Борисов зове за оставки и при опозицията: БСП разчита на къса памет!

Премиерът възмутен от изявления, в които го обвиняват в автокрация
436
Борисов зове за оставки и при опозицията: БСП разчита на къса памет!
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов призова за общи оставки, не само при управляващите. Така той отговори на коментара на президента Румен Радев в интервю за БНТ, че оставките в ГЕРБ заради "Апартаментгейт" не са достатъчни.

Борисов посочи, че в петък вечер няма как да седне и да гледа Радев по телевизията, но напълно отхвърли твърденията на президента, че управляващите са приели свой антикорупционен закон.

Премиерът и лидер на ГЕРБ направи тези коментари след официалния отчет на партията на предизборната им инициатива "Европа в нашия дом", който се проведе в София. По двете приоритетни области – регионално развитие и образование, от ГЕРБ отбелязаха, че очакванията на хората по места съвпадат в политическите приоритети в програмата на партията. 

Премиерът изрази възмущение от изявления на БСП, с които обвиняват управляващите в корупция, а него - в автокрация.

"БСП разчита на късата памет, сега цялата Тройна коалиция говорят за борба с корупцията в един прекрасен Южен парк", каза Борисов. Те говорят, че ГЕРБ трябва да бъде заличен, така както заличиха СДС за да остане само БСП/ БКП", подчерта той.

По думите му партията трябва да направи така, че да не бъде подложена държавата на "унижението да се върнат същите хора".

Догодина ще увеличим учителските заплати с още 360 милиона лева, ще дадем 20 милиона лева за нови училищни автобуси и още 20 млн. лева за интерактивно обучение на учениците, каза премиерът. Ние почти навсякъде сме реновирали училищата, но вътре в кабинетите, особено за природните науки, изоставаме и това дава отражение в качеството на обучение, каза Борисов.

Ще инвестираме още много в образованието, защото те /БСП/ разчитат на къса памет и на необразовани хора, смята премиерът. Сега тези хора ни говорят за корупция и ни плашат с Европа, нас - които нямаме нито една спряна от ЕС европрограма, каза Борисов. Те издигнаха лъжата и манипулацията в основна предизборна платформа, посочи премиерът, цитиран от БТА.

До края на нашия мандат, след две години, магистрала "Хемус" трябва да подмине Плевен и да стигнем до пътя Белокопитово - Търговище, каза Борисов. Следващият месец магистрала "Струма" ще подмине Благоевград в планината и в рамките на година и половина - две, ще стигнем до Кресна - "мечта, социалистическа мечта, слушал съм я толкова години, но ние ще го направим", заяви още той. "Тези, които говорят срещу нас, те направиха отсечката от магистрала "Тракия" при Чирпан и ако с работим с техните номера трябва да направим билбордове и да напишем "Пусната и построена по еди кое си време", но ние няма да се сравняваме с "чеверме социалистите", каза Борисов.

"Не ги обиждам, цитирам Иво Христов, посочи Борисов. Понеже паметта на хората е къса, нека си спомним как панически се пререждаха и бягаха към Европарламента и си приеха закон да ги брани от преследване", коментира още лидерът на ГЕРБ.

Заболя ни много от това, което ни се случи през миналите дни, но като ги слушам, се амбицирам, каза Борисов. Някой си беше позволил да ме коментира за пълзящата диктатура, че било "бисер". Първо аз иронизирах Иво Христов, заради пълзящата автокрация, но ако има автокрация как ще се съберете в Южния парк и как от сутрин до вечер ще се говори само за апартаменти, тераси и сауни. Ако няма свобода на медиите, как това ще се случва и как така тези скандали излязоха по свободен начин" каза още премиерът.

Когато върховният главнокомандващ призовава генарилитета да не стои безропотно да слуша, към какво ги предизвиква, попита още Борисов.

