Корнелия обвини ГЕРБ: Управляващите бранят статуквото!

КСНС не излезе с обща декларация
Обновена: 9 яну 2020 12:56 | 8 апр 2019 17:30,
120
Корнелия обвини ГЕРБ: Управляващите бранят статуквото!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

 Участниците в Консултативния съвет за национална сигурност не са излезли с обща декларация. Това стана ясно от думите на соцлидерката Корнелия Нинова след заседанието при президента. Червената шефка се оплака, че предложенията й за мерки срещу корупцията не са били приети и обвини управляващите, че бранят статуквото.
 
Преди началото на КСНС Нинова заяви, че е необходим изцяло нов антикорупционен закон. Соцлидерката се обяви и за промяна в правомощията на главния прокурор.

Още по темата
"Нашите предложения бяха отхвърлени. Предложеният от президента документ също бе отхвърлен от всички, само аз подкрепих декларацията. В декларацията беше посочено, че корупцията е огромен проблем, че държавата бездейства. Президентът предложи нов закон, анкетна комисия, която да разследва засегнатите от "Апартаментгейт", но това всичкото беше отхвърлено. Бях свидетел на бранене на статуквото със зъби и нокти - "Няма проблем, отговорността е понесена с политическите оставки", разказа Корнелия Нинова за случилото се на КСНС.

Във връзка със съобщение на КПКОНПИ, че двама олигарси и една политическа партия атакуват комисията, Нинова определи това като защитна реакция. "Те по-скоро да обясняват за апартаментите и терасите си. Дали някой ги заплашва, да се оплачат, където трябва и да кажат откъде идва атаката", допълни още Нинова.

Шефката на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова пък обясни, че не са излезли с общо становище, тъй като са получили решението в момента на заседанието.

"Не отричаме, че има проблем, показали сме политечска воля и морал за борба с корупцията, но декларацията на президента съдържаше внушения, които не кореспондират с реалностите. По-скоро предложеният текст отговаряше на нечии политически цели. Ще припомня, че самият член на БСП г-н Янков е казал, че президентът е свикал КСНС по поръчение на Корнелия Нинова", каза Дариткова.

Тя добави и че ако социалистите искат да променят законодателството, това е повод да се върнат в парламента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
9
 
! Отговори
z342455 преди 5 години
ДО 36 Никога не забравяйте че утре може да бъдете включени в графика за химио-терапия . Не се главозамайвайте !!!!!
53
13
 
21
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
Президентът ни е ялов. Всичките му напъни да роди нещо смислено и работещо се провалят. За какво ни е такъв?Да протестният вот на феновете на драгалевският гринго го избраха, а не манипулациите на Москва. Защото *** са толкова големи бунгури, че не могат да си изберат един свестен президент,който да води по-прикрита съпротива срещу нас нормалните хора.
52
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българите трябва ток да ги бие като виждат че БСП са на ръка разстояние до властта.
51
8
 
21
 
! Отговори
Решетников преди 5 години
Нинов пак се издъни. Никой не го бръсне за слива, освен тая, която го предложи от името на един руснак. Виж по-горе.
50
14
 
19
 
! Отговори
Изнервен преди 5 години
Президентът ни е ялов. Всичките му напъни да роди нещо смислено и работещо се провалят. За какво ни е такъв?
49
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А вие кого браните г-жо Нинова, на първо четене се сещам за "настъпените" червени олигарси.
48
12
 
20
 
! Отговори
българин преди 5 години
Като си спомня как управляваха БСП мисля,че ни трябва генерал Пиночет.Защото тези които създадоха още преди 89-та външнотърговските дружества още тогава ограбваха предприятията и ги доведоха до фалит.След това чрез приватизацията ги купиха на безценица и продадоха за скрап.И така 3 милиона българи останали без препитание избягаха от страната ни кой къде намери.Та ако утре дойде някой на власт като Пиночет 3 пъти на всички избори за него ще гласувам докато съм жив!
47
10
 
6
 
! Отговори
най-после преди 5 години
До АнонименBsp sa teroristi i ubiici na bg hazna------------------------------------------------------------------------ти Българин ли си ??????що пишеш на ШЛОКАВИЦА БЕ *** ????
46
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега се сещам,че ГЕРБ удари Баневи и Стайкови за неплатени данъци!Е,сега Импреията отвръща на удара.Дарт Вейдър и червената звезда на смъртта се готвят да лапнат на един залък спестеното от българите ,така както го лапнаха в началото на 90-те години миналият век.Ако сега им се вържем на приказките ни чака нова Виденова зима и милиони жертви на червената ч у м а!
45
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Bsp sa teroristi i ubiici na bg hazna.
44
10
 
9
 
! Отговори
най-после преди 5 години
ЗА НИТО ЕДНА ,,партия'' няма да гласувам !!!ПЪЛНА ПАРОДИЯ вече 30 години !!! Прехвърляне на топка/ВРЕМЕТО БИЛО НАШЕ/ /КОЙТО НЕ СКАЧА Е ЧЕРВЕН/ е НАСКАЧАХТЕ ЛИ СЕ???НАРОДА ТРЯБВА ДА РЕШАВА !!! чрез РЕФЕРЕНДУМ, а не депутата РАНТУТНИК
43
10
 
8
 
! Отговори
МашИниста преди 5 години
Като Ромео и Жулиета са, Баце и Кака. Само че, са под прикритие!
42
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
i Kurneliya ne e cvete za miriisane
41
15
 
25
 
! Отговори
ГЕРБераст-помияр преди 5 години
Шайката на Техноимпексова и Офшоркова планира превземане на властта. Хора дайте своята подкрепа.
40
12
 
30
 
! Отговори
5 млн. преди 5 години
Народе помогнете и да купи къщичка на синчето в САЩ малко не и достигат.
39
12
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая от Техноимпекса ми е супер противна.
38
8
 
24
 
! Отговори
Никой преди 5 години
не може да се мери с Йончева . В офшорните си сметки има достатъчно , не за един апартамент ами за цял блок.
37
10
 
26
 
! Отговори
Недейте преди 5 години
да плюете по Нинова. Тя толкова си може. Това е научила от Техноимпекс и от офшорните сметки на КТБ.
36
8
 
14
 
! Отговори
Стратег преди 5 години
До от 26Хе, всяка ситуация, трябва да се изпозлва,з а да се нанасе удар по врага. Това е политиката човек, въпрос на умения. Ако Бойко не го може, пада управление, какво има толкова. Реално Бойко е един грохнал старец, без Патерици, не може да бъде в Управление. Затова иска да абсорбира всички по-малки партии и партийни сдружения, за да уплътни ерозиращата ГЕРБ с нова, свежа кръв, проблемът е, че такава няма.
35
18
 
24
 
! Отговори
ГЕРБераст-помияр преди 5 години
Шайката СУДЖУЦИТЕ 3 ще ЗАГУБЯТ КАТАСТРОФАЛНО изборите и отиват на бунището на историята защото са затънали в корупция и кражби!!! Ухилената физиономия на Цецо АСАНСЬОРА дразни българския народ - тоя престъпник трябва да е в ЗАТВОРА!!!