Борисов коментира с Вучич газов хъб "Балкан

Двамата провели телефонен разговор
15 май 2019 21:21, Петя Славова
49
Борисов коментира с Вучич газов хъб "Балкан
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов и сръбският президент Александър Вучич проведоха телефонен разговор, в който обсъдиха въпроси, свързани с четиристранния формат между България, Гърция, Румъния и Сърбия и проектите за енергийна и инфраструктурна свързаност. Това съобщи пресслужбата на Министерския съвет.

"Изразявам своята признателност за писмото в подкрепа на европейската перспектива на Сърбия, което сте изпратили, заедно с колегите от Срещата в четиристранния формат, до канцлера на Германия и президента на Франция", е казал президентът Вучич.

Той е подчертал, че форматът за сътрудничество между България, Гърция, Румъния и Сърбия е много важен за развитието на икономиката, свързаността и добросъседските отношения.

Министър-председателят Бойко Борисов е приветствал усилията на Сърбия по пътя й към ЕС и е определил реализацията на проектите за транспортна, инфраструктурна и енергийна свързаност като ключови за развитието на региона.

Президентът Вучич е информирал българския премиер за приключването на строителните работи по южната част на Коридор номер 10, като е съобщил, че последният участък от магистралата през Гърделичката клисура ще бъде отворен за движение в събота.

Борисов и Вучич са обсъдили и възможностите за диверсификация на доставките на газ, чрез проекта за газов хъб "Балкан", който трябва да обедини газ от няколко направления на снабдяване.

"От ключово значение е и реализацията на проектите за интерконектор между България и Сърбия и разширението на газопреносната система от турско-българската до българо-сръбската граница. Това ще гарантира енергийната сигурност за страните ни", е посочил министър-председателят Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
4
 
25
 
! Отговори
Приключва преди 4 години
АнкетаГЕРБ27.6%БСП42.69%ДПС0.72%НФСБ0.54%АТАКА1.59%ВОЛЯ1.25%Коалиция за България0.67%ВМРО3.25%Възраждане7.48%Още не знам за кого да дам гласа си2.63%
7
3
 
31
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 4 години
Той спря южен поток да минава през България, за да прецака опозицията, ама сега хъб щял да прави! Ето това е наглост, безгранична наглост , каквато е и всекидневната му кражба от българския народ! Милиардер на гърба на народа, че и проекти спира да е още повече българинът в ущърб! И сега хъбове...ще гниеш в Ада Боеко !
6
3
 
29
 
! Отговори
от Симитли преди 4 години
Целокупни български народе, нека се напънем и заедно да напълним хъба на Боко!
5
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тикво кой ти плаща телефона , със Сърбия минутата е 6 лева ,май пак данъкоплатеца
4
2
 
30
 
! Отговори
Приятел преди 4 години
Баце отново ни разсмива.Лошото е че никой у нас не му разбира хумора.А другите политици в Европа си го знаят още от времето когато беше шофьор на Тато.И не му обръщат никакво внимание на глупостите ,които ръси в несвяст.Хъбове ,мъбове ,магистрали ,мостове ,кръгови ,заводи ,първи копки ,болници и каквото ви душа иска.Всичко ще ви обещае нашия Вожд.Само и само да не стане от столчето.
3
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе колко хъба станаха вече, ние нямаме толкова съседни страни колкото хъба смята да строи баце, явно пак ще се к.раде мноооого
2
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тиквата вече ще трябва да мине от суджуци на боб, че да може отнякъде да има газ за тоя хъб.
1
3
 
32
 
! Отговори
КараКанчева преди 4 години
Другарю Борисов комунисте мой !!!Не се занимавай повече с България !! Довиждане и в Барселона !