Ширин Местан поискала да отиде на погребението на загиналото бебе

Съпругата на Лютви Местан е говорила със семейството
Обновена: 16 апр 2019 08:49 | 16 апр 2019 08:49, Камелия Цветанова
78
Ширин Местан поискала да отиде на погребението на загиналото бебе
Снимка: Булфото, архив

Съпругата на лидера на ДОСТ Лютви Местан – Ширин, е разговаряла със семейството, което пострада при катастрофата с участието на политика край село Загорско.

Тя дори е поискала да отиде на погребението на 6-месечното бебе, което загина при адския удар.

Още по темата
Самият Местан призна, че е бил в ареста и заради това не е успял да изкаже съболезнованията си на семейството.

"Съпругата ми е разговаряла и с бащата, и с бабата и дядото на починалото бебе, изказала им е съболезнования, изразила е желание да участва в погребението, разбираме болката на тези хора, страданието, естествено, че тях това експертиза, вина не ги интересува и аз ако бях на тяхно място щеше да бъде преди всичко болката", каза той пред bTV.

"Покрусен съм, най- искрените ми съболезнования, но имам само една молба - да не раздаваме предварително присъди", призова Местан.

Според прокуратурата бившият председател на ДПС е отнел предимството на другия водач.

Той обаче не е съгласен и твърди, че зверският удар е дошъл след завоя, защото другата кола се е движела в насрещното.

"Ако съм пресякъл предимството, тази кола, другата,  трябваше да бъде ударена отляво, защото завивам отляво. Отляво тази кола е непокътната, тази кола е ударена фронтално. Категорично ударът е в дясното на мен платно, ляво на него. Ако не съм застанал на моето платно нямаше как да има челен удар", защити се Местан. 

Видимостта на кръстовището е намалена, защото отляво колите идват от завой. Те се движат с до 90 км/ч, няма друго ограничение.

Според Института за пътна безопасност включването е опасно, но от АПИ са категорични – то е съгласувано с полицията.

През последните години на това място има две тежки катастрофи с шестима ранени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На всеки може да се случи да направи грешка на пътя, но ако спазваш правилата за движение и ограничението на скоростта има шанс да се разминете с малко страх и огънати ламарини. За да има загинало бебе явно някой е летял с доста над разрешеното.
21
4
 
36
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
какво съчувствие към местан имало турско малцинство в българия ще променяконституцията крие се в турското посолство на свадбата на дъщеря му в Истанбулму подариха кола към него ли милост няма милост
20
1
 
19
 
! Отговори
bolbov преди 5 години
Ще загиваме ще се трепе поради пълно безхаберие и некадърност при прокарване и регулиране на пътища в България.Аз имах абсолютно същия случай във Варна,вече в моята лента бях ударен челно от мпс движещо се по пътя с предимство.Естественно КАТ обвини мен при положение че другия водач чистосърдечно си призна че е карал с висока скорост и ме е видял секунди преди удара поради недоброто обновление на пътния участък.Той ме вижда в неговата лента паникьосва се и преминава в насрещното където съм аз.
19
2
 
37
 
! Отговори
Ще му се да не е тъй преди 5 години
Ами няма как да е ударена отляво, защото човекът в последния момент се е опитал да избегне удара, като е видял как Местан се изсулва под носа му! Дори и да е бил спрял на СТОП-а...отговорността и преценката му за потегляне е негова т.е. вината!
18
6
 
32
 
! Отговори
дост ама прост преди 5 години
Виждал съм кола ударена при 180 км/ч!На пловдивския КАТ такава стоя 3 години на двора за пример и назидание!Просто не можете да си представите какво представлява!А как са вадели хората от вътре просто не ми се говори!Не разбирам наглостта на Местан и неговите кошаревци да търсят оправдание!Между другото,никой нищо не казва за алкохолна проба!Навсякъде оглушително мълчание!
17
5
 
31
 
! Отговори
oт СсиднейАавстраля преди 5 години
Ясно е кой е виновен, Бебето разбира се, това което се доизяснява е дали е било умишлен атентат срещу политик, и ще трябва да изплати щетите
16
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 15Те и сега на всеки отбивка или крайпътен обект са я намалили на 60. И то при ускорителни ленти и прекрасна видимост. Но никой не го спазва и дори изпреварват там като намалиш. И с 90, и със 100 да си. След като си предупеден, че има кръстовище можеш да реагираш на навлизащ автомобил. Карат със над 120 км/ч технически неизправни автомобили с неподходящи гуми. Пред пешеходната пътека с 50-60 набива спирачки зад мен добре изглеждащо ауди, пързаля се и не може да държи права линия!!!
15
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В момента в който Местан пресича дясната лента, БМВ-то навлиза в лявата с идеята да го заобиколи и ударът става когато колата на Местан вече е навлязла в лявата лента и все още е под ъгъл защото не е взела изцяло завоя.
14
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако шофьорът на другата кола не се опитал да избегне удара в лявото платно, сега от Местан нямаше да остане нищо. Колата му щеше да бъде ударена от ляво, където е мястото на водача.
13
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Местан винаги ми е бил противен заради гнусната му демагогия.Но от снимките колата му е напуснала платното по което се е движил автомобила с предимство.БМВ-то явно е летяло отгоре.И вместо да намали,водачът сам каза е решил го заобиколи покрай острова и в насрещното.Там му е отнесъл предницата и е пропуснал мантинелата.Затова няма следи от спирачен път.В репортажа на НОВА се видя,че има достатъчно време автомобилите излизащи от този път да напуснат кръстовищито,ако тези от горе са с до 100км/ч
12
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
да ограничат скоростта до 30км/ч. нашите ченгета така се справят с проблемите на пътя
11
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако бяха християни нямаше и да се обадят!
10
2
 
45
 
! Отговори
никакви присъди преди 5 години
Местан казва никакви предварителни присъди.Така е прав е защото няма да има никакви.Първо уж е невинен,а второ вече са посетили бабата и дядото,пострадалият шофьор и току виж пострадалият се самопризнае за виновен.А и целият ДОСТ е бил свидетел на катастрофата
9
5
 
37
 
! Отговори
ех преди 5 години
бебето накрая ще е виновно да знаете
8
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Виновен е Местан и не трябваше да го пускат под гаранция!
7
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"АПИ е съгласувала безапосноста на пътя с полицията". Е щом е с полицията сигурно е перфектно заключението. Възможно е и от времето на соца с каруците. Да е съгласувано ВАЖНО Е , ЧЕ Е "СЪГЛАСУВАНО". И най важното да се застрахова АПИ. /апни, пиини и .../
6
3
 
19
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 5 години
Само съболезнования за пострадалото семейство не стигат . Хората имат нужда от финансова подкрепа.
5
2
 
7
 
! Отговори
Истината преди 5 години
100 000
4
3
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Просто човека се е опитал да избегне сблъсъка и е избягал в насрещното, където вече си завил защото не си спрял на стопа при включването...
3
12
 
22
 
! Отговори
Medi Doganov преди 5 години
Кирил Маричков, Калоянчев, бащата на президента.......