Социалист: Обществото иска да види виновните в затвора!

България не изглежда добре в очите на Европа, смята Ирена Анастасова
Обновена: 11 апр 2019 07:49 | 10 апр 2019 22:40, Анисия Иванова
35

Евроизборите наближават, а напрежението между партиите продължава да расте. Опозиция и управляващи си хвърлиха взаимни обвинения след свикването на КСНС заради поредицата от оставки и разкрития за купени на ниски цени апартаменти от представители на властта.

След заседанието Корнелия Нинова обвини управляващите, че крадат по 10 милиарда лева годишно. Борисов отговори, че няма как това да е така при положение, че 5,1 милиарда лева са всички капиталови разходи на държавата.

"Това не е нова теза на нашата партия. Един от основните акценти в дейността ни е борба с корупцията. Това е оценка на международни институции и изследвания. Даже не е нужно да се правят такива неща от гледна точка на това, че то е усещане на всеки български гражданин", коментира депутатът от БСП Ирена Анастасова в "Денят ON AIR".

По думите ѝ скандалите преди евроизборите не са добър подарък за България.

"Ние не изглеждаме добре в очите на Европа. Борбата с корупцията е в основата на това обликът на България да стане друг и в очите на хората политиците да изглеждат по друг начин", категорична бе Анастасова.

Според нея обществото иска да види виновните в затвора. Тези, които престъпват закона, трябвало да си понесат последствията независимо каква позиция заемат.

Тя коментира и обвиненията срещу Валери Жаблянов от БСП. По думите ѝ корупцията е злоупотреба с властта, а социалистите не са на власт от 10 години.

"БСП смята, че разговорът трябва да бъде друг преди евроизборите. Всички трябва да се мерят с един аршин, независимо дали са представители на опозицията или управляващите. Проблемът е, че бяха дискредитирани институциите, които трябва да мерят с него. Ако КОНПИ каже, че някой е виновен, той може наистина да е виновен, но в очите на хората това вече олеква", посочи Анастасова пред Bulgaria ON AIR.

Недоволството на социалистите беше изразено и чрез подадени жалби към ЦИК. Ирена Анастасова обясни, че главната причина е броят на председателите и секретарите в многомандатните избирателни райони.

"От 31 многомандати избирателни райони ГЕРБ контролира всички. ГЕРБ трябваше да имат 12 председатели, 12 секретари. При БСП трябваше да са 10 на 10. Най-голямата изненада е при ДПС, които трябваше да имат общо 6, а имат 17. Взети са бройки от полагащите се на БСП и са дадени на ДПС", коментира депутатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
4
 
! Отговори
тя преди 5 години
Не замазвайте нещата с политическа принадлежност - има престъпници и честни хора, това е истината това е важно , всичко друго е параван !
27
2
 
3
 
! Отговори
Учител и родител преди 5 години
Харесвам Корнелия Нинова. Харесвам и много от членовете на БСП, някои от които познавам лично. Но познавам лично и г-жа Анастасова. Никога няма да гласувам за БСП. Ако те спечелят властта, това означава г-жа Анастасова да стане министър на образованието. Ако това се случи, нищо добро не ни чака. Алчна за пари и жадна за власт, тази жена ще направи много поразии. Някога стана директор благодарение на Янка Такева. Същата е като нея, само малко по-млада.
26
2
 
3
 
! Отговори
Хасковлия преди 5 години
Като чуя народ и общество и получавам анални спазми. Тези, които им пукаше за тях и децата им са в чужбина. Останалите тук, матрял, не става за нищо. Само да го управляваш и крадеш.Да му говориш и да го лъжеш в очите. И да му плащаш 560 лева заплата.
25
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цитат: Тези, които престъпват закона, трябвало да си понесат последствията независимо каква позиция заемат.*Срещу това протестират ГЕРБ ... и троловете им тук.
24
3
 
8
 
! Отговори
Тончев преди 5 години
Тая се прави на интересна - да се върнем назад в годинит,когато именно *** раздаваха апартаменти на ЗАСЛУЖИЛИ ДРУГАРИ,а покрай тях уредиха и безброй свои близки ! Вие сте за затвора и жалко,че толкова години всичките ви престъпления оста наха ненаказани!!! И сега продължавате да крадете - откъде са ви хотелите, присвоени те производствени мощности,фирмите,обединения и тем подобни - това,което имате не е спечелено от ...спестявани закуски! Нахални и арогантни сте на това отгоре!Пфу!
23
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Точно тая ли намери да говори за чуждите престъпления? Колко кинти сви като директор, да не говорим за униформите, които въведе в училището за своя облага. А дано оТ ГЕРБ да се позасегнат и да ровнат в нейното минало. Много кирливи ризи ще извадят.
22
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Все едно да видим Елвис Пресли жив, *** много добре знае колго краде ГЕРБ на година,пари които тя неможе да присвои и най вероятно ще пукне от яд.
21
9
 
