Плевнелиев с нова атака към Радев: Целта му е да стане премиер!

Вече трета година той няма нито един приоритет, упрекна го президентът (2012-2017)
Обновена: 24 мар 2019 09:48 | 24 мар 2019 07:20, Красимир Ангелов
857

Груба грешка на държавния глава е да коментира подобна тема като скандалите с имотите на властта по начина, по който той го направи. Но очевидно президента Радев не разсъждава институционално -  той просто води своите генералски битки. Това заяви президентът (2012-2017 година) Росен Плевнелиев в предаването "Опорни хора" на телевизия Bulgaria ON AIR.

Още по темата
"За съжаление, отново наблюдаваме същото. Винаги досега избори се правят със скандали, с жестоко противопоставяне и заявката за европейските избори за най-голямо мое съжаление е отново същата - скандали, разправии, партизантски подход и битки, вместо да погледнем голямата картина на националния интерес и на нашето място в Европа и света", посочи бившият президент.

Той за пореден път нападна своя наследник Румен Радев, който по думите му гони свои цели в политиката, а не е обединител на нацията.

"Целта му е само една! Аз мисля, че вече не остана и капчица съмнение, че президента Радев не иска да играе президентската роля. Той в трите основни функции на държавния глава вече се провали – нито е обединител на нацията, нито е основният балансьор в демократичната държавност, нито има някаква активна външнополитическа програма. И тъй като той не иска да прави тези основни дейности на държавният глава, ние си даваме сметка, че той цели нещо съвсем друго – той се бори за властта, той иска да е бъдещ министър-председател, синхронизира действията си с опозиционните лидери, изявява се като лидер на опозицията, а не като обединител на нацията. Повече от ясно е, че той има бъдещи политически планове", отсече Плевнелиев.

По думите му, когато Румен Радев влезе в битката за премиер, хората ще си дадат сметка, че "мандатът му са 5 изгубени години".

"Вече трета година от мандата на президента Радев той няма нито един приоритет, той няма ясна идеология, той няма екип, той не е поел нито един ангажимент пред българския народ... Единственото, което той прави, е да се държи популистки", заяви още Плевнелиев пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


857
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
68
 
9
 
! Отговори
Вяра преди 5 години
Много си е добре. В този коментар е прав. Какъвто и да е вие може да му духате и отпред и отзат. Учил. Работил. Пестил. Имоти и пари си има. Президент бил - вие сте си го избрали.
11
6
 
63
 
! Отговори
Н.Петров преди 5 години
Младеж , защо не си гледаш пожизнената пенсия....
10
8
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хората се изприщват като го видят тоя!Лично аз го съжалявам,заради загубата на детето му,но моля ви,колкото повече го показвате,толкова повече хората се отвращават от ГРОП и дясното!
9
7
 
66
 
! Отговори
парков преди 5 години
Радев да не се изказва за апартаментите, защото ако цвъцко е замезил с няколкостотин хиляди евро, някой може да попита с колко се е облажил плевньо с два парка, като в технопарка държавата наля сто милиона кеш и предостави земя и инфрастуктура за още толкова. Сега технопарка, чиято цел е била единствено да се приберат едни пари е декор за сапунен сериал и квартира на няколко фирми храненици, централата на дъските за катерене и два трансферни офиса за кражби на САП и Софтуер АГ
8
11
 
105
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сто пъти предпочитам Радев пред предателя Плевналиев!Ще гласуваме за ПЕС и БСП,иначе няма отърване от шайката!
7
6
 
85
 
! Отговори
Кога? преди 5 години
Кога този човек ще влезе там, където му е мястото.Какво стана с работниците в Германия, които не бяха осигурени?Какво стана със спането по пейките - в Германия, няма подобно нещо, прибират "спящите милионери"?Какво стана с любимият Комсомол - време е да напише Ода в прослава на БКП сега е модно?Мисля, че е време БКП да си прибере кадрите, островче ли ще е, архипелаг ли ще е, по-далеч от социума, нямам предвид Спорадските острови.
6
12
 
101
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Не че Радев е нещо кой знае какво,ама Роско е като мъник покрай него-джафка та се не спира.Естествено,това няма да му даде тежест в обществото,ама пусти мерак.Няма да е лошо социолозите да го пуснат няколко пъти в изследванията си,та като види рейтинга си(в рамките на статистическата грешка) вземе да се кротне.
5
12
 
106
 
! Отговори
Смях преди 5 години
Кой изобщо му дава сцена на този още?
4
7
 
106
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сигурно си представя обединението на нацията така: ОПГ Гроб краде народа като за последно, а Радев тихичко ръкопляска зад кадър?
3
9
 
122
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Развалихте ми целия ден, а той едва сега започва!
2
6
 
130
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Викайте Баце, да то погали по главата, положението е тежко.
1
12
 
123
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На тоя тип сигурно му дават безплатни наркотици...