Рози, гербери, лилии... НС дава 190 000 лв. за китки и вода

Цветята са за кабинета на шефката на НС и залите за събития
16
Рози, гербери, лилии... НС дава 190 000 лв. за китки и вода
Снимка: Булфото

Парламентът развърза кесията и ще похарчи над 190 хиляди лева за цветя и вода.

Сумата за букетите, венците, аранжировките е 70 хиляди без ДДС, а за доставката на минерална вода и за отвеждане на отпадните води на сградите на парламента е 91 хиляди без ДДС.

Рози, гербери, лилии, карамфили, ириси, лалета, гладиоли, слънчогледи, хризантеми... Това са част от цветята, включени в списъка, които ще трябва да изпълни фирмата, която спечели доставката на цветя и букети.

Цветята, зеленината, букетите, венците и кошниците са за кабинетите на шефката на НС, както и за залите, които ще се използват при официални събития.

Букетът в стаята на Цвета Караянчева се сменя всяка седмица. Новата аранжировка трябва да бъде поставена на масата в кабинета й всеки понеделник от 7 до 8,30 ч.

На уханието на цветята обаче нейните заместници ще се радват само при конкретни случаи, когато приемат делегации. Същото важи и за залите за официални събития.

Оказа се, че администрацията на парламента се грижи законотворците да разполагат с минерална вода не само в двете сгради, в които работят, ами и по мандатните апартаменти, в които са настанени, защото в поръчката е предвидено по домовете им също да бъде доставяна вода.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
тая преди 5 години
е пълна мизерабълница
14
1
 
9
 
! Отговори
ИЗБИРАТЕЛ преди 5 години
А, не така граждани! Работодателят е длъжен да осигури на служителите си вода, тонизиращи напитки и други социални придобивки. ВЪПРОС: КОЙ Е РАБОТОДАТЕЛЯ НА ТЕЗИ 240 МЪРЗЕЛИВИ ХРАНТУТНИЦИ? ЗАЩО ОЩЕ ГИ ТЪРПИМ, АМИ НЕ ВЗЕМЕМ МЕТЛАТА И ДА НАПРАВИМ ЕДНО ПРОЛЕТНО/ВЕЛИКДЕНСКО ПОЧИСТВАНЕ???
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом депутатите приятк минерална вода, значи наистина водата от софийския водопроивод не е добра за пиене!
12
1
 
11
 
! Отговори
ГНУСНО преди 5 години
ДЕЦАТА СЪБИРАТ ПЛАСТМАСОВИ КАПАЧКИ, ЗА ДА СЕ ЗАКУПЯТ КУВЬОЗИ ЗА БОЛНИЦИТЕ.НЕ МОЖЕ ЛИ С ПАРИТЕ ЗА ЦВЕТЯТА НА КАРАЯНЧЕВА ДА СЕ КУПЯТ КУВЬОЗИТЕ, А КОГАТО СЕ СЪБЕРАТ КАПАЧКИТЕ, С ПАРИТЕ ОТ ТЯХ ДА СЕ КУПЯТ БУКЕТИТЕ ЗА ГОСПОЖАТА.
11
0
 
8
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 5 години
Ако шефката на парламента не се интересува дали парите не са много ,значи е в играта.
10
0
 
14
 
! Отговори
69019 преди 5 години
Това озоначава, че данъкоплатецът осигурява водата за целите семейства и гостуващите в домовете на народните ни представители. не могат лид асиналиват чешмата, както го правя аз в моя дом? с какво техните съпрузи, деца, родители и пр. са заслужили да пият вода, която аз с моята унизително ниска заплата тябва да плащам!?! ало, я елате на себе си! Кгато не са пленарнаа зала също ли им доставят вода подомовете?
9
0
 
11
 
! Отговори
МАЛКО СА !!!! преди 5 години
Като им гледам ос раните от лакомия и преяждане зад ници , вода за 9 милиона няма да им стигне за да измият....
8
0
 
15
 
! Отговори
мак преди 5 години
При положение, че затварят болници и отделения, пари нЕма за хиляди наложителни дейности, да даваш маса пари за цветя е неморално. Без китки не могат ли да работят? Толкова ли са изискани всичките? Повръща ми се от тях, сори. Но пък бб тръби, че страната просперира и тия му вярват, не забелязват от банките си, какво става наоколо, стига им да получават заплати, бонуси и привилегии.
7
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно чия е цветарницата , накой с цветно име сигурно. А инъче голямо ходене по нужда се очертава...
6
0
 
17
 
! Отговори
тя преди 5 години
Пак грешни пари за наша сметка! Тя да не е кралица !
5
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Харчат народни пари , не собствени , затова не се прави сметка какво и колко се купува . На фона на беднотията и нищожните заплати и пенсии това е разсипничество . На фона на опростачването , а тази сутрин и на други неприлични изрази в залата , свалихдо кота нула авторитета на най-важната институция в страната . Поне да се спре излъчването по телевизиите да не им гледаме сеира и да се срамуваме като общество от тази седянка .
4
9
 
4
 
! Отговори
гербисто-патриот преди 5 години
Представителните разходи са важни за парламента ни, няма как да се мине без тях. Все пак говорим за столицата и парламента, няма как да не се отделят нужните средства за да може ако някой ни посещава да види че всичко е добре поне на пръв поглед.
3
0
 
22
 
! Отговори
Цецо преди 5 години
Не е лошо и уиски да им разнасят по апартаментите, защо само вода?!?
2
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тотално е сбъркана концепцията за този парламент. Вместо да има букет с цветя за Караянчева ежеседмично, поръчката трябваше да е за 4-5 саксии с домати примерно в кабинета й и по залите. И съответно депутатите да ги поливат, да ги копаят. После, разбира се, готовата продукция ще се раздава безвъзмездно на гражданите, щото нали народните представители са техни служители и тя им се полага по право.
1
0
 
16
 
! Отговори
Перко преди 5 години
И свещи да си купят ...