Трусове при Патриотите, дали коалицията е под въпрос?

Можело да си изкарат мандата без да се обичат, прегръщат, целуват
5 юни 2019 14:26,
47
Трусове при Патриотите, дали коалицията е под въпрос?
Снимка: Димитър Кьосемарилев, Dnes.bg

На фона на напрежението между "Атака" и ВМРО заради евроизборите Волен Сидеров посочи, че не знае дали ще продължи да съществува коалицията "Обединени патриоти" в този си вид. Управленската програма, която са подписали, обаче трябвало да се изпълни.

Още по темата
По-рано днес Сидеров посочи, че резултатът на ВМРО е една много голяма сделка и тези малко над 7% ще струват на българския народ 3 млрд. лв., колкото са новите изтребители. Юлиан Ангелов от ВМРО пък контрира, че подобни твърдения са безумия.

"Подписали сме управленска програма за четири години, тя трябва да се изпълни. Сега сме на средата на мандата. Това дали сме коалиция, или ще бъдем три съставни части, които са в управлението без много помежду си да общуват, според мен няма голямо значение за управленската програма. Може да се изкара мандата, без да се обичаме, прегръщаме, целуваме помежду си. Политиката не е някаква емоция, не е брак, не е годеж", отсече Сидеров.

Въпреки това лидерът на "Атака" посочи, че когато се говори за ревизия от неговите партньори, не е зле тя да започне от министерството на отбраната.

Сидеров подчерта и че е положил големи усилия коалицията "Обединени патриоти" да я има и добави, че той е бил двигателят за това.

Дали ще остане председател на групата пък било въпрос на разговор между тримата лидери на партиите в обединението.

От своя страна лидерът на НФСБ Валери Симеонов не пожела да коментира трусовете в малката коалиция, но посочи, че взаимотношенията са се влошили.

"Да се оправят "Атака" и ВМРО. Зрели хора са. Нивото на взаимоотношения започва да пада. Мисля, че ще намерят добрия тон да регулират отношенията помежду си", каза Симеонов.

Според него обаче не бил най-важният въпрос какви са резултатите на патриотите на евроизборите, а тези на ДПС. По думите в България се купуват ромски гласове от всички партии особено за евроизборите.

"Продължава странният феномен на подкрепа на ДПС в Северозападна България. Там където няма нито турски етнос, нито мюсюлмани, масово подкрепят ДПС. И всички почваме да свикваме с това. Полицията не си върши работата, както и прокуратурата.

Симеонов настоя, че никой не обръща внимание и заподозря, че това става с мълчаливата подкрепа на по-големия партньор - ГЕРБ. Затова и от НФСБ ще предложат да има изборна полиция.

"В ромските квартали има подкрепа и за големите партии. Евроизборите са с най-малката избирателна активност, а изведнъж се оказва, че ромите са изключително заинтересовани от тях. Всички разбираме за какво става въпрос. В България се купуват ромски гласове особено за евроизборите", заключи лидерът на НФСБ.

Тома Биков от ГЕРБ пък настоя, че Симеонов трябва да посочи доказателства за твърденията си и да ги предостави на компетентните органи, а не на журналистите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Коалицията не е под въпрос наличието на бегли следи от интелект сред угоените патриоти е под въпрос а клизмата като паднат от власт въобще не е под въпрос.
36
0
 
0
 
! Отговори
Разкрепостен преди 4 години
Откъм морал
35
2
 
2
 
! Отговори
1 преди 4 години
До Анонимен-38,това не е феномен,а факт,че ДПС,е българска партия,и не е забранено,както си мислиш ти ,че в нея могат да членуват,само хора от турския етнос.
34
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Продължава странният феномен на подкрепа на ДПС в Северозападна България. Там където няма нито турски етнос, нито мюсюлмани, масово подкрепят ДПС."...Странното е, че там където няма български етнос има гласове не за ДПС
33
0
 
4
 
! Отговори
ми... преди 4 години
В Северозападна България обичат...Шиши Дебелянов,Данчо Ментата ви го каза.
32
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Волене,остаря,брат,бърка понякога,но пак на теб ще разчитаме,защото имаш опит в революциите.На теб разчитаме да кажеш-давай и да ги почваме.
31
5
 
