Очаквана или не е оставката на Цветанов? БСП: Няма да заметат следите!

ВМРО я очаквали, ДПС не се бъркали в работите на партиите
30 май 2019 12:00,
95
Очаквана или не е оставката на Цветанов? БСП: Няма да заметат следите!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Оставката на Цветан Цветанов от всички ръководни постове не остана без коментар и в Народното събрание.

ОТ БСП, които днес се върнаха на работа в парламента след 3-месечен бойкот, настояха, че напускането на Цветанов няма да може да "замете следите" на ГЕРБ. От коалиционния партньор ВМРО пък не са изненадани, тъй като се очаквала такава развръзка след "Апартаментгейт".

Шефката на депутатите от ГЕРБ Даниела Дариткова отказа да коментира и настоя, че анализът и оценките ще направи лидерът на партията - Бойко Борисов. ДПС пък запазиха мълчание - не се бъркали във вътрешните работи на другите партии.

Краят на една епоха: Цветанов напуска ръководните постове в ГЕРБ

"Очевидно има процес на замитане на следите в ГЕРБ. Няма как да заличиш мазните отпечатъци от местопрестъплението дори да накараш Цветан Цветанов да емигрира. С неговото оттегляне "Апартаментгейт" не става по-малко актуален, терасите, големи колко футболно игрище, също, къщите за гости...", отсече соцдепутатът Александър Симов.

Още по темата
По думите му с напускането на Цветанов в ГЕРБ няма да могат да извоюват така мечтаната прошка от избирателите.

"Победата не означава прошка. Това не означава, че хората са забравили какво са направили. Оттеглянето на Цветанов е потвърждение за вина", настоя Симов.

Според Искрен Веселинов пък идеята на премиера Борисов е да се скъса с лицата, които по една или друга причина са създали лош имидж на партията и да се търси нов приемлив образ.

"Оставката не ме изненадва, защото очевидно натам се вървеше през цялата сага с "Апартаментгейт" и се очакваше тази развръзка", каза той.

Шефката на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова обясни, че е разбрала за оставката на Цветанов от премиера в Министерски съвет. Тя бе лаконична и отсече, че всички останали подробности, оценки и анализи предстои да бъдат направени от лидера на партията.

Хамид Хамид пък за пореден път подчерта, че от ДПС не коментират вътрешния живот на другите партии.

"Всяка партия си има устав и правила и има собствен вътрешно партиен живот. ДПС никога не се е намесвала във вътрешните работи на нито една партия. Коментарът ни е същият - нямаме коментар, това си е работа на самите партии", отсече той.

Досега Цветанов беше "дясната ръка" на Борисов в партията, както и несменяем шеф на предизборния щаб.

Той напусна парламента преди два месеца като шеф на депутатите от ГЕРБ заради скандала "Апартаментгейт", но запази ръководните си постове в партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
4
 
3
 
! Отговори
А ,вие. преди 4 години
А,вие,комунисти смятате ,че ще ви се размине ли?.Има много да отговаряте,крадливо племе.
65
4
 
8
 
! Отговори
Да допълня... преди 4 години
Когато тази сутрин Цветанов подава оставка в НС, всички от БСП са изпадали от банките. Има контузени и временно онемели от изненада.
64
6
 
3
 
! Отговори
Глупости преди 4 години
Пука му на некой за апартамента на Ц. Ц. и другите... хахахааааааИ с тия техни простотии го ядоха дебелия на изборите!И пак ше го гризнат.. хахахаа..!
63
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
не вервам на никой,няма червени,няма сини ,всичко е оборска тор
62
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Точно червените трябва да се въздържат от коментари!След 9.09.1944г. БКП изби десетки хиляди българи без съд и присъда или в скълъпени политически процеси. Десетки хиляди минаха през трудово-поправителни лагери и повечето не излезнаха от там. Това трябвало да се прости на БКП(БСП) и да се забрави.Замяната обаче на 2 апартамента за 1 според тях било непростимо. Ай, давиба родителката комунистическа мръстна!
61
4
 
