След 10 години: Цветанов - аут от властта!

Ето някои от шумните му моменти
Обновена: 27 мар 2019 19:55 | 27 мар 2019 19:45, Петя Славова
310

Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Цветан Цветанов напуска парламента след скандала около "Апартаментгейт". Зам. шефът на ГЕРБ ще е за първи път извън държавната власт от 10 години.

Зам.-шефът на ГЕРБ

Прочети още на: https://www.dnes.bg/politika/2019/03/27/cvetanov-si-trygva-ot-ns-ostava-zam-na-gerb-i-shef-na-predizborniia-shtab.405835
 

Цветанов е учител по физическо възпитание и треньор по лека атлетика, след като завършва задочно НСА.

Още по темата

 
През 2001 г. става оперативен помощник на Бойко Борисов от времето му на главен секретар на МВР. Осем години по-късно с идването на власт на ГЕРБ става шеф на вътрешното министерство. Именно под ръководството му минават едни от най-шумните полицейски операции. Вместо особен напредък за борба с корупцията, обаче те завършват злополучно за страната, която плаща над 1 млн. лв. за обещетения на потърпевшите за погазване на човешките им права.

Скандалите придружават цялата му кариера. Разследвания и прокурорски проверки срещу Цветанов приключват с осъдителни присъди на различни инстанции, които обаче на последната такава минават с оправдателна присъда.

Всъщност Цветанов попада под ударите на прокуратурата точно три пъти, докато е действал като вътрешен министър. Името му е свързано с  нерегламентирано подслушване в МВР.  2013 г. името му бе замесено около тефтерчето "Златанов", свързвано с тогавашния шеф на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси  Филип Златанов. В него присъстваха знакови инициали на политически поръчки. Сред най-открояващите се бяха тези на Б.Б., Ц.Ц, И.Ф. и тогава приключи и политическата кариера на Искра фидосова.

Оставката му и сега е след скандал, този път за покупка на луксозен апартамент в елитен столичен квартал. Имотите на Цветанов всъщност не за първи път му носят лоша слава. Скандал, свързан с негова недвижима собственост съпътства и първата година от кариерата му на министър.

Шумът тръгва след като се разбира, че със съпругата си притежават шест апартамента и два гаража в столицата, една къща с двор в провинцията, 9 дка гори.  И тогава той опроверга  обвиненията срещу него, обявявайки, че всичко притежавано е законно и го има в имотната му декларация. И тогава имаше данъчна проверка, която не установи никакви нарушения.


 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


310
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
174
2
 
28
 
! Отговори
Nightborn преди 5 години
Тоя подава оставка, но какво значи това ? Нещо като наказателна отговорност, пандиз, конфискация.........*** нЕма ! То и за Доган така и за Хр. Бисеров и т.н.т.30 години кражба и все още има какво да се краде. Добре строяха ***, щом за 30 години има какво още да се краде от тиквите. После да не ревете, че имало НАРОДЕН СЪД и той убивал Ентелигенцията! Ей таква ние била и Е интелигенцията! Предател до мошеник и мошеник до предател ! Срам нямат- ***.... самозабравили се ***
173
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Цветанов - аут от властта!"..............ХА-ХА-ХАМила Петя, ти помниш колкото кокошкие се вижда.Този номер с отеглянето от администрацията Цецко го врътна и при казуса с 6те апартамента.Всички видяхтИ как когато теле-електората позабрави темата и Цуцку се завърна на бял кон.Така ще е и сега.Боко и ГРОБ ви връткат като балък на вход.СхващатИ ли телета прости?!?!
172
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как всички честват падението му,като че ли е умрял.Споко бе,и без Цецо и без Цецка и без Бойко си можем,даже ще ни е по-добре,а може и да се позамогнем,ако им отнемем откраднатото.
171
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дали утре ще изгрее слънцето без Цветанов или ще настъпи пълен мрак?
170
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ейййййй,Господ да бешпе слязъл на земята,нямаше да е толкова отразяван.
169
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След 10 години: Цветанов - аут от властта!Тайната власт е най коварна , на чужди лакеи това е като кралство.
168
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ееееее БРАВО БЕ! Цвъки си тръгна, сега остава Бочко да го последва!
167
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обаче апартаментите и милионите си остаеват.И карето за белот също-Цецо,Цецка и ония двамата.
166
2
 
26
 
! Отговори
Бате Гойко преди 5 години
Аут, аут- колко да е аут?Сега и той ще разправя, че не се бои да поеме "политическата отговорност" ( фраза, лишена от всякакъв смисъл). Няма ли някой, да поеме веднъж наказателна отговорност? Ей тъй, за разнообразие?
165
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заглавието не го четете вярно а то е - СЛЕД ДЕСЕТ ГОДИНИ ПРЕЗ 2029 ГОДИНА ЕДВА ТОГАВА ТОВА НЕЩО ЦЦ ЩЕ Е АУТ ОТ ПОЛИТИКАТА. ДОТОГАВА ЩЕ ДЕЙСТВА КАТО ДОГАН, И ДОГАН БЕЗ ДА Е ДЕПУТАТ КАЗА В КОЧАН ЧЕ НЕ ДЕПУТАТИТЕ ОТ ДПС А ТОЙ РАЗДАВА ПОРЦИИТЕ. ЗНАЧИ НЕ Е ЧУДНО ДА СЕ СДОБИЕ СЛЕД НЯКОЯ ГОДИНА С ТЕЦ МАРИЦА ДЪРЖАВНАТА, КОЯТО ВРЕМЕННО ЩЕ ФАЛИРА ПОНЕЖЕ ГЕРБ ДАДОХА 27 МИЛИОНА СТУДЕН РЕЗЕРВ НА ТЕЦ ДОГАН ВАРНА
164
3
 
12
 
! Отговори
Само питам преди 5 години
Как ще живеем без Цецо във властта, как ще работи парламента, как ще функционира ГЕРБ, кой се помага на строителните предпремачи?
163
2
 
15
 
! Отговори
Ооо преди 5 години
Що ли не направят отбор на участниците в апартаментгейт, с главен капитан цвъки.
162
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така ли?Сивия кардинал на ГЕРБ аут от властта?Блажени са вярващите.
161
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Веднъж със стомна за вода, втори път и на третия стомната се счупи.
160
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Споко! Руснаците скоро пак ще дойдат и пак ще им хвърляме цветя по танковете, но в Белене камъни ще чукат вече 300 000 изедника!
159
3
 
24
 
! Отговори
Ххх преди 5 години
Как ще му пука на цвъки, като не му е за първи път. Затова няма и срама за пред хората. Ужас. Пълен регрес.
158
0
 
25
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Облажи се от властта този физкултурен деец.
157
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На местно ниво е назначил милиционерски дерибеи по свой образ и подобие. В Русе има един Пламен Нунев който има повече власт от герберския кмет. Бойко е само медийния ПР образ на партията, други хора координират властта и дърпат конците.
156
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако зависеше от Цвъки нямаше да подаде оставка ,ама така са му наредили отгоре ама не Бойко а шефовете на Бойко
155
0
 
33
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 5 години
Освен функцията на главен ковчежник на черните партийни каси на ГЕРБ, другата важна функция на евроатлантически ориентирания другар Цветанов е да фалшифицира изборите.Вече и малките деца в България знаят, че той стои в основата на изборните "успехи" на ГЕРБ през последните 10 години.Човекът даже ходи на курс по фалшификация и манипулация на изборите при ЦРУ.Докато той е шеф на предизборния щаб на ГЕРБ, гербаджиите могат да са спокойни за изборните резултати.. Цецко знае как се правят избори