Борисов заръча: Отхвърлиха ветото, почвате да строите бързо!

"От "Младост" до "Тракия" тая страховита тапа трябва да се развързва незабавно"
247
Борисов заръча: Отхвърлиха ветото, почвате да строите бързо!
Снимка: БТА

"Ветото беше отхвърлено, почвате да строите по най-бързия начин". Това нареди премиерът Бойко Борисов на министрите, след като парламентът отхвърли набързо по-рано днес президентското вето върху Закона за държавната собственост. Целта на поправките е да се ускори изграждането на национални обекти.

Ветото на Радев не мина, приеха поправките за държавната собственост

"От "Младост" до "Тракия" тая страховита тапа трябва да се развързва незабавно. И както сме говорили, Околовръстното на Пловдив, на Пазарджик, по "Хемус", Северна България, Монтана-Видин, Ботевград-Мездра, имате пълен картбланш тези обекти да тръгнат веднага. Те са жизненоважни за региона", каза Борисов в началото на заседанието на Министерския съвет.

Още по темата
Кабинетът разпредели милиони за няколко общини днес.

15 млн. лева получава Столичната община за доставка и модернизация на метровлакове. За Община Габрово са предвидени 4 млн. лв.

"Видяхте онзи ден – тунели, естакади, мостове, огромни строежи, но тази тежка техника минава през селата и чупи пътищата, а хората не са длъжни да търпят несгоди. Затова отпускаме тези пари да се отремонтира всичко, което е развалено вследствие на големите строежи там", разясни премиерът.

Община Петрич получава 1.4 млн. лв. за рехабилитация на участък между Рупите и археологическия обект Хераклея Синтика.

Борисов коментира, че пътят там е черен, а обектите се посещават от множество туристи. На 9 км от магистралата имат възможност хората да отидат и да видят изключителни находки, каза премиерът и допълни, че в удобно време ще направи същото.

Още половин милион лева отиват за катедралата във Варна "Св. Преподобномъченик Прокопий Варненски". Храмът се строи от 2009 г. и досега строителството му е струвало 2.6 млн. лева – от държавата, общината, дарители, обясни Варненският митрополит Йоан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да направиш избор и са гласуваш не е проста работа и не става само с ядИнИ, трябва и Акъл.Но при 80-90% от *** акъла е под санитарният минимум.Така че ...... Боко-сифоня и ......атака.
128
5
 
18
 
! Отговори
... преди 4 години
Значи НЯМА СТРОЕЖ ДЕТО ДА Е ПОЧНАТ ОТ БОЙКО БОРИСОВ И ПОСЛЕ ДА СЕ КАЖЕ ЧЕ ТОЯ СТРОЕЖ Е ЧИТАВ! НЯМА ТАКЪВ! Тоя сега ми почва едни строежи дето толкова пари ше се ОТКРАДНЯТ от тях, че ще ни се наложи да теглим още 5 заема за да могат да се покрият тия строежи! Ама ко да се прави то няма как инак да се купуват апартемнти в центъра на София, с частни асансьори, на цени от по 50-100евро квадрата! Ама ко да се прави явно всички си гласуваме за герб и това е! Хресва ни на ни ОПРАВЯТ явно!
127
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С 10% гласували за него, може да заръчва само на ромите и на администрацията на другите няма право да ни поглежда даже !!!
126
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да се кланяш наБоко-тиквата трябва да си хипер-комплексар.Характерна черта на провинциалистите.
125
3
 
12
 
! Отговори
Тиквократ преди 4 години
Аз не крада, защoто си имам държава и парламент и си отчуждавам, както си искам, защото тъй ми харесва.
124
5
 
18
 
! Отговори
Превод преди 4 години
Отхвърлиха ветото, почвате да крадете бързо.
123
6
 