Нека сравним свършеното през годините по параметри - БВП, приходи, доходи на хората, борбата с корупцията и контрабандата, както и какво са написали световните кредитни агенции - тогава и сега. Нека видят колко договори имаме със Световната банка, която ще направи тук и център за услуги - има какво да им се покаже, посочи Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


436
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
247
4
 
16
 
! Отговори
Ох, преди 5 години
Герберастки кражби и след кражбите, пак кражби. Бойко, на нас ни се повръща. А на теб?!
246
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Страшен *** Чупи ***
245
2
 
1
 
! Отговори
Сос холандес преди 5 години
Пичове,колко градувса и трябва на тревата за да вирее,моята е на лампи но нещо не таман
244
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ = Европа БСП/бсп = Азия
243
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
герб= мизерия= гроб
242
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ = Европа БСП/бсп = Азия
241
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Учител;Когато Борисов ти каже добър ден виж къде е слънцето.
240
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Майдел, Габриел, Йорданов!С тях напред към светло евроатлантическо бъдеще!А българско?
239
3
 
17
 
! Отговори
Учител преди 5 години
С обещанията на Борисов нещо не се получи. От 1 януари трябваше да повишат заплатите. Още чакаме. При това няма да са 20 процента. Спуснали са пари , които не стигат. Директорите да се оправятСега новите учители ще взимат 920лв,а ние с по 20 години трудов стаж с 60 лв отгоре. До края на мандата на ГЕРБ няма начин да станат двойни. Така е и с минималната заплата.
238
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оставки на опозиция!!!10 години абсолютна еднолична власт - нито един осъден опозиционер.А пардон - схруска Иванчева...
237
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо бе г-н Борисов си слагаш сам главата в торбата,като искаш да изпратиш г-жа Павлова за Евродепутат.Още помним как ни наричаше тя нас младите Българи,които търсим реализация в Европа били сме алчни България ни е плащала достатъчно добри заплати.Сега тя какво ще прави в Брюксел с какви очи ще иска глас от нас младите.
236
0
 
1
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
До Василевdo 256 ...ako tova ti e imeto ..I tova ti e miastoto ot kadeto si poluchavsh zaplatata ,to togava ti niamash absoliutno nikakvo parvo da se motaesh I da rasish " mozak " v nashata Rodina !!!
235
0
 
1
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
До *** до 249do 251......eeee aide sega .samo B. I Tsets. li sami shte kradat ot evrosubsiidiite ?!? Te daje go narichat s druga duma .." Usvoiavane " .Po vsichko obache lichi ,che ide vreme da se zapoznaiat s nova dumichka ot balgarskia ezik ...I tia e "otchujdavane" !
234
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Алчен и крадлив, но нормален човек би "усвоявал" мълчаливо.Този наглец е за лудницата!
233
3
 
3
 
! Отговори
До циничка преди 5 години
Абе, господин пловдивски ром, как е социалът в Дойчланд?Стига ли ти за ракия или трябва и Айшето да носи юро от гарата?
232
2
 
16
 
! Отговори
цялата Тройна коалиц преди 5 години
"цялата Тройна коалиция говорят за борба с корупцията" ама и Доган ли и Симион СаксКу... (твоя университет и той ли е срещу теб)? Борисов сърди се на себе си. От тройната коалиция минаха 10 години. Ти ако искаше и можеше, досега да беше заличил всички техни престъпления и грешки. Ти ниво искаш, нито можеш. Народът те избра да го направиш, ти го излъга. Сега се сърди на твоите хра, които само за апартаменти и имоти са откраднали над 100 милиона.
231
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тиквата, ако му размениш лява с дясна обувка ще гледа тъпo 40 минути, ама тръгнал държава да управлява...
230
0
 
1
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
До Ludoto Lenchedo 250....zabravih ..gvardeiskata rota i duhovia orkestar...tezi shte gi broim li za " armia"?!??
229
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този с бемката, дето защитаваше Митьо Очите в Турция, от кои беше. Май от БСП. Там ВСИЧКИТЕ СА ТАКИВА. Поне в ГЕРБ си показват крадците, но от БСП си траят както винаги. Няма как умен човек да гласува за някоя от тези партии. Въпроса е че и да гласуваме и да не гласуваме, тиквениците ще си отидат по постовете
228
1
 
1
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
До Анонименdo 226 ....hubavo govorish ...ama veche ni sasipaha artmiuata !!! Voenen prevrat se pravi s armia !!!.."armiata " ni e ...brigada i 2-3 samoleta ...Politsiata ni e poveche ot armiata ! Tezi s ponichkite sa si napravili smetkata ....e tia vinagi moje da izleze kriva ma naroda triabva da epo- sabuden i ne tolkova ovchedushen !!!