Депутат от БСП: Нашата коалиция с ДПС беше явна

Според Петър Витанов партията на Карадайъ в момента не е опозиция
Обновена: 7 мар 2019 22:53 | 7 мар 2019 21:50, Красимир Ангелов
26

Президентското вето беше отхвърлено в отсъствието на БСП от парламента и това стана с пълно единодушие. В петък пък предстои да се гласува законопроект, с който се опрощават данъчни задължение на мюфтийството.

Още по темата
Това според Петър Витанов, депутат от БСП, показва, че в българския парламент ежедневно се правят сделки и че те се правят често между ГЕРБ и ДПС за подкрепа по едни или други въпроси. По думите му това показва, че партията на Мустафа Карадайъ не е в опозиция, въпреки че се определя като такава.

"Редица важни за ГЕРБ законопроекти минават през съдействието и дори с помощта - като законотворчество, на ДПС", посочи Витанов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Народният представител от БСП каза, че след управлението на тройната коалиция, в която социалистите бяха в едно правителство именно с ДПС, БСП са платили политическата цена, която по думите му е представлявала спад в електоралната подкрепа.

"Когато сме управлявали с ДПС, бяха много ясно формулирани въпросите, по които ние управлявахме, ние не се криехме, че управляваме заедно. Всичко беше прозрачно. Коалицията беше явна и ние не се срамуваме от нея", подчерта още той в студиото на "Денят ON AIR".

Петър Витанов изрази и убедеността си, че сегашното правителство няма да изпълни мандата си и че настоящото народно събрание няма как да продължава да съществува, а връщането на социалистите там не стои на дневен ред към този момент.

По думите му и отсъствието им има негативи, но сега депутатите говорили много с гражданите, които се опитват да убедят, че може да има друг тип управление.

"Нашата цел е да управляваме самостоятелно, това е голямата цел на БСП, защото само чрез самостоятелно управление, ние можем да гарантираме политиките, които предлагаме. Съгласен съм, че към момента не се очертава възможност БСП да управлява самостоятелно", призна Петър Витанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
2
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
колко години пишем че коалиция с дпс е вредна за всяка партия обаче да сенаправи правителство се прибягва до коалиция с дпс по добре да сте в опозицияотколкото на власт с дпс те купуват гласове всеядни и няма морал пеевскиизобщо не идва в парламента доган купува българия варди го държ охрана товае анархия
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И резултата беше....
23
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То голямата хвалба, че коалицията ти с ДПС била явна :)
22
5
 
14
 
! Отговори
Бсп са гадове преди 5 години
Явна беше огромната ви наглост и некадърност.
21
6
 
8
 
! Отговори
Бат Саали преди 5 години
Ти му казваш на БСПто недей ела,той пак ела.Бетер от нашта *** работа.
20
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Борисов,Цацаров,Доган,Пеевски-моделът КОЙ!!! Гасударственая Евразийская Резидентура в Болгарии!!"
19
5
 
9
 
! Отговори
карачанаков преди 5 години
Алоу сънищата са хубаво нещо,ама като се събудиш виждаш реалността.Каквосамостоятелно управление, какви 5 лв.Те не го пускат под одъра,то гледа да се качи на одъра.
18
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГРОП е ОПГ,служеща на чужди корпорации и работещ апротив гражданите на България!
17
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НЕ Е ЯВНА,ЗАЩОТО ЛЯВАТА ПАРТИЯ ГЕРБ СЕ ПРАВИ НА ДЯСНА ПАРТИЯ.
16
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гробарите лишиха църквата от държавни средства,а подарили 10 000 000 на джамиите в България,честито!Това е поредния жсет с който подкупват Доган и Ердоган!
15
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
български комунисти - обиквновенни руски пърделки
14
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
бсп се молят на свети путин да манипулира изборите в България
13
5
 
17
 
! Отговори
Много нагъл преди 5 години
На депутатчето от БСП сега не му се ходи на работа, тръгнал да обяснява как ще работи като спечелят изборите, ами не му вярваме ........
12
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
помним как Серж и Местан я консумираха на Орлов мост
11
4
 
16
 
! Отговори
Изнервен преди 5 години
До 13. А бе, червен глу.пак. На мен ми е ясно какво може да каже Нинова, но нейното мнение не е интересно. Защото 90% е лъжа, внушения и манипулации. Нали не си забравил кои се целуваха на Орлов мост.
10
8
 
11
 
! Отговори
Курнелия лицемерна преди 5 години
*** е изпратила сина си в САЩ, а иска да набута България в ръцете на изостаналата путинова Русия...
9
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ИзнервенВиж на конференцията какво казва Нинова,не само са заедно,но и герберите са подкупили наскоро с още нещо ДПС,не са само ТЕЦовете!ГРОП,ДПС и ОП са десни партии,какво не е ясно тука?ОП са новото СДС
8
3
 
6
 
! Отговори
Байфидан преди 5 години
До 6. Ти си ***.от, но може би не го осъзнаваш.
7
3
 
8
 
! Отговори
Бсп са гадове преди 5 години
До 3 червен анонимник. Абсолютни глуп.ости си написал. Не можеш да си представиш как идеално пасва твоята писанка на управленията на БСП.
6
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Писаха,че около 1 200 000 измряха,а още около 400 000 са заразени с рак през последните 10 години,трябва да спре тази касапница! Гласувайте Гробарите да си ходят!