Депутат обижда или клевети - затвор и глоба от 10 до 15 бона

ВМРО предлага промяна в Наказателния кодекс
15 май 2019 12:35,
74
Депутат обижда или клевети - затвор и глоба от 10 до 15 бона
Снимка: ВМРО

ВМРО искат наказание лишаване от свобода до 4 години и глоба от 10 до 15  000 лв. за обида и клевета, когато тя е изречена от депутат, евродепутат, министър или председател на политическа партия, която получава държавна субсидия.

Воеводите предлагат промяната в Наказателния кодекс, тъй като според тях в последните години все по-често политиците страдат от липса на идеи и постижения, които да отчетат пред избирателите си, и предпочитат да изричат лъжи към опонентите си и се опитват да превърнат политиката в един мръсен и разкалян терен, където съревнованието е кой е по-кален.

"Глобата е солена, но тя е съобразена с доходите, както на депутатите, така и на евродепутатите и би трябвало да ги заболи", каза Веселинов и обясни, че предложеният размер на лишаването от свобода ще изключва възможността извършителят да бъде освобождаван от наказателна отговорност с налагане на административно наказание.

"Идеята е да се обединим около това, че политици, които лъжат и злепоставят опонентите си, ще ходят в затвора", уточни депутатът от "Обединени патриоти".

Веселинов посочи и че от ВМРО се борят за справяне с маргиналните ромски групи, където основен проблем е липсата на отговорност. "Отчитаме по време на тази кампания, че голяма част от политическата класа страда от още по-голяма липса на отговорност, отколкото нашите мургави сънародници", каза още той.

"Още по-обидна е ситуацията, когато някои хора се надпреварват да са родолюбци, патриоти или по-патриоти, защото патриотизмът е идеология, която обединява и аз съм убеден, че патриотизмът ще победи този псевдопатриотизъм, но въпросът е не само избирателите да дадат своя вот, а въпросът е тези, които превръщат политиката в гнусно нещо, да получат своето наказание", заключи Искрен Веселинов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е налагане на цензура. Затварят устите на малкото депутати, които имат да кажат нещо.
55
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Гласувай за мен, аз ще направя еди какво си, вервайте." След изборите да се подведат под отговорност за имама за влизане във властта, парламента и европарламента. Всички интервюта, изявления и предизборни митинги да се прегледат и да се осъдят измамниците в тях.
54
2
 
0
 
! Отговори
Чочо преди 4 години
Дано го приемат този закон, че толкова лъжи се изприказваха та ще ни стигнат за 500 години напред и ще затвори устата на някоя и друга червена лайкучка.
53
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички партии са телевизионни измамници. Мамят с лъжи да гласуват за тях гражданите. Затвор за телевизионна измама за ВМРО и другите.
52
0
 
2
 
! Отговори
www преди 4 години
А КОГА ЩЕ СЪДИМ КРАЖБИТЕ ПРЕЗ ИЗМИНАЛИТЕ 30 ГОДИНИ ???- АА ДА ПЪРВО ТРЯБВА ДА ИМАМЕ ПРАВОСЪДНА СИСТЕМА КОЯТО ЛИПСВА ВЕЧЕ НЯКОЛКО ГОДИНИ...
51
0
 
0
 
! Отговори
Логика? преди 4 години
Затвор до 4 г., ако клевети, и никакво наказание, ако краде. Браво.
50
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А вие като обиждате Народа - Нищо ! като крадете с милиарди Нищо! продавате Бг паспорти,продадохте Бг земята на турците и Болници и Тецове и Хотели и Фабрики - Е това е най-обидно ! Патриоти ли ? -вие сте еничари.
49
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако този закон се приеме, БСП не трябва да говорят изобщо. Явно това е закон срещу БСП.
48
9
 
5
 
! Отговори
Пеев преди 4 години
ДАНО СЕ СЛУЧИ! ТОГАВА ***, МИЛИОНЧЕВА И ОСТАНАЛАТА ИМ БАНДА ЩЕ СЕ ЗАМИСЛЯТ, ДАЛИ ДА ПРОДЪЛЖАВАТ ПО СЪЩИЯ НАЧИН С БЕЗКРАЙНИ И ЯВНИ ЛЪЖИ!
47
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
как очаквате да е умно ,след като е предложено от шкембе ''войвода''
46
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мнооого са обидени айдуците. Никой няма право да им търси сметка за кражбите . Всики потърсил истината в затвора.
45
0
 
10
 
! Отговори
Припари им и става преди 4 години
Все по-демократично!
44
0
 
12
 
! Отговори
Стратег преди 4 години
И ако забелязвате, законопроектите, които излизат като цяло от ОП са само рестриктивни и силови. Нямат никакъв икономически или социален законопроект. Това говори само едно за тези структури, наречени ОП. Това си е ДС;)))
43
1
 
14
 
! Отговори
Не така преди 4 години
Политиците носят политическа а не съдебна отговорност за изказванията. Такъв закон, какъвто предлагат от ВМРО не може да мине, ще бъде отменен от конституцинния съд. Ако мнозинството започне да раздава присъди за това, което говори опозицията (а все ще се намерии някой да е обиден) това вече не е парламентарна демокрация, а нещо доста по-различно.
42
0
 
5
 
! Отговори
Стратег преди 4 години
То все едно МВРО в последните години има изключителни идеи и постижения, та се самоизключва от собственият си законопроект;))) МВРО са културни. наиситна: слушкат, папкат, и бъркат по-надълбоче в казана с чорбътъ!;))) Наистина са за пример!
41
7
 
1
 
! Отговори
Я па я..! преди 4 години
А с прецендента как стоят нещата , или той може да клевети и обижда на воля ?
40
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това ли е най-важното сега
39
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
при цветанка ризова весо марешки повтаряше и потретяше, как ВМРО не били патриоти, били.... хайде сега върнете записа и някой да си ръководи бизнеса от ареста, а не от нар. събрание, и не от ТВ ефир.
38
3
 
13
 
! Отговори
вмро измамници преди 4 години
А,когато излъжеш 2 млн пенсионери,че ако гласуват за теб ще им величиш пенсиите смъртна присъда. ВМРО и другите патриоти са като телефонните измамници- лъжат безнаказано наивните пенсионери.
37
7
 
5
 
! Отговори
Курнеля преди 4 години
аз и Ленчето по колко затвор и глоби имаме досега събрани? сигурно водим убедително :)