Покупката на изтребители: Доставката – до 2023 г.

Глас от ГЕРБ: Армията не трябва да има полицейски функции!
17 май 2019 22:11,
54
Покупката на изтребители: Доставката – до 2023 г.
Снимка: Pixabay

"Закупуването на самолети F-16 е тема в развитие, надявам се, че преговорите се развиват положително. Фокусът трябва да е в това да имаме положителен резултат, какъвто е напълно възможен. Колкото повече се спекулира, толкова повече се вреди на това", каза  депутатът от ГЕРБ Христо Гаджев.

"Едно от предложенията на правителството е да се направи център за обучения в Долна Митрополия, това дава възможности за обучения в региона. На свой ред пък това е вариант и да си възвърнем част от вложените пари", коментира депутатът.

Още по темата

"Основен момент в позицията на правителството е да може да се поддържа и ремонтира самолет, без той да напуска страната", обясни Гаджев.

По думите му всичко зависи от това колко плавно вървят преговорите.

"До 2023-2024 година може да сме завършили доставката. Почти всички самолети могат да дойдат в една година", допълни той.

"В момента служещите в армията могат да изпълняват различни мисии на територията на страната. С приемането на антитерористичния закон е разписано какви са правомощията им. С 10 милиона лева армията е субсидирала охраняването на границата", каза пред Bulgaria ON AIR Гаджев.

"Армията не трябва да има полицейски функции, тя може да подпомага полицията, но с ясен регламент", категоричен бе той.

От думите му стана ясно, че един от проблемите с храненето на служещите в армията е бил свързан със седалището на фирмата - такава от София осигурявала храна във Варна, което създавало казуси с организацията.

Гаджев подчерта още, че в момента се наблюдава обрат - все повече хора кандидатстват за места в армията, като броят им продължава да расте.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
4
 
14
 
! Отговори
fermera преди 4 години
Някой да каже на депутата Гаджев че разполагаемоста на самолетите е 70%.Само за Еър Полиснг им трябват 4 броя.Зс подготовка на пилоти Л39 не става,трябва Т-38.По скоро целта е да държат МИГ29 до 2029г. и да платят на руснаците 400милиона левв.А когато ние усвоим Ф16,те ще прелитат по гранищата с безпилотен летателен апарат който има супер круиз,а Ф16 няма защото е стара архитектура и АЕSA радара му е голям.И пак няма да има пари за полети а за заплати в минестерството.
19
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абсолютен цирк, 8 самолета се доставят 5 години ... до 5г населението на БГ ще е 5 млн от тях циклама и стари баби. Супер!
18
30
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ф-16 е достатъчен за да спрат *** да се гъбаркат с нас над Черно море. Предостатъчен!
17
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе хора до 2023-24 хамериканците ще имат F-50 сигурно а ние все още ще чакаме за нашите 16ки е те това ако не е подпомагане на американската икономика от нащта бедна държавица здраве да е,американците ще произведат нещо което от мноооого години е излязло от употреба и никой не го иска ама ще направят печалба.....
16
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
19 години ще чакаме самолетите. Чакаме ги от 2004 година, когато беше ревът на Пасито. А не може ли да пратим Крадливото Ленче да открадне няколко самолета за Родината?
15
29
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ф-16 блок 70 е най-доброто нещо което можем да си купим. За Ф-35 пари нямаме а Ф-22 просто не се продава. На практика не ни и трябва, Ф-16 се справя безпроблемно с всяко руско желязо.
14
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Самолетите Ф-16 ще се купуват като кола през социализма. Сега се записваме, плащаме и чакаме 15 години.
13
29
 
4
 
! Отговори
келеша преди 4 години
айде да ги взимаме и да започваме с румънци и турци да си фъркаме по черно море еърполисинг , че *** мног наглеят напоследък ... да им свием сърмите на боряшниците ...
12
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българките,....Имат-корени, във- всяка, красота.....
11
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вчера в Краварските Щати, се разби пореден Фъ-16. Не доживя, за да ни го пробутат този фърчащ скрап.
10
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези 8 самолета, които ще купим са важни, защото в бъдеще и още 28 да решим да купиш ще са от същия модел. Програмата еврофайтър е пред закриване, остават ѝ официално 6 години и после подръжка до 2035. Грипен с тези продажби един бог знае дали след 2 години няма да фалира, а руски самолети никой от господарите няма да ни позволи да купим. Ф-16 е скъп за нуждите ни, нито пък е правен за държава като нас, но е единствения дето ще го има със сигурност след 10-20 години.
9
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До жалко но 13А през комунизма като се вкарваха парите в образованието, работа като имаше за всички, държавата като раздаваше жилища, като здравеопазването и образованието бяха напълно безплатни... "ромите" защо не се интегрираха? Нямат интегриране, а в България няма и наливане на пари в каквото и да е свързано с администрация или публични услуги и институции без да има зашеметително крадене. Проблема не е с това, че не се наливат пари тук или там, а че не знаем как да ги наливаме.
8
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До xan asparyx 7Какви 40 годишни самолети бе мухъл? Чисто нови са не са излезли от завода още. Само името му е същото като на първото поколение Ф-16. Даже най-вероятно ще се казват Ф-21 след като произведат първите бройки. По същия начин, по който Миг-29 и респективно Миг-35 може да се проследят от Миг-25, който въобще не е нов. Това, че един самолет е на базата на друг не означава, че имаш нещо общо на практическо ниво. Хем си неграмотен и не можеш да пишеш, хем си експерт по авиация...
7
8
 
8
 
! Отговори
жалко но преди 4 години
Ако се вкараха два милиарда във образованието и се разходваха ефективно нямаше да има неуки роми а българите щяха пак да са сред най образованите в света.Това щеше да помогне на бизнеса от там на данъчните постапления и намаляването на битовата престъпност.Сега ще купим 7 самолета модел 1970 но модернизирани. Интересно ми е срещу кой противник ще вдъхнат респект,Срещу Турция ли че тя ги произвежда от 30 г има много по 7 от тях,Гърците имат много по модерни,румънците имат много повече само Македо
6
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До бай х 8Те'*** в авиоинженера и тебе. Половината пишете все едно сте се раждали на летища, живели на космодруми и учили в частните училища на Бойнг и Ролс Ройс. Даже май ви подценявам с тия думи. Направо коментиращите от Днес.бг по темата с българските изтребители са държали за ръка Вернер Фон Браун при създаването на Фау 1, Фау 2 и Сатурн 5. Сигурно не можеше батериите на дистанционното на телевизора да си смените сами, ама зад клавиатурата сте авиоинженери от класа.
5
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе стига се филмирахте и вие с тези самолети 15 години вече! Както е тръгнало БСП ще си спечели изборите тази есен и пак ще прекратят сделката и пак ще почнат да плащат на поредните "експерти" от армията да избират самолет. През това време старите МиГ-ове пак на влаковете и в Москва за ремонт. Какво значение има, че толкова стар самолет вече има над 2 пъти по-скъпа подръжка на летателен час спрямо КОЙТО и да е от новите варианти за самолет? Без значение Ф-16 или Грипен.
4
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какви самолети през 2023г. бре? - тя войната дотогава ще е свършила
3
7
 
22
 
! Отговори
бай х преди 4 години
2025 година тези самолети ще са по музеите .... и ще имат антикварна стойност
2
32
 
9
 
! Отговори
СДС ЗАВИНАГИ преди 4 години
Това е стратегически избор и цената няма значение. С 3 или 4 милиарда лева си гарантираме надежден геостратегически партнъор - САЩ.
1
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да ги вземат паричките от комисиона на Винету . От магистралките изкарва по изтребител на километър.