След протест: Спешно променят Закона срещу изпирането на пари

Адвокатите не искат да докладват за съмнителни парични операции
26
След протест: Спешно променят Закона срещу изпирането на пари
Архив: Булфото

Спешно променят Закона срещу изпирането на пари, след като адвокати се вдигнаха на протест заради новите разпоредби в него.

След среща в парламента по инициатива на ГЕРБ председателят на ДАНС Димитър Георгиев обясни, че работна група ще изготви поправки, с който законът да стане по-гъвкав.

Още по темата

Преди дни адвокатите излязоха на протест, защото текстове от закона потъпкват адвокатската тайна.

Той ги задължава да докладват на ДАНС за съмнителни парични операции на техни клиенти и да обучават служителите си да разпознават прането на пари.

Юристите твърдят, че новите мерки нарушават Конституцията, тъй като застрашават адвокатската тайна.

Те настояват адвокатите да се изключат от списъка на лицата, които са длъжни да докладват информация, и правната консултация да отпадне от обхвата на закона.

Адвокатите заплашиха, че демонстрациите им няма да приключат и обвиняват Висшия адвокатски съвет в пасивност и съглашателство с властта.


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
ПЕРАЛНЯ „Б.У.Л.Г.А.Р. НАЙ-ДОБРАТА ПЕРАЛНЯ
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Пералня„***”най-добрата марка за изпиране.
Технически характеристики:
Работи само с комунистически консумативи
Върти само на ляво
Изпира до неузнаваемост
21
0
 
1
 
! Отговори
ivan преди 4 седмици
Текстът на проекта е орязан и цензуриран.Видно е че ВАдвС гледа интересите на брокерите на имоти,счетоводителите,нотариусите и др., но не и на Адвокатите.След години на надежда за рефорна ............а бе просто казано, да те е срам да си Адвокат. Делегатите да искат оставката на целия ВАдвС. Ооостааавка....Ооостааавка...
20
0
 
1
 
! Отговори
alo ,alo преди 4 седмици
Защо чак сега. ВАдвС мълча почти година за ЗМИП. Опитите за изменения в закона за адвокатурата са неуспешни заради пасивността на Висшия адвокатски съвет.От 21.01.2015г. Зид на ЗА в НС ...........сега сме 22.02.2019г.Нов гаф на ВАдвС от 21.02.2019г. Проекта на Закона за изменение и допълнение на Закона за адвокатурата изготвен от Висшия адвокатски съвет , който е изпратен на Софийски адвокатски съвет за получаване на становища от членовете на Софийска адвокатска колегия.Текстът на проекта е
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Време е за Гестапо, 29 год. Анархия стигат.....
18
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Какво искате от шепа милиционери дошли на власт. Естествено че стремежът им е да създадат успешното общество от времето на комунизма когато всеки следеше всеки и беше задължен да доносничи на властите. ГЕРБ достигнаха апогея на следенето на гражданите с Наредба 18 на Финансовото министерство с която ще ви знаят какво сте купили през последните 10 години по минути и секунди и ще могат да ви засичат приходите и разходите и при отклонение и необичане на ГЕРБ ще плащате данъци в и глоби троен размер
17
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Имаме си ГЕСТАПО!
16
1
 
6
 
! Отговори
Чичо Тони преди 4 седмици
Бихте ли ме светнали от кой университет са дипломите на Данито Кирилов и на Атанасова, че сина иска да следва право, а не искам аз да се набутвам с такси а той да си губи времето.
15
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
РЕМОНТ НА РЕМОНТА НА НЕКАДЪРЕН ЗАКОН.
ОЩЕ ОТ СЕГА ТОЗИ ЗАКОН Е НАРЕЧЕН ЗАКОНЪТ ЗА ДОНОСНИЦИТЕ НА ДАНС.
14
3
 