8
 
! Отговори
ами преди 4 години
До Анонимен Плевналиев пък я подарява на краварите!
60
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 67Защо ти е противен Плевнелиев, защото защитава интересите на БГ и не иска да си затваря очите, когато ГЕРБ и БСП подаряват родината ни на ушанките?
59
7
 
23
 
! Отговори
ами преди 4 години
Най-противните ми хора- Цецо,Цецка,Местан,Пеевски,Лиляната,ПлевнАлиев...всеки ще си получи заслуженото,рано или късно!
58
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен Много моля, би ли споделил какъв точно експерт е Цветанов??? По какво? Всъщност, сещам се само една област, в която повечето от тях са "експерти". Но тази "експертиза" ни струва все по-скъпо. Сега ще им плащаме за злоупотребите с къщите за гости. А това ,с лихвите, би трябвало да плати един друг велик "експерт" ,Порожанов, а не ние, овцете!
57
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БСП бързат за нови избори преди елекетората им да е измрял по старческите домове.
56
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БСП още ли *** на умряло?
55
32
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много балко, че напуска. Цветанов направи много за България, но за съжаление хората се вързаха на клеветите на журналистите за някакви си апартаменти, че и с асансьори. Пълни измислици, така си хабим експертният потенциал.
54
19
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вчера изгубихте, днес лаете! Срам нямате! Вече сте бита карта!
53
18
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БКП/БСП, ако още не сте разбрали, вие не сте фактор вече, даже от много отдавна.....не се напъвайте повече....
52
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ИЗЛЯЗОХА СКАНДАЛНИ ДОКУМЕНТИ КАК В РОМСКИТЕ СЕКЦИИ МАСОВО СЕ Е ГЛАСУВАЛО ЗА ВМРО С КУПЕН ВОТ. ВСИЧКИ ДОКУМЕНТИ И РАЗПЕЧАТКИ ОТ ПРОТОКОЛИТЕ В РОМСКИТЕ СЕКЦИИ СЕГА ГИ ИМА ПУБЛИКУВАНИ В САЙТА ФАКТИ.СИДЕРОВ И МАРЕШКИ ИЗЛЯЗОХА ПРАВИ ЗА ДОГОВОРКАТА МЕЖДУ ГЕРБ,ДПС И ..ВОЕВОДИТЕ""ЗА ИЗБОРИТЕ ДПС Е ГАРАНТИРАЛ Ц**АНСКИЯ ВОТ ЗА ВМРО И ТУРСКАТА ПАРТИЯ Е ПРЕХВЪРЛЯЛА ЧАСТ ОТ ВОТА НЕЯ КЪМ ГЕРБ И РАБОТАТА СЕ Е СЛУЧИЛА БЛАГОДАРЕНИЕ НА НИСКАТА ИЗБИРАТЕЛНА АКТИВНОСТ
51
6
 
13
 
! Отговори
Край преди 4 години
Тест за интелигентност: заградете вярнотоЦветанов ще:1. става а. бизнесмен /като Любо Пъпката/ б. учител по физическо2. влиза а. в затвора б. в хола си с асансьор;3. вземе а. ГЕРБ от Борисов б. кожения шлифер на Борисов;Резултатите от теста - до 2г. пак тук.
50
8
 
30
 
! Отговори
АМИ СЕГА преди 4 години
няма да си отваря устата, че току му прибрали офшорните сметки. Може и до затвора да стигне за фалшификациите на изборите. 70 000 невалидни бюлетина. ТОВА с страшно много при тая ниска избирателна активност. Бас държа , че в Ци...те махали няма нито един "сбъркан" протокол и невалидни бюлетини
49
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
90 % от българите мразим ГЕРБ и комунизма на Собственика на ГЕРБ , но не обичаме БСП .
48
4
 
28
 
! Отговори
МНОГО КАШОНИ С ОЛИО преди 4 години
пренесе Ц.Ц до махалите. Там активността бе 85 процента. за ГЕРБ и ДПС гласували по-равно. Заслужава човека почивка
47
5
 
14
 
! Отговори
мнение преди 4 години
До ЦК на ГЕРБЦитираните лица не са в БСП , така че търсенето на отговорност е работа на Прокуратурата. Социалистите ще са доволни , ако това СТАНЕ.