Министър Желязков призна: Корупция в ДАИ има

Росен Желязков смята, че битката по "Мобилност" не е загубена
18 апр 2019 18:00, Йордан Бързаков
16
Министър Желязков призна: Корупция в ДАИ има
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

На всички е ясно, че в "Автомобилна администрация" корупция има". Това каза пред bTV министърът на транспорта Росен Желязков.

"Дали тя е на ниво рушветчийство, или на ниво по-големи взаимоотношения, би била невъзможна, ако няма тясно корелиране между контрола по пътя и издаването на разрешения и лицензи от страна на самата администрация", допълни Желязков.

По думите му до 2 месеца се очакват функционални и структурни промени, в това число и намаляването на административните предпоставки - разрешителни и лицензионни, които дават възможност за "тясно" взаимодействие между бизнеса и администрацията.

Росен Желязков коментира и битката на българските превозвачи по пакета "Мобилност".

"Не сме загубили битката за пакет "Мобилност". Той няма да бъде във вида, в който е гласуван в пленарната зала на този Европейски парламент."

Според него няма да има законодателни изменения, гледани на второ четене в рамките на мандата на този Европарламент.

Росен Желязков обяви, че е провел среща с турския посланик у нас, относно блокираните на границата с Турция български превозвачи заради неплатени глоби.

"Правилата в Турция са такива, че ако не се платят такси и глоби, превозното средство не може да премине границата", каза министърът.

Желязков заяви, че е получил уверение от турска страна, че тези случаи ще бъдат разгледани и ще се даде по-голяма информираност за правилата. Според него прекомерните глоби могат да бъдат оспорвани и по основание, и по размер, но след тяхното заплащане.

Министърът на транспорта засегна и темата за скандала с евтините апартаменти на властта "Апартаментгейт". Той каза, че всеки казус е различен по своя характер, така че фактите и обстоятелствата ще се анализират от компетентните органи.

"Когато човек влиза и пребивава във властта, трябва да е наясно, че има някои репери, които са по-чувствителни, отколкото за човек, който е извън властта - употребата на власт, злоуопотребата с властта. Властта не принадлежи само на управляващите, а и на тези, които искат да управляват, затова стандартите, които са наложени, важат за всички", коментира Желязков.


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще си счупа лаптопа от яд!!!! Прочетох някъде, че Местан нямал пари, да плати гаранцията. Значи ние от севера имаме 5-6бона да плащаме за прегрешения, тоя няма. Егати наглостта.........
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Стига бе, това не може да е истина, корупция в ДАИ.
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Желязков кво чакаш?Подавай си оставката!Признаваш,че тия къде си назначил са корумпирани?
12
1
 
10
 
! Отговори
V преди 1 месец
Има защото няма съдебен контрол. Трябва промяна на законите при всички кетапи .С възможности за персонална съдебна отговорност .
11
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как корупция бе - при ГЕРБ няма корупция.
Явно момчето нещо се е объркало.
При ГЕРБ всичко е цветя и рози и народът е от щастлив по-щастлив.
А по улиците текат реки от мед, на ме ста примесен със злато.
Особено ако вярваш на медиите им.
10
1
 
12
 
! Отговори
Ясъмкон преди 1 месец
Признал че има корупция?! Сериозно!? Тоя сигурно се е родил вчера!
Между другото ДАИ абревиатура на държавна агенция по измамите ли е?
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А, има... Не вярвам...
8
0
 
12
 
! Отговори
Трудовакъ преди 1 месец
Аз предлагам едно просто, лесно и ефективно решение - цялото ДАИ се уволнява и се пренасочва на нова работа в материалното производство (работа свързана с полагане преимуществено на ТФТ - тежък физически труд) и където да им се осигурят необятни възможности за извършване на високоблагородни трудови подвизи. За методическо ръководство да се ползват достиженията на най - великия строител в новата история - ген. - лейт. Френкель, Нафталий Аронович, построил през 1942 г. 80 км. жп линия за 10 дни!
7
1
 
14
 
! Отговори
ined преди 1 месец
ДАИ е по-правилно да се казва ДАЙ
6
0
 
12
 
! Отговори
дрън дрън преди 1 месец
а пътища няма да има докато ДАИ и АПИ си затварят очите за претоварените камиони на фирми като севан кристера и други богопомазани които се движат с 50-60 тона тотал затова има коловози по пътя.
5
0
 
12
 
! Отговори
дрън дрън преди 1 месец
държавата на глобите,данъците, тежка бюрокрация лицензи патенти и т.н, цялата икономика е услуги и търговия . пресен пример с тол таксите-при сегашната цена на винетката при средно 10000 км на месец идва около 2 ст. на км. при исканите 70-80 ст. км се получава нереална цифра . нека има тол такси , нека има увеличение но неможе да платиш за юли 134лв за път ,а за август 7000лв при равни други условия нека станат първо 400 после700 ,1000 но постепенно
4
0
 
8
 
! Отговори
saki преди 1 месец
Туй ко се е нахилило отзаде?
3
0
 
11
 
! Отговори
Щерю преди 1 месец
Старшина Тръпков. Контролна дейност - ДАЙ 50 лв. ...
2
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това ДАИ си знаеме от време оно, че е корупция. Разликата е , че в Соца се казваше връзкарство.
1
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този не беше ли Костинбродският печатар, любовника на една дърта от ГЕРБ, която я пратиха посланик някъде ?