След дълга и тежка разправия – какво решиха в БСП?

4 места от листата на социалистите ще отидат за гражданската квота
Обновена: 14 апр 2019 15:05 | 14 апр 2019 14:55, Нели Христова
98
След дълга и тежка разправия – какво решиха в БСП?
Снимка: Булфото

Пленумът на БСП започна със скандал, съобщиха от "24 часа".  Заради засилените мерки за сигурност, дългогодишния бивш депутат Георги Божинов не бе допуснат до залата, защото охраната не откри името му в списъците. Той се обиди и си тръгна, а след последвал скандал излезе лично служителка на "Позитано", за да го въведе в сградата.

След като грешката бе поправена, дойде време за важните рещения. Пленумът на БСП след дълга и тежка разправия заключи, че 4 места от листата на БСП ще са за гражданска квота и коалиционни партньори.

Пленумът обсъди първо местата за гражданската квота и коалиционните партньори. Като гражданска квота е и водачката на листата Елена Йончева.

Предложението на Нинова беше за 4-о и 10-о за гражданска квота, за които тя лансира имената на шефът на президентския кабинет Иво Христов и бившият депутат, лидер на партия "Българска пролет" и настоящ водещ на предаване в червената телевизия Велизар Енчев. Последният обясни, че е научил за включването му в листата снощи. Приел поканата, защото било важно ГЕРБ и ОП да загубят изборите. Енчев отрече да е говорил антиевропейски досега.

За мен най-важната национална кауза си остава успешният мандат на президента Румен Радев, който е основен контрапункт на пълзящата автокрация. А БСП е единствината опозиция, нормално е да приема, заяви пък шефът Иво Христов. Рано сутринта зам.-шефът на ПГ на БСП Драгомир Стойнев обясни, че Христов е номинация на Изпълнителното бюро.

На 17-о място като коалиционен партньор влиза Емил Георгиев от "Екогласност". Ние сме коректен коалиционен партньор на БСП, обясни присъствието си той. Запитан за отсъствието на Станишев от евролистата, той обясни, че това е проблем на БСП. От наша страна една дума няма да чуете срещу Станишев, каза Георгиев.

Второто място за гражданска квота да е 6-о, а не 4-о, поискал обаче Георги Божинов. Но за изненада при гласуването първо било предложението на ИБ, което минало с под 80 гласа.

Каква ще е позицията на бъдещите евродепутати на БСП към ПЕС и ще напуснат ли те групата на социалистите и демократите, попитали много от членовете на пленума. Антон Кутев акцентирал въпроса особено на позицията по този тема на кандидатите от гражданската квота.

БСП да се определи спрямо ПЕС поискал и Георги Пирински.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При другаря Миков имаше съвсем ясни правила и задачи.То казваше "със светла бира към светло бъдеща".И всичко беше наред.А сега пи Нинова е хаос и безредие.Помнете ми думата ,че тая е агент на Бойко!А и какво му е на другарят Станишев,какво от това че целувал Местан!Я вижте на запад как го харесват.
76
0
 
1
 
! Отговори
безпартиен преди 5 години
В тази партия вече няма дисциплина.Нинова едно говори,подчинените и друго правят.Май още сте си с 40 години назад-Тошо едно ви прочете от трибуната вие се хилите и после зад гърба му друго правите!Затова стигнахте дотук.Борисов е прав-вие сте като Колумб-нито знаете къде сте нито накъде сте тръгнали!Повече ред и дисциплина ви трябва-това е.
75
0
 
1
 
! Отговори
Корита за БСП преди 5 години
Ами дълга и тежка разправия ще е , щом става въпрос за корита и хубави еврозаплати ....
74
1
 
6
 
! Отговори
Гацо Бацо преди 5 години
Е те тва е БиСиПеТо! Най-успелия бг политик в ЕС да е изгонен от уволнената зам.мин. за съмнение за корупция от него , и една прилъстена и изоставена стара мома....
73
8
 
4
 
! Отговори
Стратег преди 5 години
До АнонименНе. Аз не участвам дори в гражданската квота на БСП. Аз съм друг, различен, не обичам партиите, и съм обикновен българин. Просто искам да махна ГЕРБ от политиката. Имам начини за това и го правя. Без пари. Беден съм като църковна мишка;))) Аз съм от ония безимотни българи срещу които реве Симеонов.
72
5
 
