ДПС искат намаляване на ДДС-то на хляба, лекарства, книги

Подготвят законодателни проблеми, нови детски градини...
Обновена: 30 май 2019 11:25 | 30 май 2019 10:50,
33

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

От ДПС подготвят законодателни промени, с които да се намали ДДС-то на хляба, лекарствата и книгите. Също така предлагат и да бъдат построени нови детски градини, които да бъдат безплатни. Идеите обяви депутатът от ДПС Делян Пеевски, който за втори пореден ден е в парламента.

"Вчера питахте какви законопроекти - мислим да внесем законопроект за сваляне ДДС на хляба на 5%, за лекарствата да помислим и за безплатни детски градини и за книгите. От всички ще търсим подкрепа", каза Пеевски.

Съпартиецът му Йордан Цонев уточни, че целта е да се намали цената на хляба и лекарствата, а не бизнесът да увеличи печалбите си.

Още по темата

"Ще проведем срещи с хлебопроизводителите, защото не е еднозначно. Не искаме да сме популисти. Трябва да сме абсолютно сигурни, че цените ще паднат, защото иначе може да се получи обратния еферект - да задържат цените и да им се увеличат печалбите", обясни Цонев.

Той добави и че има огромен проблем с детските градини в страната и връщането на майките на пазара на труда.

"В нашата програма, която сега предлагаме за обсъждане с другите партии, предвиждаме строителството на детски градини в много големи размери. Да кажем, да се пренасочи ресурса за саниране към сторителство на градини. Ще обмислим и да е безплатно, за да се реализират майките и да работят. Това е огромен проблем в цялата страна, не само в София", посочи Цонев.

Той бе категоричен и че предложенията им се правят непосредствено след изборите, именно за да покажат, че не са популистки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДПС е разработка на ДС и бе зачената от БКП и съучастници във"възродителния процес''като Доган,Местан и др."репресирани".Назначиха ги за "дисиденти"и имат за цел да капсулират тези които се наричат турци,та да правят провокации и етническо напрежение винаги когато България има шанс да се отърве от ДС ченцета и доносници,заседнали дълбоко в управлението на държавата,яно или задкулисно.Пеевски е само брънка,използват го.
28
1
 
5
 
! Отговори
на снимката преди 4 години
Трима души учат Пеевски как да гласува "правилно".Иначе това с намаляване на ДДС-то на хляба, лекарства е абсолютна демагогия след като техен е хазарта и е непрекъснато рекламиран от техните телевизии.
27
0
 
6
 
! Отговори
питанката преди 4 години
Демографска криза, децата намаляват, но тия популисти размахват кьорфишеци за мащабно строителство на детски градини. Покажете статистика колко деца са извън детските градини, но не говорим за София. След като в столицата са под 2000 деца, за колко детски градини става дума и с какви пари ще се построят? Стойността на санирането на сградата е "смешно малка" на фона на ново строителство.
26
0
 
6
 
! Отговори
Грудю преди 4 години
Лошо написана статия !!!ДДС на храните трябва да е по-нискоПри доставка на храна или консумация не в заведението не трябва да се начислява. Жалко, че не мога да постна снимка на касов бон от супермаркет в западна европа.
25
3
 
2
 
! Отговори
1 преди 4 години
До Qwerty,те винаги са имали ,такава визия,но още от създаването им,всички останали партии,ни плашеха с това,че дпс,ще докара турция в нашата страна,и не знам следил ли си предизборните митинги и събрания,на останалите партии,които всяка минута ,всеки час,пак ни плашеха колко са "лоши"тези от дпс.Дпс не падаше от устата им.
24
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДДС не е данък, това е система за източване на пари от най-бедните в обществото или от най крайния потребител. Никой друг по веригата не плаща този данък, не само това но и правят врътки и точат пари чрез него. Крайно време е тази грабителска система да се забрани. Да се въведе данък Оборот, данък Печалба и за физическите лица, данък Общ доход. За рентиери, комисионери и акционери - данък Дивидент. Данък за хазарта и пропорционално данъчно облагане за доходите. Стига с ДДСто, това е грабеж.
23
2
 
4
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
като си видяхте резултата и се сетихте за ддс на хляба ами до сега що блеехтеговорите глупости по митингите използвате това че хората не знаят български и санеобразовани за да си въртите далаверите защо дамата от фонд земеделие отиваза благодарност в Брюксел какво става с къщите за гости в борино
22
0
 
9
 
! Отговори
Стамат преди 4 години
И да се утрои данъка върху хазарта,алкохола и цигарите! А дано!
21
0
 
9
 
! Отговори
Предприемач преди 4 години
Добра инициатива. Във всички държави ДДС на лекарства е ниско. Тук са най- скъпи. Един парацетамол в Гърция е на половин цена от тук. Ако го постигнат ще гласувам вече за ДПС
20
1
 
7
 
! Отговори
Гинка преди 4 години
Колкото поевтиняха туристическите услуги след намалението на ДДС-то от 20%на 9% , толкова и цевата на хляба, книгите и лекарствата ще поевтинеят. Просто краденето и врътките с ДДС от производители и търговци ще преминат на нов, по висок етап!
19
3
 
16
 
! Отговори
Qwerty преди 4 години
Вчера чух, че ДПС искат смяна на модела на управление, сега чета, че искат да свалят ДДСто на хляба и лекарствата. Ще излезе, че те имат повече визия за страната и хората от българските партии.
18
1
 
12
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
Като са толкова загрижени данък върху хазарта кога, най-вероятно на куков ден.
17
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Предложения за 80-те прцента от народу. В Гърция да намалиха цените след като свалиха ДДС-то там? Че дори и максилните допустими цени не се спазват по плажовете независимо от солените при това ефективни глоби! ДДС на туристическите услуги нали го намалиха преди години? Е? Намаляват приходите в бюджета. Увеличават се печалбите на търговците. Цената е тази, на която нещо може да се продаде. Може и с 2% печалба, може и с 500%. Реално образование му е майката, не фиктивно или по вероучение.
16
1
 
4
 
! Отговори
Оня с коня преди 4 години
Да .... и хляба ще стане от 1.10 лв. на 1.00 лв. - 30 дни по 10 ст = 3 лв./месецА тока и другите неща нагоре :)))))))))))))))))))))))))))
15
3
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Хахахааааа, и най-интересно е как точно ще накарат частникът да си свали цените :)))))))))))Пак дъвка за елементарни хора - ***!
14
1
 
4
 
! Отговори
Запознат преди 4 години
до 13 Бай Тодар закъсня, трябваше по рано да ви рачисти
13
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ковчега на Тодор Живков в Хага за Геноцида през 1984 г
12
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На храната ме *** хляба амана кодум 30г не се ли сетихте аааа
11
3
 
1
 
! Отговори
Вън преди 4 години
Аман от ***
10
0
 
18
 
! Отговори
размисъл преди 4 години
Ако действително целта е намаление цената на хляба....намалете цената на тока,ликвидирайте мините на Ковачки ,