Йончева водач на евролистата - болшевизация на БСП!

Нинова искала да отстрани лидера на ПЕС Сергей Станишев
210
Йончева водач на евролистата - болшевизация на БСП!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Червената шефка Корнелия Нинова иска да отстрани лидера на ПЕС Сергей Станишев и заради това за водач на евролистата е била избрана Елена Йончева, смята бившият председател на левицата Михаил Миков.

Още по темата

"Това е поредното отлюспване – процесът на болшевизация в партията, който е очевиден. От около 2 месеца е ясно, че председателят на ПЕС е нежелан в листата от Нинова и ръководството, въпреки желанието на голяма част от партийни членове и партийни организации“, коментира той пред Нова телевизия.

Според него много членове на Националния съвет са изразили основателни съмнения в начина, по който се проведе гласуването за водач на листата за изборите за ЕП.

За Йончева са гласували 95 от участниците в закрития пленум, а за другия претендент Сергей Станишев – 75.

"Нека имаме още нещо предвид. Поне 20 души – членове на НС, са в трудово-правни отношения с Нинова. Познайте те как ще гласуват? Не оспорвам гласуването. Въпросът е, че последните два месеца имаше явна тенденция за натиск за отстраняване на Станишев”, отсече Михаил Миков.

Стана ясно, че мотивът на Корнелия Нинова и Изпълнителното бюро на БСП да издигнат непартиен кандидат за водаческото място е желанието да разширят подкрепата на предстоящите избори, а Йончева е лансирана като "борец срещу корупцията".

Засега не е известно на кое място в листата ще бъде Сергей Станишев, който също имаше много номинации от местните структури на БСП. По неофициална информация той е бил издигнат на 87% от местата, а зад кандидатурата му седят някои от ключовите преди лица на БСП като Георги Гергов, Михаил Миков - предишен лидер на лявата партия, Димитър Дъбов, Георги Пирински, Ангел Найденов и Атанас Мерджанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
8
 
23
 
! Отговори
Факт преди 5 години
До АнонименЦецо като беше осъден на две инстанции и третата отмени вече взетото решение(след победата на ГЕРБ),пречи ли му да ни се навира постоянно в очите!?
11
17
 
21
 
! Отговори
Без коментар преди 5 години
В антиевропейската партия БСП започна борбата за постове в Европарламента ......
10
19
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Както Заповядт от Кремъл така се гласува в БСП. Парите са от там. Назначените на щат при Нинова са повече от другите.
9
17
 
21
 
! Отговори
Червени кхмери преди 5 години
Зомбито Йончева ви е лика прилика.
8
8
 
22
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Червените рентиери какво искат-да са вечна опозиция с 20% и да се пъчат в НС като БЗНС по времето на комунизма-"постоянно присъствие" или нещо такова!?Няма такъв филм-или се развиваш,или отпадаш!Корнелка да ги гони всичките,ако иска да има що годе прилична партия!То не че има потенциал да го направи,де.Ама тяхна си работа-ако не щат да се модернизират-да умират.
7
23
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е най глупавия избор за всички времена на БСП, та тя е заподозряна в огромни престъпления, скоро ще бъде и подсъдима.
6
15
 
26
 
! Отговори
Писна ни преди 5 години
Стига ни занимавахте с вътрешните боричкания за постове и облаги на една корумпирана и определено антиевропейска партия каквато е БСП
5
27
 
13
 
! Отговори
ЛЕНИНСКИЯТ КУРС преди 5 години
на болшевизация доведе изостанала царска РУСИЯ до модерна технологична държава наравно със САЩ в усвояването на космоса. Политиката на НЕП умело използваха в КИТАЙ и сега КНР е 2 , скоро и първа в света. Та нищо лошо няма в болшевизацията
4
32
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво, в БСП ни е надеждата на нормалните хора
3
17
 
29
 
! Отговори
играч преди 5 години
не е тайна че1/ Корнелия е от отбора на Р.Овч и против Станишев и неговите хора2/ Предлагайки Елена Йончева първо натрива носа на Станишев и второ спасява Йончева от съд в България3/ Интересно каква корупция ще бори др.Йончева в ЕП, или ще оплюва България???
2
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
болшевизация на БСП!--смях!плосък опит за привличена на социалистическите избиратели, които по дефиниция - не гласуват от много време и не харесват фашагата - пу.тя!
1
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
УжасТ!