БСП с извинение: Връщат похарчените пари за командировки!

Пилеят се грешни пари, категоричен бе социалист
13 мар 2019 22:08, Петя Славова
53

Народните представители от БСП ще върнат похарчените за командировка пари. Искам да се извиня на българските граждани, които са се почувствали засегнати от това. Трябва да се вземе обаче под внимание въпросът защо председателят на НС Цвета Караянчева не контролира подобни разходи. Притеснително е, че се пилеят грешни пари. Само за миналата 2018 г. над 1 млн. лева са били похарчени за задгранични командировки на депутати. Това коментира в студиото на "Денят ON AIR" социалистът Иван Иванов.
Още по темата

Преди няколко седмици стана ясно, че въпреки нареждането на Корнелия Нинова, 16 депутати от БСП са взели пътни, а 19 - дневни командировъчни. Сумите са получени на 18 и 19 февруари.

Само ден по-рано пък националният съвет на БСП реши парламентарната група на "БСП за България" да не участва в пленарните заседания на Народното събрание докато не бъдат отменени приетите промени в Изборния кодекс и не бъде избран нов състав на Централната избирателна комисия. А червената шефка изпрати писмо до председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, в което се посочва, че депутатите от левицата се отказват от заплатите си за периода, в който ще отсъстват от парламента.

"Считам , че тези командировачни са огромно нарушене, тъй като сумите са в изключително големи размери. И искам да подчертая, че те не са били по искане на депутатите. Тези решения се вземат от администрацията на НС. Хубаво е обаче да запазим достойнството на институцията, затова и отправих своето извинение", допълни още депутатът от БСП.

Във връзка с отсъствието на социалистите от парламента, Иван Иванов подчерта пред Bulgaria ON AIR, че това е единственият възможен сценарий за партията в момента.

"Този парламент е тотално изчерпан. Въпрос на време е неговата работа да приключи", отсече той.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
26
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно Бойко къде разхожда вертолетите всяка нощ около Витоша. Бюлетини ли, марихуана ли???
27
29
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А милиардите откраднати от ГЕРБ-кога?Или там никой не смее да пипа,защото пред СИК и италианската камора благоговее.
26
28
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А парите за закуски на Цецо кога? А околосветските воаяжи на Боко и шайката? Като сте казали "А", карайте до края!
25
1
 
9
 
! Отговори
Смирен депутат преди 5 години
Депутатите които не ходят на работа , вземат някакви хиляда лева? Как се връзват двата края с тия пари?
24
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А ТЛЪСТАЦИТЕ ОТ ГЕРБ КЪДЕ ХОДЯТ В КОМАНДИРОВКИ?А ТЕХНИТЕ ПЪРВИ ДРУЖКИ ОТ ДПС?Като са казали А, честно е да се каже и Б.Но къде ти честност в ГЕРБ. То там има повече комунисти от БСП.
23
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крадеца вика дръжте крадеца.Гербава работа.
22
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДО ТУК ДОБРЕ.Но мисля, че трябва да се публикеват команзировките на всички депутати без изключение. Все пак това са над 1 милион лева.И тогава ще се видят много интересни неща-А така, само подбраниш имена - намирисва на партийна пропаганде.
21
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тук едни изкукали пенсионери,дето сън не ги лови,са решили да заработят някой лев към мизерните си пенсии,оплювайки двама депутати от БСП,които са похарчили едни 2 000 лв.за екскурзии.А това,че ГЕРБ ги ограбват ежедневно и крадат милиарди като за последено не виждат.
20
2
 
12
 
! Отговори
z342455 преди 5 години
ЕВАЛЛА.......Иван ИВАНОВ ИМА ДВА ТУМБАКА ПОД БРАДАТА СИ 1111111
19
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези командировки са по предложение на м-во на земеделието,Депутатите само са се възползвали.А цените са определени с обществена поръчка от НС и подписани от шефката на парламента.Така,че всички са в кюпа.но се акцентира само върху екскурзиантите.
18
9
 