7
 
! Отговори
Стратег преди 4 години
До Анонимен"Борисов 4"? не мисля;))) ПО-скоро съм склонен на "Корнелия 1";))) А Бойко с цветанов, Горанов, ДОнчев, размятан по съдилищата като Прани ***;))) Той иска новият прокурор да е морален, ама ще гледаме да е ненормален;))) ще да набута и Менда, Лиляна и другите фитки от ГЕРБ в ареста. Ще разберат как и е било на Иванчева;))) Абе, Народен Съд и клане! Масово клане!
30
3
 
6
 
! Отговори
Стратег преди 4 години
Черпаклийското споразумение с ГЕРБ, май, най е уйдисвало на кучето Каракачун;))) щот голем Курбанджия стана Тумбак паша. Споразумението с ГЕРБ е подписано с този коалиционен формат на ОП. Всяка промяна в него, означава разпад на "Борисов 3" и предсрочни парламентарни избори, което е добре;))) даже много добре;)))
29
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ВОЛЕНЧО АКО ИСКАШ ДА СИ СПАСИШ ПАРТИЯТА И ПОЛИТИЧЕСКОТО ТИ БЪДЕЩЕ ВЕДНАГА РАЗТРОГВАЙ БРАКА ПО СМЕТКА С ЕВРЕЙСКО-ТУРСКАТА АНТИБЪЛГАРСКА ШАЙКА ОТ ГЕРБ
28
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изборите показаха коалиция ГЕРБ+ВМРО+ДБ или ГЕРБ+ДПС+ДБ. Атака и НФСБ изпадат и са опозиция с БСП и Воля.
27
3
 
11
 
! Отговори
политическо джудже преди 4 години
волен е политическо джудже (и ходи прав под масата по време на протести).Бие се пиян с гранични полицаи , стюардеси (по време на полет), не плаща сметки в ресторанти, разхожда се с пистолети, шмърка кока на публични места , държи си депутатите на каишка с банкови заеми.Помните ли когато беше предсетател на комисията за корупция? Тогава 'приАтел' му плати почивка до Варадеро и Париж (и щипеше зърната на статуите облечен по потник).Само лyмпен би гласувал за него.
26
0
 
14
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Сидеров има малък шанс да спечели симпатии ако напусне коалицията и тръгнат на предсрочни избори наесен. Иначе е загубен завинаги за политиката!
25
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Проблем е че нямат гласове и хората им нямат доверие. ВМРО+ ГЕРБ е по-малко от гласовете за БСП +ДПС. Атака и НФСБ са на 1 % и нямат място в управлението. ГЕРБ и ВМРО също са с малко гласове.
24
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Кръв повръщам, кокал не изпущам ! "- проект за нов надпис над сградата на Парламата (последната дума не изписана погрешно)
23
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какви трусове при патриотите, като патриоти НЯМА !!! Как човек който не е ходил в казарма и си скубе космите по гърдите ще "брани България", а другия сигурно още празнува и е по скоро за изтрезвителя , ще ни "представляват" в Брюксел СРАМ !!!!!
22
1
 
14
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 4 години
ПатрЕотите в лицето на Варадеров.Винкелов и Шкембо Воеводски докато ядат големите кюффтаци на държавната...ясла ще си трайкат.Експериментите на...народен гръб продължават с пълна пара.Карай да...върви,ще ги...изчакаме до края на мандата да вземат да си...приказват и след туй пак на...лапачката ща ги настаним.
21
0
 
16
 
! Отговори
Луда работа преди 4 години
Тия са патриоти само на думи.На дела хич ги няма.Нормален човек не би гласувал за тези измислени патриоти.
20
4
 
5
 
! Отговори
До 9 преди 4 години
Абе пич ти да не си се нашмъркал или наквасил как Сидеров със 7 депутата ще бутне 233 депутата ? Сидеров никога не е бил фен на концесии и той първи се бори както за златото така и за другите концесии , но няма мнозинство от 121 депутата да го направи. Сидеров и да се откаже Марешки е готов веднага да крепи правителството както и ДПС.А щом се появи Сидеров на хоризонта веднага и платените драскачи почват с плюенето. Какво лошо има нещо което е хубаво за Русия да е хубаво и за България?
19
0
 
13
 
! Отговори
1 преди 4 години
Тайфуна "МУСТАФА КАРАДАЙЪ"създаде много трудности на обеднелите питриоти,а другия тайфун с нежното име "ДЕСИ ИВАНЧЕВА"направо попиля болен сидеров,и кумеца му балевски,общо двете партийки събраха по-малко гласове на евроизборите.
18
5
 
13
 
! Отговори
Нашето преди 4 години
жуже да си ходи при кремълското жуже. Тук не го щем