Дончев за апартаментите: Проблем! Българинът е много чувствителен

Постъпката на Цецка Цачева е достойна, смята вицепремиерът
24 мар 2019 12:37, Красимир Ангелов
211
Дончев за апартаментите: Проблем! Българинът е много чувствителен
Снимка: БТА

"Скандалът с апартаментите има потенциал да нанесе щети, особено в предизборна ситуация. Би могло да предизвика и по-неприятен политически резонанс", обяви пред БНР вицепремиерът Томислав Дончев.

Той подчерта, че всеки подобен случай носи негативи, което ерозира доверието. Затова по думите му трябва изключително ясен и адекватен сигнал, който да позволи то да бъде възстановено.

Още по темата
"Решението на Цецка Цачева е лично решение, жест. Ако не ставаше дума за дама, щях да кажа, че е мъжка постъпка. Подобни знаци в политиката липсват, те се случват рядко, а при нас е по скоро норма", коментира Дончев.

Той призна, че със своя опит Цецка Цачева е важна за ГЕРБ: "Въпреки ценността, въпреки заслугите, въпреки всичко, с което е допринесла, ситуацията предполага да вземе такова решение", посочи вицепремиерът.

Дончев призна, че случилото се е проблем. Българинът е много чувствителен към имотното състояние и към поведението на политиците, добави той и изрази предположение, че всичко е законно.

Томислав Дончев обаче не пожела да коментира какво ще е евентуалното поведение на Цветан Цветанов и подчерта, че пред управляващите стоят много проблеми и предизвикателства за решаване.

"Цветан Цветанов има основна водеща роля в организацията на партийния живот. Той има и талант, и информация, и огромен опит, и огромно влияние. До голяма степен той е основният организатор и на партийния живот, на изборния процес", каза той.

Томислав Дончев декларира, че не е придобивал апартамент в луксозна сграда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НДК-гейт.................Дончев е в играта, но се прави на луд, ни лук ял, ни лук мирисал!!
24
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Томислав Дончев - гербера + Мирислав Боршош от СДС...............доста пари откраднаха от НДК...............знаем ги тия номера!!
23
2
 
22
 
! Отговори
Тато преди 5 години
Чувствителен бил българинът...Мммммм т ддддбб, тпак! Чувствителни сме, като сме бедняците на Европа! Дайте и на нас по едно апартаментче, па да прави каквото иска Цачка,Цвятко и Ко. Не става само вие вечно облажени, а ние данъчета да ви сервираме. Така, като изразих гневът си, би трябвало да го прочете целия кабинет. :))
22
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Когато правителството е недоволно от своя народ, е длъжно да го разпусне и да си избере друг" Бертолд Брехт
21
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аферата НДК...............Томислав Дончев да разкаже защо Лилито Павлова уволни Мирослав Боршош???
20
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи общоизвестно е,че Цветанов е голямо ***,но понеже е талантлив *** и манипулатор и ще ни помогне отново да спечелим нечестно изборите,той ни е много ценен и няма да го пипаме...Дано този път не мине номера...народът да се осъзнае и да изрита ГРБ от политическата сцена...
19
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП...........победа!Корнелия Нинова.............премиер!
18
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Червен бандит 13Цветанов има около 7 апартамента...............с честен труд.............хаха................гереберски крадци!!!
17
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
................каза габровският тарикат!
16
1
 
33
 
! Отговори
ОУ! преди 5 години
Цецка Цачев била ДАМА! това е новината на деня!
15
1
 
40
 
! Отговори
стига бе преди 5 години
ЗАКОН ЗА ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ НА КОРУПЦИЯТА И ЗА ОТНЕМАНЕ НА НЕЗАКОННО ПРИДОБИТОТО ИМУЩЕСТВОГлава осма.КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИРаздел I.ДефиницииЧл. 54. Облага е всеки доход в пари или в имущество, включително придобиване на дялове или акции, както и предоставяне, прехвърляне или отказ от права, получаване на стоки или услуги безплатно или на цени, ПО-НИСКИ от пазарните...
14
2
 
37
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 5 години
На българите им взеха...хляба през годините с хилядите ограбени и разколачени комбинати,заводи,фабрики от нарочените новобогаташи,та за няколко апартамента ще се впряга.Бъркаш Дончев,просто ви се изчерпа времето във власта и това е.Който взел...взел,който крал...крал,други да идват;вие се...изчерпахте.
13
35
 
3
 
! Отговори
Червен бандит преди 5 години
И защо г-н Цветанов да не си купи апартамент? На улицата ли да спи? Това че вие комунистите сте мързеливите и разбойници обиращи мандри не ви дава право да завиждате на хората. Имал апартаменти. Ами който работи има, дори в момента вие от БСП обирате мандрите на хората по селата!
12
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Томислав Дончев да не се прави на много умен, ами да каже колко пари открадна от НДК заедно с Мирослав Боршош!!!!
11
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Герб са на бунището и го знаят!
10
1
 
34
 
! Отговори
Чувствителен бил... преди 5 години
Българина е най търпеливото стадо. Ако тези скандали се бяха случили на запад трябваше отдавна да сме забравили, че ГЕРБ са били някога на власт, ако беше в съседна Румъния да са ги пратилина ония свят, а в Гърция да са блокирали цялата държава и всичко живо да протестира.
9
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така ли? Сериозно? ВЪЙ! Що така е чувстиветел българинът бе, Дончев?Апропо -ти българин ли си, или нещо различно? от изказването ти съдя, че не си.
8
2
 
41
 
! Отговори
Кратун преди 5 години
Дончев го пускат винаги да лиже и да маже това, с което герберите са се омазали до ушите. Проблем било, че българинът не иска повече да им търпи далаверите и корупцията. Дончев, почваш да ставаш гнусен като Цветанов!
7
1
 
45
 
! Отговори
aa1830 преди 5 години
Нагло изказване, Дончев! Българинът ви е виновен
6
1
 
43
 
! Отговори
Чувствителен бил... преди 5 години
Българина е най търпеливото стадо. Ако тези скандали се бяха случили на запад трябваше отдавна да сме забравили, че ГЕРБ са били някога на власт, ако беше в съседна Румъния да са ги разстреляли, а в Гърция да са блокирали цялата държава и всичко живо да протестира.