6
 
! Отговори
разделение на власти преди 4 седмици
Редно е да има адвокатска тайна - законът е добър! Ако ДАНС има право да знае всичко за всеки и за парите му - каква е гаранцията че, няма да се възпозва от това някой корумпиран служител за лични цели? Или че законът ще работи САМО срещу перачите а не всички останали? Много власт в ръцете на една институция не е добре - затова има разделение на властите. Всяка власт да си върши работата а не само едната да е всемогъща и да бъркат в сметките на всички хора! Понеже ще стане по-бетер и от комунизма...
13
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Мутрите така действат! Управляват държавата и се опитват да държат народа в подчинение чрез рекет и заплахи. Даже в много отношения държавния рекет днес е много по лош от рекета на борчетата през 90-те. Тогава поне бизнес се правеше много по лесно.
Нямаше още държавен рекет и регулации.

А сегашните мутри са много по алчни и зад тях стои цялата полиция и армия.
12
2
 
23
 
! Отговори
мери преди 4 седмици
Има ли някои закон да не са го променили герб ако има такъв кажете Всичко след дъжд качулка при тях ***
11
3
 
7
 
! Отговори
ПЕНКО преди 4 седмици
САМО СЪДЕБНА СИСТЕМА КАТО ТАЗИ В С А Щ МОЖЕ ДА ЗАЩИТИ БЪЛГАРСКИТЕ -СЪДЛЬОВЦИ И СЪДЛЯРКИ / НЕИЗБРАНИ ОТ НИКОГО, А НАЗНАЧЕНИ ПОМЕЖДУ СИ / И АДВОКАТИТЕ / ПРОИЗВОДНИ НА ПРОКЛЕТИЯ ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ/ ДА НЕ БЪДАТ ИЗБИВАНИ - ТЕ И ТЯХНИТЕ РОДНИНИ , ОСОБЕННО ,ЗА "СПОРЕЗУМЕНИЯ" С УБИЙЦИ НА ДЕЦА БЕЗ МНЕНИЕТО НА ПОТЪРПЕВШИТЕ !!! КОЛЯЙТЕ "СЪДИИ И СЪДЛЯРКИ"СЪСИПАЛИ ДЪРЖАВАТА НИ -БРАТЯ !!!!!!!!!!!!!!!!
10
9
 
11
 
! Отговори
aa1830 преди 4 седмици
Е то сигурно 2/3 от адвокатите се занимават или са имали някога зимане даване с мръсни пари. Точно за тях закона трябва да е дори още по-строг.
9
0
 
20
 
! Отговори
морски преди 4 седмици
Те бетонираха Черноморието с мръсни пари, ГЕРБ сега ли се усетиха ?!
Данъчната администрация не вижда ли, че далавераджии и мошенници,
не крият луксозния си начин на живот ?!
8
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Държавата няма никакво право да се разпорежда със частните капитали дори и те да са прридобити незаконно! Няма право дори да знае кой колко има. Ако има закон който ви задължава да декларирате какво и да било то този закон е несправедлив и не следва да бъде спазван от гражданите.

Всякакви действия от страна на държавата който наручават тоези правила и се бъркат във лични финанси на хората следва да бъдат считани за авторитарна политическа репресия срещу индивида!
7
2
 
21
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 седмици
Поредния ма.лоумен закон на гербавите вече стават жалки. Проблема не е в това дали адвокатите знаят или не знаят за какви пари иде реч, а в принципа. Не знам изобщо имат ли кадърни юристи или всички са с рабфак като стрина цеЦка.
6
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Закон срещу пране на пари?Ха,ха,ха!Че те парите одавна са изпрани,бе.Кого баламосвате?Всички сте милионери,а някои и милиардери и няма кой да ви попита от къде имате толкова пари?Закона за политици и мафиоти е врата у поле,да му мислят дребните риби.
5
5
 
15
 
! Отговори
Евролиберасенкаскет преди 4 седмици
Ако переш пари дай ги на адвоката си да ги опере не били доносници абе не сте доносници, перачи на пари сте в държавата на калинките.
4
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Плащат им с мръсни пари. Трябва да пазят Тайната на мръсните пари.