12
 
! Отговори
Курнелия лицемерка преди 5 години
*** Нинова започна да чисти БСП от крадци и мафиоти като Георги Гергов, Дъбов,Гуцанов, Ат.Мерджанов, М.Миков,Георги Божинов,Янаки Стоилов,К.Паскалев, Кр.Янков,Сл.Велков,Георги Първанов(Гоце), Сергей Станишев и др. браво на нея, ама има още много работа, но трябва накрая да изчисти и себе си, защото е милионерка, но не от бизнес...
20
2
 
10
 
! Отговори
ети-лети-самолети преди 5 години
Ке се скинеме да се кикотиме. Начи Цеца Правосъдната? Къ таа РъбФакинг да ни се мерка из бустана с пипоните. Тва му продали некаква дупка и даже вее нотарялен акт.Разликата межди нАторалният и нОтарялният в случая е тая, че Цецка са я клецнали в единия случай натурално , а в другия нотариялано. Демек за едно има пейпъррр а за другото моп е триперрр.Плевналиев е единственният който може да възроди ГЕРБ, да създаде нови ревулюционни комитети, партизански чети и парашутисти светли от самолети
19
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само да попитам след като кв.м ново строителство лукс апартамент струва 650 евро, колко струва кв.м на 40 годишна панелка?
18
3
 
9
 
! Отговори
Я, стига, бе..... преди 5 години
Кво се праеите на светии, бе....?И децата знаят, че продажбите на жилища се правят само върху данъчните оценки!С малко пари на ръка----оценката винаги може да се намали!Много Стар Номер!!!!!!!!!/.. Измислен от БСП в Прехода.. /
17
5
 
13
 
! Отговори
Червените милионери преди 5 години
Червените милионери ограбиха България:Р.Овч.(дългият инкасатор)-милионер; *** Нинова(г-жа Лъжа)-милионер, предс.на БСП; Г.Гергов-Свинарят-милионер,предс.на БСП Пловдив; Гуцанов-Медузата-милионер,предс.на БСП Варна; Бриго Аспарухов-милионер пенсионер; Манджуковмилионер;Гущеров-милионер;Гоце агента-милионер;В.Лечева-милионер, Г.Кадиев-милионер и още много червени милионери откраднали милиарди от българския народ. А оглупелите от бедност червени симпатизанти продължават да ходят на Бузлуджа и да гласуват за БСП. Нека са щастливи...Д.Благоев ако ги види от някъде ще се обърне в гроба.
16
5
 
11
 
! Отговори
Комунистите ограбиха преди 5 години
Комунистите ограбиха държавата и народа като използваха всички облаги преди да станат "Евроатлантици". Сега отново лъжат обикновените хора, които са наивни или неграмотни, че в близкото обозримо бъдеще ще бъде построен социален рай за тях. Станишев баща и Станишев син, две поколения са на държавна хранилка т.е. на наша издръжка. Резултата от тяхната дейност е фалит на социализма и най-бедната държава от ЕС при капитализма.
15
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не спират да повтарят, че Нинова била `обвинила` управляващите, че крадяли по 10 милиарда годишно.Всъщност това е констатация на ЕК. редом С НЕРАБОТЕЩАТА ПРАВОСЪДНА СИСТЕМА.
14
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Ами така е.. 8Ако искаш и Версай си купи или Бъкингамския дворец, но докажи произхода на парите си и не крий истинските суми, които си броил при покупката. Щото иначе е пране на пари.
13
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво общество в Бг?Обществото иска само ромите да бъдат вкарвани в затвора.Обществото друго не го вълнува.
12
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А кой да ги вкара?
11
15
 
17
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
На БСП нищо не им се полага! Само глад! Мачкай Бойко!
10
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това, че не сте на власт. Не е вярно че не продължавате да крадете. Всичките ви фирми от конструкцията си работят в сивия сектор.
9
5
 
15
 
! Отговори
Хахахааааа. преди 5 години
А, за пране на пари от офшорка на КТБ.... НЕ СЕ ЛИ ХОДИ В ЗАТВОРА???!!!ИЛИ ЗА НАГРАДА ЩЕ ГИ ПРАЩАМЕ В БРЮКСЕЛ... Ха, ха, ха, ха,.....