България и Русия са напът да възстановят добрия тон

Путин и Радев се срещнаха в Санк Петербург
7 юни 2019 22:05, Нели Христова
82

Днес Румен Радев се срещна с Владимир Путин и Си Дзипин по време на икономическа среща в Санкт Петербург. Според международният анализатор проф. Захари Захариев, това ще възстанови добрия тон между България и Русия.

"Положителното за България, при срещата между Румен Радев и Владимир Путин, е възстановяването на добрия тон между Москва и София. Руският президент намери за нужно да започне по-градивен диалог за възстановяване на отношенията във всяка една сфера. Очаквахме трима министри да съпровождат Радев по време на икономическата среща в Санкт Петербург. За жалост това не се случи и това колко неконструктивни са връзките между изпълнителната власт и президентската институция. Тук беше много по-важно да видим министрите на енергетиката, икономиката, туризма. Там са нерешените проблеми във връзките ни с Русия", каза Захариев в студиото на Bulgaria ON AIR.

Международният анализатор допълни, че напоследък се вижда как отношенията между Русия и Китай все повече се затоплят, особено заради технологичната война, която Щатите водят срещу най-многолюдната държава в света.

"Най-значимото в словото на Путин е, че отношенията между Москва и Пекин носят стратегически характер, а не са конюнктурни. Това е оформящият се нов полюс в световната политика. Технологичната война е война с непозволени средства. Щатите в своята амбиция да запазят еднополюсния модел в технологичния свят виждат едно ново полесражение в духа на 21 век. Тези конфликти крият огромни рискове. Чрез тях можем да стигнем до военни конфликти", обясни Захариев пред Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
1
 
4
 
! Отговори
Пешо преди 4 години
Чудя се дали някога Радев ще проумее, че Кремъл няма приятели, а само васали и врагове. Като му знам възможностите - едва ли!
68
1
 
0
 
! Отговори
СЛАВА НА РУСКО-БЪЛГА преди 4 години
Русия е най голямата Българска държава.
67
3
 
4
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
ние българите никога не сме си разваляли отношенията ние живеем тук от векове завекове и никои няма да ни развали дружбата колкото и да се старае
66
3
 
4
 
! Отговори
Я па я..! преди 4 години
Добрия тон да , но добрите отношения едва ли. Каквото кажат от ЕС.
65
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е по скъп защото няма посредници със схеми.
64
6
 
5
 
! Отговори
Викинга преди 4 години
Някой слуша ли речтта на държавн я ни глава в Петербург???? Не!!!, тук а и в БГ нищо не се отразява вярно!!!, защо, ами не парцали, а предатели са окупирали власта!!! Докато не ги изхвърлим на ***, където им е мястото, така ще вървим само надолу!!!! Тези купени сайтове, медики-заедно с тях!!!
63
1
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Мръсни ***
62
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България била зависима, а руския Гулаг "независим" !А защо непрекъснато плаче срещу санкциите ?...нали е самодостатъчен !!!Защо непрекъснато плаче за ЮП, като е независима от България ?Защо плачеше като ученичка, когато петрола беше станал 30 долара за барел ?
61
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Втечненият газ от САЩ е много по-скъп от газ от тръбата. Първата партида може да е рекламирана като по-изгодна, но това е популярна търговска практика за зарибяване.Втечненият газ е твърде. твърде скъп и затова западноевропейските страни не желаят да го купуват, но американците чрез всякакви санкции се опитват да го наложат.Ситуацията е много, много тежка. В нашите медии се отразява слабо. Не се споменава даже за тръба от Швеция през Полша,нито за добива на газ в Дания и последвалите катаклизми
60
2
 
4
 
! Отговори
До67 преди 4 години
Все пак ти не отговори,защо цената на братския ,пазарен и справедлив газ, според Путин, е по скъп от далечния, втечнен газ от империалистическа Америка. Аз ще ти кажа....Вече 30г. Русия продава на България най скъпо в Европа. Това се дължи на руската агентура, корупция , некомпетентност и липса на морал у нашите политици и наглостта и безмерната алчност на руснаците. Благодарение на ЕС ще се диференцират източниците на газ и веднага лъснаха руските измами.
59
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жалък пилот само в страни от 3тия свят го приемат
58
4
 
6
 
! Отговори
Тангра преди 4 години
Евтиния втечнен газ в ушите на платените медии е евтин. Те немците затова строят втори северен поток, щото американския р по евтин. Много сте наивни. Нека да има възможност за девррсификация, но американците не са по пазарните принципи. Ето ти теца ето ви самолетите. Следва газа, гмо то и т.н.Американците са по зле и от британската империя. С дебел врат и собствените интереси на първо място и гази
57
5
 
2
 
! Отговори
Тангра преди 4 години
Трябва да целуват ръката на президента. Човека е дипломатичен. Бойко е хитрец, но хората мразят хитреците.То един външен министър да те направи за смях в собствената си страна!Но кервана си върви както казват. Особено българския керван или по скоро катун
56
5
 
6
 
! Отговори
Крим наш преди 4 години
Путин каза,че цената на руския газ за България е справедлива и пазарна.....значи ли това,че по евтиният втечнен газ от САЩ е с несправедлива и непазарна цена. Вместо да изтъквате несъществуващи ползи от навеждането към Путин....кажете защо все пак втечнен газ от другият край на света се оказа по евтин от справедливият,пазарен,братски газ?Защо,бе джанъм? Защо?
55
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво ви е наплашил Бойко Борисов? Не смеете да отразите посещение на държавния глава? Свили сте се като преди бой с тояги.Мизерници! Каква четвърта власт сте? Парцали.
54
0
 
6
 
! Отговори
новограмотност преди 4 години
Няма дума "напът". Не тръгваме "напът", за да отидем "наморе", нито се качваме "надърво". Научете български, преди да пишете "насайта".
53
10
 
13
 
! Отговори
none преди 4 години
Само помнете никога срещу Русия и винаги със Германия ..
52
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Китай произвежда качествени стоки благодарение на западен Know How(ЕС, САЩ, Япония) и технологи за сметка на жълтите стотинки възнаграждение и пещерни условия на труд на собсвения си народ! Да живее комунизма! :)
51
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Санк Петербург са се срещнали. Ако успеят и в Санкт Петербург да се срещнат, ще е още по-добре.
50
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стоките, произведени в Китай днес, са по-евтини, и в повечето случаи по-добри от американските.