Борисов заръча: Отхвърлиха ветото, почвате да строите бързо!

"От "Младост" до "Тракия" тая страховита тапа трябва да се развързва незабавно"
247
Борисов заръча: Отхвърлиха ветото, почвате да строите бързо!
Снимка: БТА

"Ветото беше отхвърлено, почвате да строите по най-бързия начин". Това нареди премиерът Бойко Борисов на министрите, след като парламентът отхвърли набързо по-рано днес президентското вето върху Закона за държавната собственост. Целта на поправките е да се ускори изграждането на национални обекти.

Ветото на Радев не мина, приеха поправките за държавната собственост

"От "Младост" до "Тракия" тая страховита тапа трябва да се развързва незабавно. И както сме говорили, Околовръстното на Пловдив, на Пазарджик, по "Хемус", Северна България, Монтана-Видин, Ботевград-Мездра, имате пълен картбланш тези обекти да тръгнат веднага. Те са жизненоважни за региона", каза Борисов в началото на заседанието на Министерския съвет.

Още по темата
Кабинетът разпредели милиони за няколко общини днес.

15 млн. лева получава Столичната община за доставка и модернизация на метровлакове. За Община Габрово са предвидени 4 млн. лв.

"Видяхте онзи ден – тунели, естакади, мостове, огромни строежи, но тази тежка техника минава през селата и чупи пътищата, а хората не са длъжни да търпят несгоди. Затова отпускаме тези пари да се отремонтира всичко, което е развалено вследствие на големите строежи там", разясни премиерът.

Община Петрич получава 1.4 млн. лв. за рехабилитация на участък между Рупите и археологическия обект Хераклея Синтика.

Борисов коментира, че пътят там е черен, а обектите се посещават от множество туристи. На 9 км от магистралата имат възможност хората да отидат и да видят изключителни находки, каза премиерът и допълни, че в удобно време ще направи същото.

Още половин милион лева отиват за катедралата във Варна "Св. Преподобномъченик Прокопий Варненски". Храмът се строи от 2009 г. и досега строителството му е струвало 2.6 млн. лева – от държавата, общината, дарители, обясни Варненският митрополит Йоан.


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
4
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 1 година
Крадат и докато спат !!! Тва им е мотото .
133
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да направиш избор и са гласуваш не е проста работа и не става само с ядИнИ, трябва и Акъл.
Но при 80-90% от ганьовците акъла е под санитарният минимум.
Така че ...... Боко-сифоня и ......атака.
132
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Европа ЕНП на ГЕРБ и ПЕС губят, а зелените комунисти са втора сила и Борисов ще види зор, защото досега ЕНП и ПЕС го крепяха. Борисов бърза да източи парици za братчедите че не е сигурен кога ще падне от власт.
131
5
 
18
 
! Отговори
... преди 1 година
Значи НЯМА СТРОЕЖ ДЕТО ДА Е ПОЧНАТ ОТ БОЙКО БОРИСОВ И ПОСЛЕ ДА СЕ КАЖЕ ЧЕ ТОЯ СТРОЕЖ Е ЧИТАВ! НЯМА ТАКЪВ! Тоя сега ми почва едни строежи дето толкова пари ше се ОТКРАДНЯТ от тях, че ще ни се наложи да теглим още 5 заема за да могат да се покрият тия строежи! Ама ко да се прави то няма как инак да се купуват апартемнти в центъра на София, с частни асансьори, на цени от по 50-100евро квадрата! Ама ко да се прави явно всички си гласуваме за герб и това е! Хресва ни на ни ОПРАВЯТ явно!
130
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С 10% гласували за него, може да заръчва само на ромите и на администрацията на другите няма право да ни поглежда даже !!!
129
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да се кланяш на
Боко-тиквата трябва да си хипер-комплексар.
Характерна черта на провинциалистите.
128
3
 
12
 
! Отговори
Тиквократ преди 1 година
Аз не крада, защoто си имам държава и парламент и си отчуждавам, както си искам, защото тъй ми харесва.
127
5
 
18
 
! Отговори
Превод преди 1 година
Отхвърлиха ветото, почвате да крадете бързо.
126
6
 
7
 
! Отговори
Чиновник преди 1 година
Вие сте прости и аз съм прост и затова се разбираме, а Борисов никога не е бил червен каскет от БКП. Това е фейк!!!!
125
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мйкууу,тоя пак почна за заръчва.
Прост народ -слаба държава.Не гласуваха маса хора и после мрънкат само колко сме зле.
124
3
 
12
 
! Отговори
bolbov преди 1 година
Не знам дали ще развърже тапата на Младост,но торбата с парите на ЕС и ДБ ще бъде изтърбушен и съдържанието и превърнато в апартаментите тераси къщи за гости и т.н.
123
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стратег-лай нар...
122
2
 
8
 
! Отговори
аз-ът преди 1 година
Никой не мучи срещу големите инфаструктурни обекти, ясно е,че са необходими. Мучим срещу калпавия начин, по който се строят и срещу парите,които се крадат от тях.
---
няма как разбери. Собственика строител му е ясно, че хем трябва да даде най ниска цена за да спечели проекта, хем 30-40% да се върне под масата на министъра, който разпределя по веригата. Ами така той реално работи на себестойност и единствения начин да остане нещо за него е калпавото изпълнение. Отделно няма специалисти...
121
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Чиновник

Абe Льольо тоз е изпята песен той дори един министър на транспорта няма или шеф на АПИ достатъчно грамотен да свърже две изречения и да може да нареди на фирмите да строят.
120
2
 
8
 
! Отговори
factotum преди 1 година
ОСТАВКА!
119
3
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Като пример за некачествен ремонт на път мога да посоча Ришкия проход пътят между Карнобат и Шумен 90км основен ремонт завършен в края на2013 г.Инвестиция за 61 милиона лева.Ако мине сега някой няма как да познае,че пътя е ремонтиран основно само преди 5 г. Състоянието на пътв е почти както отпреди ремонта
118
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
зелените комунисти са вече първа сила в ЕС и ще блокират магистралите и тировете
117
2
 
1
 
! Отговори
Стратег преди 1 година
До Чиновник
Ама, чиновниче, аз не искам власт, аз си я имам;))) Аз не искам Бойко в управлението, има разлика;))) И тов ане значи, да управлявам аз, хахахаххаа;))) Ти не можеш да направиш разликата, тръгнал си да ми се караш. Я, по-спокойно. Ужнким победители, а пак ядосани;))) Виж колко културно се разбираме с Тонката. Той ми е приятел;))) Добър приятел;)))
116
4
 
11
 
! Отговори
Глyпав до Чиновник преди 1 година
Никой не мучи срещу големите инфаструктурни обекти, ясно е,че са необходими. Мучим срещу калпавия начин, по който се строят и срещу парите,които се крадат от тях. Ако на твоя идол и партията МУ им пукаше толкова много за тези проекти,те вече щяха да са готови. Да ама твоя човек усети че от стиропор авантата е по-голяма и по-лесна и отпусна за "саниране" 2 мрд. Представи си ако ги беше дал за инфраструктора,как всичко вече щеше да е построено. Да,да ама не
115
5
 
9
 
! Отговори
Галин преди 1 година
До Чиновник - приятелю, виждам че не си на ясно с материята...за това ще ти помогна...не е важно КОЛКО ще се построй, а с какво качество ще е направеното...и колко време ще издържи...но до сега каквото и да е направено..всичкото е “редко” кат самия теб...