12
 
! Отговори
gogo преди 5 години
голям рев за този Станишев голямо тръшкане.Забравихте какви ги забърка с ДПС с царя.съсипа партията.Голям авторитет бил в пес ами като проповядва тяхната *** идеология голям ще е.Ние това не го искаме .Да си отива там при ***.Точка.
71
10
 
14
 
! Отговори
Даф преди 5 години
До бай вълчо от хисарaГражданската квота на БСП: *** Милиончева - креватна труженичка и офшоркомица, Велвезул Еньов - от ДС минал през 4-5 партии, сеещ омраза и лъжи, Р. Гечето - уж икономист фалирал България и 3000 лв. за долар, Иво Христакиев - писача на ***, до преди 4-5 години уж от СДС, Гей Украински - Хохигер, заменкаджия и аферист, Деница Джендърова - обратна захапка и т.н. Какво ще правят тези другаЕ в ЕС, освен да работят срещу България....
70
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До бай вълчо от хисарaА на мен *** от Шумен ми каза, че Курнелка искала по 300 000 евро за избираемо място в листатата
69
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До71. Да ли тия са вън. Ония отвътре са с високите сметки.
68
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До стратега. Тия тежки , бавни и безперспективни разговори в БСП да ли не си давал съвети там. Ако си бил там като участник си намазал от възнаграждението. А това е похвално. Има нещо насреща от тия срещи.
67
3
 
13
 
! Отговори
бай вълчо от хисарa преди 5 години
Какво по-добре да има граждани а. не партийни люде. Какво по-добре е да има мислещи ,а не подчинени.Е, лапачката е голяма . Бая хилки в евра ще вземат кандидатите. Такива като Станишев, Кутев,Пирински & компания вън. Вън и да ронят сълзи.
66
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Другарите бясно си гризат гърлата..........Паричките са доста......
65
27
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И за дявола бих гласувал, стига герб да загубят.
64
8
 
12
 
! Отговори
Стратег преди 5 години
До Партиен членАз така съм поискал. Да се пречи на ГЕРБ с всички средства, възможни и невъзможни. Като толков амного обичаш ГЕРБ, стани им партиен член:))) Бързо ще се извърши смяната;)))
63
11
 
10
 
! Отговори
Стратег преди 5 години
До Бсп са гадовеА да не би "героите" на "европейското развитие" да са по-добрите? Не мисля;))) Не забравяй, че Цветанов един път закуси малко повечко в САЩ отколкото трябва и падна;)))
62
4
 
14
 
! Отговори
Партиен член преди 5 години
Отново при нас смехории,простотии,а накъдето и да погледнеш само ... шегаджии ! Срам, срам ! Не е това партията,за която сме се надявали,че най-сетне ще стъпи на краката си! Как пък за толкова години не можа да се намери един свестен ръководи тел,който да мисли и за държавата,и за хората,и за имиджа български ?! Сегашните знаят само едно - да се пречи с всички сили и по всякакъв начин на управляващите в момента / в случая ГЕРБ / и за друго въобще не става въпрос?!Изказванията им показ ват това:)
61
9
 
19
 
! Отговори
Бсп са гадове преди 5 години
До стратег. С разследваната за пране на пари Йончева и с московския антиевропеец Иво Христов ли е добрият ход. Ти си просто зомбиран бесепар, на който и червено искърско *** да сложат от гражданската листа, ще му хареса.
60
14
 
16
 
! Отговори
Валери преди 5 години
Дайте им още веднъж властта на БСП. След се оакат за пореден път, което е неизбежно, после поне 20 години няма да помислят за нея.
59
12
 
7
 
! Отговори
Стратег преди 5 години
Г-да, вие, ако си мислите, че с инертността ви и с неучтастието в политиката, някой ще се заинтересува от вас и семейните ви проблеми, много се лъжете. Животът е Политика. И тук въпросът е, дали ще сте мат,рял обслужващ политиката или ще сте тези, които я правят.Много добир ход на Нинова с 4-те места за гражданската листа и присъдружните формации. Поне за мен, гражданската квота е много по-важна от партийната, от "известността".
58
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За много млади българи тия от БСП са неизвестни. Не ги интересува. Имат финансови и професионални проблеми, други семейни. Но ако зная какви пари си разменят в тая патия без труд. Свят ще шм се завие.