11
 
! Отговори
Нинова палач на БСП преди 5 години
С поредните си глуповати предложения Нинова окончателно ще потопи БСП в небитието. Ако в съвсем скоро време комунистите не я изритат от БСП, то тя ще ги изрита окончателно от политическата карта на България. Докато К.Нинова управлява еднолично БСП, те ще губят винаги парламентарните избори, независимо дали са предсрочни или редовни. Не го ли разбрахте все още...
17
4
 
25
 
! Отговори
Охобохо преди 5 години
Комунист да връща пари?!Това шега ли е?Е това трябва да се види!!!Аз не вярвам!
16
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Това коментира в студиото на "Денят ON AIR" социалистът Иван Иванов."===Т.е. шефката на НС (която е от ГЕРБ) е виновна за това, че социалистите са злоупотребявали. Е, няма ткава наглост, няма такава простотия!
15
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искам оставката на Корнелия Нинова!!!
14
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ВСЯКА ГОДИНА БКП ХАРЧАТ ДЪРЖАВАТА С 20 МИЛИАРДАДОКАЗАНИ СРЕДСТВА,МОЛЯ БКП ДА СЕ СЪОБРАЗИ НЕ САМО ПРЕДИЗБОРНО ДА ВРЪЩА ПОХАРЧЕНИ ДЪРЖАВНИ ПАРИ,АМИ ВСЯКА ГОДИНА ДА ГИ ВРЪЩА В ХАЗНАТА.БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ЩЕ БЪДЕ ТАКА ДОБЪР И ДА НЕ ИЗИСКВА ТЕКУЩА ЛИХВА 20МИЛИАРДА СА СИ 20.МОЛИ СЪВСЕМ УЧТИВО НАРОДА ДА ВЪРНЕТЕ ЗА 30 ГОДИНИ ПО 20 МИЛИАРДА НА ГОДИНА ОБЩО:600 000 000 000?.ЛИХВИ НЕ ВИ СЛАГАМЕ ОТ УЧТИВОСТ!!!!!
13
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тенджероглавите социалисти с отворени *** като кофи за пари отново намазахи ските на мисирката Нинова и я пуснаха по бобслея.
12
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз ако открадна 2000 лева дори и да ги върна пак ще влезна в затвора, а пък вашите крадци ги връщат и ни лук яли ни лук мирисали. Можеше поне да си подадат оставките за назидание на останалите овълчени от алчност и гювечасрство социалисти.
11
9
 
10
 
! Отговори
свобода но.. преди 5 години
Свободата се плаща жестоко за сега ГЕРБ-външната политика е послушна и на просяци за милост да дойде някоя европейска ПАРА.ГЕРБ се съгласяват в всяка европейска ЗАПОВЕД те са на колене,променят всичко съгласни са ,продават държавата КЪРВАВАТА ИСТОРИЯ промениха.Вътрешната политика е хаос седим в парламента да не падне държавата която е няма.Говори се манипулира се населението просто.БСП говори много истини,но само с обещания не се живее.Смешна политика с години,Цял свят разбра колко са трагични .
10
8
 
18
 
! Отговори
K.Коцев преди 5 години
Нищо достойно няма в този акт,тъй като постъпката им е недостойна! Много късно се осъзнахте класово,бе другари !Да папкате народни пари еша ви няма,а да заделите нещичко за хората,за които УЖ "ТОЛКОВА МНОГО ВИ Е ГРИЖА " хич ви няма !? Сами знаете още за какво и колко по толкова сте похарчили за ваши ПРИЩЕВКИ - връщайте ги доброволно,защото с това за сетен път показвате,че наистина сте НАРОДНИ ИЗЕДНИ ЦИ ! Само сте по лозунгите вие,по вдигането на шум и събиране на ефтини девиденти- долна работа!
9
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
бсп най-добре да хващат гората