7
 
! Отговори
Чиновник преди 4 години
Вие сте прости и аз съм *** и затова се разбираме, а Борисов никога не е бил червен каскет от БКП. Това е фейк!!!!
122
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мйкууу,тоя пак почна за заръчва.*** народ -слаба държава.Не гласуваха маса хора и после мрънкат само колко сме зле.
121
3
 
12
 
! Отговори
bolbov преди 4 години
Не знам дали ще развърже тапата на Младост,но торбата с парите на ЕС и ДБ ще бъде изтърбушен и съдържанието и превърнато в апартаментите тераси къщи за гости и т.н.
120
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стратег-лай нар...
119
2
 
8
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
Никой не мучи срещу големите инфаструктурни обекти, ясно е,че са необходими. Мучим срещу калпавия начин, по който се строят и срещу парите,които се крадат от тях.---няма как разбери. Собственика строител му е ясно, че хем трябва да даде най ниска цена за да спечели проекта, хем 30-40% да се върне под масата на министъра, който разпределя по веригата. Ами така той реално работи на себестойност и единствения начин да остане нещо за него е калпавото изпълнение. Отделно няма специалисти...
118
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЧиновникАбe Льольо тоз е изпята песен той дори един министър на транспорта няма или шеф на АПИ достатъчно грамотен да свърже две изречения и да може да нареди на фирмите да строят.
117
2
 
8
 
! Отговори
factotum преди 4 години
ОСТАВКА!
116
3
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Като пример за некачествен ремонт на път мога да посоча Ришкия проход пътят между Карнобат и Шумен 90км основен ремонт завършен в края на2013 г.Инвестиция за 61 милиона лева.Ако мине сега някой няма как да познае,че пътя е ремонтиран основно само преди 5 г. Състоянието на пътв е почти както отпреди ремонта
115
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
зелените комунисти са вече първа сила в ЕС и ще блокират магистралите и тировете
114
2
 
1
 
! Отговори
Стратег преди 4 години
До ЧиновникАма, чиновниче, аз не искам власт, аз си я имам;))) Аз не искам Бойко в управлението, има разлика;))) И тов ане значи, да управлявам аз, хахахаххаа;))) Ти не можеш да направиш разликата, тръгнал си да ми се караш. Я, по-спокойно. Ужнким победители, а пак ядосани;))) Виж колко културно се разбираме с Тонката. Той ми е приятел;))) Добър приятел;)))
113
4
 
11
 
! Отговори
Глyпав до Чиновник преди 4 години
Никой не мучи срещу големите инфаструктурни обекти, ясно е,че са необходими. Мучим срещу калпавия начин, по който се строят и срещу парите,които се крадат от тях. Ако на твоя идол и партията МУ им пукаше толкова много за тези проекти,те вече щяха да са готови. Да ама твоя човек усети че от стиропор авантата е по-голяма и по-лесна и отпусна за "саниране" 2 мрд. Представи си ако ги беше дал за инфраструктора,как всичко вече щеше да е построено. Да,да ама не
112
5
 
9
 
! Отговори
Галин преди 4 години
До Чиновник - приятелю, виждам че не си на ясно с материята...за това ще ти помогна...не е важно КОЛКО ще се построй, а с какво качество ще е направеното...и колко време ще издържи...но до сега каквото и да е направено..всичкото е редко кат самия теб...
111
11
 
4
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 години
Баце маай по задачите, то все някой ще лае!Ти им прайш добро те с.р.т ..о!
110
4
 
8
 
! Отговори
Стратег преди 4 години
До АнонименСъгласен съм, че Бойкое герой и раздав апари, но някой трябв ада ги дава тия пари или д аги изработи,з а да ги даде Бойко. Бойко сам по себе си, пари не дава. Проверете как е управлявал "Ипон", какви с абили отношеията му с Маргините и Маджо и ще разберете. Но, ега няма как. Държавата не е "Ипон" и той трябва да се съобразява с определени, отдавна установени принципи, хъхъхъхъ;)))