Посланик Улусой: Учете турски! Борисов: Не му е работа да дава съвети

Държавата се е произнесла много ясно по този въпрос, заяви премиерът
Обновена: 11 май 2019 12:29 | 11 май 2019 12:01, Александър Попов
495
Посланик Улусой: Учете турски! Борисов: Не му е работа да дава съвети
Борисов се отби в с. Козлец на път за Кърджали. Снимка: facebook

В деня, в който православната църква почита светите братя Кирил и Методий, турският посланик у нас Хасан Улусой призова българското правителство да въведе интензивно изучаване на турски език, включително и за българите, което щяло да гарантира още по-големи инвестиции у нас от комшиите.

Улусой е заедно с премиера Борисов, министъра на финансите Владислав Горанов, вицепремиера Томислав Дончев на откриването на специализиран завод за производството на каучукови, пластмасови и метални съединения за спирачните системи на световно известни автомобилни марки край Кърджали.

Думите на турския посланик никак не се харесаха на Борисов.

"Най-големият проблем, за който споделят инвеститорите, е липсата на квалификация и езиковата подготовка. В България всеки гражданин след българския език, е свободен да учи втори, трети и колкото желае езици. Не е моментът днес, при откриването на такъв завод да се влага негативен оттенък. Още повече не е работа на турския посланик да дава съвети за изучаването на втори езици и ще му потърся отговорност. Държавата се е произнесла много ясно по този въпрос", заяви премиерът.

Той изрази своето задоволство, че на мястото на голи поляни някога, сега има живот, който дава препитание на хората.

"Когато фактите говорят, можем да оставим другите. Когато има работа и високи доходи, не мислим за други глупости. Тук бяха поляни, сега има завод. Тук има хора, които още си спомнят Възродителния процес. Доколкото знам, средната работна заплата е 1500 лв., с 13-та и 14-та заплата. Все повече българи се връщат, защото в тези високотехнологични паркове трябва да работят и високо подготвени и трудолюбиви хора", каза Борисов.

Той допълни, че завод се строи и край Враца, който ще даде работа на 1000 души.

"Във Враца завода ще е на 75 000 кв. метра площ. Спомняте си инвестициите преди 15 години какво бяха. Парите изтичаха от България, сега всичко се прави тук. Интересът за инвестиции в България е огромен. 100 процента от това, което се произвежда, се изнася", коментира Борисов.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


495
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този си мисли, че заповядва като на тъпите турци и туркини.... Марш от България и си вземай фалшивия завод!
31
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 29Много моля русофилските от репки да не дават акъл на другите къде да ходят.Стой си на село само с българския език и се оплаквай, че си беден и никой не те искал на работа.
30
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Bravo, hubava cok idea komshi, imate li uchiteli, pratete malko uchiteli na moreto i po campingite prez liatnata vakancia za europeiskite letni uchilista erazam +
29
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До VictimizedБЪЛГАРИЯ ЩЕ Я ИЗКУПИМ ЦЯЛАТА.Ето такива изказвания си позволяват руснаците.
28
7
 
26
 
! Отговори
До 15 преди 5 години
Айде марш в Турция.Чии го дириш тука?
27
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов, крайно време е да им кажеш на ъези да си мерят приказките тук в България! В противен случай българите ще те намразят още повече!
26
0
 
9
 
! Отговори
диетик преди 5 години
Турският посланник се нанася три пъти в тялото на ***.
25
5
 
26
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Какъв бизнес,бе Урко !!! В Кърджали само бюреци и гевреци произвеждате !!! А , и ибрици...
24
3
 
10
 
! Отговори
Ангел преди 5 години
Нашия Посланник в Турция кога ще каже по медиите в Турция да учат Български!!!Но като цяло Турските Инвеститори не могат да си позволят да въртят бизнес в България защото парите няма да им стигнат да отворят гараж за турски зеленчуци !!!!
23
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов да погледне сухите данни, за 10 години чуждите инвестиции са намалели 10 повтарям 10 пъти. Кой е управлявал през тези години, защо бягат чужденците а китайците любезно ни подминават ..
22
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз по-смешен език от турския не съм чувал. Този език за нищо не става. Сбор от нечленоразделни звуци. Децата ми ще учат английски и руски, защото уважавам само Англия и Русия. Това са двете велики сили на света. Всички други аре в лево, не ми трябват смешните ви езици.
21
13
 
11
 
! Отговори
Оппа преди 5 години
До 12 АнонименВ българския език всяка трета дума и фамилия е турска.Отвратителен език бил :-)))))
20
4
 
17
 
! Отговори
Усулсикиджиев преди 5 години
Сус ба !
19
26
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми прав е човекът.На коя фирма и трябват мързеливи работници без езикови познания с комунистически наклонности?такива да си стоят бедни и гладни на село и да чакат светлия комунизъм.
18
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Турски поток,концесия на летището на турци,земята изкупиха с подставени лица.Кого да изгоним по-напред-дали турския посланик,заради наглото си изказване или м-р председателя заради предателската си политика.
17
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Верно не можем да въртим бизнес,затова даваме летището,което е печелившо на концесия на турците,моля ви се за 35 плюс 12 години.Само за това,трябва да виси на черешата.Вреден човек.Колкото по-бързо се разкара,толкова по-добре!
16
3
 
15
 
! Отговори
АНТИ преди 5 години
И в Турция няма демокрация,то има развит капитализъм,благодарение на реформитена Ататюрк !Борисов, колко европейски реформи направи ?!
15
9
 
27
 
! Отговори
Victimized преди 5 години
До 7Да, но турския посланик в Русия никога не би си позволил такова изказване нали? По същата причина поради която Ердоган си счупи краката да ходи да се извинява на Путин за сваления самолет по натовско нареждане. Виждаме, че Турция не уважава натовските си партньори, не уважава и ЕС, но уважава Русия.Извода за нас е, че ако сме партньори с Русия, турците ще са по внимателни какви съвети дават. Но пуста евроатлантическа перспектива и цивилизационен избор нали, няма как началниците казаха.
14
36
 
14
 
! Отговори
Загора преди 5 години
Моя дядо знаеше турски език.И аз разбирам някои неща.Така че прав е посланикът.Учете чужди езици бре.
13
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия вече се готвеят за концесията на летището.Предателя Б.Борисов ще им го хариже,без да му мисли.Май ни подготвя за ново робство.Като начало-икономическо.Внимавайте хора за кого гласувате.