Борисов отиде в Котел и призна: България не е само жълтите павета!

Отиде да провери как работи новата пречиствателна станция
94
Борисов отиде в Котел и призна: България не е само жълтите павета!
Снимка: МС

Министър-председателят Бойко Борисов инспектира изграждането на нова пречиствателна станция за питейни води в Котел по проект на общината. Това съобщиха от правителствената пресслужба.

Чрез проекта ще се реши проблемът с варовика и замътването на водата в града при обилни валежи.

"Пречиствателната станция е готова, работи на автоматичен режим, тестваме я", са информирали от ръководството на съоръжението. Премиерът Борисов е добавил, че са изградени над 70 такива обекта.

"Едно голямо благодаря на правителството и на премиера, затова че ни подкрепи в това важно начинание. Котел е възникнал, благодарение на тези три извора, които са близо до нас. Това ни дава живот", е казал кметът на Котел Коста Каранашев, цитиран в съобщението.

Станцията ще пречиства 200 куб. метра вода на час от карстовия извор на р.Изворска, който снабдява града, чрез реагентна обработка и филтриране през бързи пясъчни филтри. След това водата ще се обеззаразява, с което ще се гарантира високото й качество.

Стойността на проекта е близо 3 млн.лв. За изпълнението му от бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството от 2017 г. досега са осигурени малко над 2,5 млн.лв. Предстои остатъкът от средствата също да бъде предоставен на местната администрация.

"България не е само жълтите павета, животът го има и тук", е заявил по време на инспекцията премиерът Борисов, цитиран в съобщението.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още по темата: КотелБойко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
1
 
! Отговори
firebg преди 4 години
Много късно...
75
0
 
3
 
! Отговори
висока степен на преди 4 години
Поради явна заплаха доказуема с висока степен на вероятност, по обясними и достоверни причини личната охрана на бащицата се е умногоизбройнала поради екстремно високата пропабиолност ако той се помине от ало-ало докат бири бирите, че огромни слоеве от населението ще почине от радост, коеот ще оголи гръба на Унията, поради което Еу ще ни изпрати снайперисти, тежки бронебойни желетки и подвижни превозни средства опериращи по въздъх, асвалт, вода и подземни капиляри което доказва важността на БиБа
74
1
 
1
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
България не е населена само от червени разрушители.
73
0
 
5
 
! Отговори
Полина преди 4 години
"Махни тези очилата са видиш ***".Какво повече?Без коментар!Когато думите говорят и...
72
0
 
6
 
! Отговори
Даа преди 4 години
То хубаво ама те младите котленци май събраха саковете и отидиха англия германия испаня остана кмета да върти далавери и старчоците и ромите е все пак е нещо де не отричам че е хубаво да си имат водичка хората
71
4
 
9
 
! Отговори
До 76 преди 4 години
Кой ти чете тая шльокавица бе!
70
1
 
17
 
! Отговори
Ставрю преди 4 години
Какво му стана на тоя човек. Ааааа тоя трее се явява на опреснителен курс. психо курс.
69
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И мен ме е срам и то от години! Няма такъв герой на Алеко като тоя!
68
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи трябва да е много *** човек за да признае, че България не е само жълтите павета.
67
4
 
31
 
! Отговори
.... .. преди 4 години
Срам ме е от такъв премиер! Вижте и чуйте го само!Боже,пази България!!!
66
3
 
11
 
! Отговори
Долу радикалния исля преди 4 години
До BurzumЯ обрязаният пумпал говори за българските патриоти. Ето на това се казва парадокс
65
1
 
11
 
! Отговори
Думи на премиер преди 4 години
Махни тези очила да се видиш *** !!
64
3
 
34
 
! Отговори
без пардон преди 4 години
На снимката: Другарят Тодор, пардон, Бойко Борисов на среща с млади доячки.
63
3
 
38
 
! Отговори
Съди по делата преди 4 години
Плямпалото ще ти каже каквото искаш да чуеш и ще направи обратното, щот така му изнася!10 години минаха, не му ли хванахте дребните тарикатлъци?
62
3
 
29
 
! Отговори
ДАЛЕЧНАТА ЗАСТАВА преди 4 години
"България не е само жълтите павета!""Като прочетох това се сетих ,как много ,ама много отдавна,когато България имаше армия едно приятелче когато се върна от отпуск донесе едно жълто паве на заставата.На заставата имаше доста софиянчета и ние заровихме павето в най-отдалечената точка на обхода.Та се шегувахме ,че някои тази нощ някои ще се разходят по бул."Руски",демек ще са нощен обход до далечният край ,и ще стъпят на жълтото паве,за да им напомни за вкъщи.
61
37
 
7
 
! Отговори
Tolio преди 4 години
Мислех, че след изборите ще ви спрат лева,но виждам ,че сте си тук троловете на БКП.Или е заради местните избори или лева идва от вън.От некои колеги на Решетников или от някои с милиарди дето са зад решетките и искат да дойдат на власт техните хора.
60
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да сменим столицата да видите как софиянци ще станат за месеци бесни селяни ,не че сега не са .
59
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До D:"България е всичко друго , но не и жълтите павета !"---За родените и израснали в София, жълтите павета имат своето място в живота.Не виждам защо някой, роден в селскостопански район, в земеделско семейство, трябва да прави такива "умозаключения". Казвата, че простотията ходела по хората, не по говедата. Не съм съгласен, че е само по хората... :)
58
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
200 кубически метра вода на час? За селище като Котел?
57
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
колко му требе на българина, Баце да го потупа по рамото, фа го пита Как си майсторе да му асфалтира някоя и друга улица и готово, матряла става фен на Герб. Сега като разкара и пъпеша, за обикновения човечец е бог от народа. Цвъки само атлантизъм, ценности и политики му бяха в устата , една народна приказка не знаеше.....