Андрей Ковачев: Не приемам критиките на Холандия за Шенген

Зам-председателят на ЕНП в ЕП - в "Брюксел 1"
8 юни 2019 09:06, Елка Василева
105

Категорично не приемам изразената позиция на Холандия за приемането на България в Шенген, каза зам.-председателят на групата на ЕНП в Европейския парламент Андрей Ковачев за предаването "Брюксел 1" на Bulgaria ON AIR.

„Това означава, че ние не трябва да имаме никакво Шенгенско пространство, това означава, че то трябва да бъде разпуснато, защото във всяка страна го има, за съжаление, този феномен корупция и има борба с корупцията, но той няма абсолютно никакво отношение (б.р. - към въпроса за приемането ни в Шенген)," заяви Ковачев.

През седмицата холандският външен министър Стеф Блок заяви след среща с премиера Бойко Борисов, че страната ни трябва да се справи с корупцията и с проблемите в правосъдната система, за да получи подкрепа от Холандия за членство в Шенген. Позицията на Холандия е основна пречка за приемането на България в Шенген.

"Ние сме изпълнили всички критерии (б.р. - за Шенген) и трябва да станем част от шенгенското пространство, но поради това, че общественото мнение в Холандия е много настръхнало срещу мигрантите, поради това, че има и екстремни десни партии и той си търси някакво оправдание, идва в София и казва, че имате проблем с корупцията. Извинявайте, това аз категорично не го приемам, защото тогава ние трябва да разпуснем Шенгенското пространство – и в Италия има проблем с корупция, и в Гърция има проблеми с корупция, и в Испания има проблем, и в Португалия, и в самата Холандия. Аз мога да си позволя да съм малко по-остър - г-н външния министър просто си търси някакво оправдание, за да може да отиде в Хага в парламента и да каже: Ето, аз казах на българите, че няма да ги приемем,“ каза Андрей Ковачев в разговор с Милена Милотинова.

"Ние пазим общата външна граница добре и не допускаме трафик на хора – това е основното. Ние сме част от Шенгенската информационна система, ние захранваме тази система с всичките случаи на издирвани лица, на рискове от тероризъм, обменяме разузнавателна информация с нашите партньорски разузнавателни служби. Ние сме за създаването и разширяването на Европол и автоматичната обмяна на такава разузнавателна информация по отношение на тероризма. Ние сме свършили абсолютно всички дейности, които са свързани със солидарното опазване на външната граница. И сега идва уважаемият господин външен министър и казва: „Да, ама вие това сте свършили, обаче има корупция при вас,“ каза Ковачев.

Още - в следващото видео, а целия разговор на Милена Милотинова с Андрей Ковачев - вижте днес от 17.30 в предаването "Брюксел 1" по Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
1
 
14
 
! Отговори
w преди 4 години
Смешникът Ковачев може и да не приема, но тези критики са си факт, при това факт, от който продължава да има негативни последици върху нашата страна.
88
1
 
7
 
! Отговори
Додо преди 4 години
Калинка.
87
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
и що си без шапка ???
86
2
 
10
 
! Отговори
V преди 4 години
Много са прави холандците.В Холандия отдавна се плаща на седмица в частния сектор ;) и народа не изчезва . Горанов ни ощети с милиони и е на свобода .Борисов също .Няма ни един некоректен душман осъден и фалирал .Всички виждат че властта не си върши работата . Къде са ефективните присъди при положение че народа изчезва ??? Властта не е за консумация
85
11
 
3
 
! Отговори
Мехмед преди 4 години
Нека Холандците да поглед първо в техния си двор ,преди да казват кой е корумпиран и кой не. Те не са пример който може да следваме ,като се има предвид ,че 80% от наркотиците за цяла европа минава през Ротердам а,финансирането на някой от партиите им през Русия. Амстердам се е превърнал в свърталище на дилари. Нали се сещате ,че това не може да се случи без политическа подкрепа.
84
1
 
6
 
! Отговори
Апогей Смукачев преди 4 години
Лоши гадни холандци. Не ги е срам, ще им направя едно голямо ... ПРЪЦ на патkата на външния им министър за наказание !
83
1
 
12
 
! Отговори
Т преди 4 години
Един вид не сте нагли, крдливи и много корумпирани?
82
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В холандия корупцията е на по високо ниво просто това е разликата, най дрогираната и пълна с имигранти и криминални типове нация тръгнала да съди другите
81
4
 
10
 
! Отговори
Има си Хас преди 4 години
Щом сте ГРОБ. Какво ви пука.НАГЛЕЦИ.
80
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ммм да, когато фактите говорят и Ковачев трябва да замълчи.... то не бяха самолети без проверки, то не бяха паспорти за "без" пари...те холандците само ви напомнят,щото вие бързо забравяте.
79
0
 
26
 
! Отговори
избирател преди 4 години
Абе другарю Ковачев,то нямаше ли там сред Вас едни "ПАТРИОТИ",къде продаваха фалшиви паспорти нещо?!
78
18
 
4
 
! Отговори
Мехмед преди 4 години
А какво става в Амстердам? Вечерно време не можеш да се разходиш спокойно от дилари ,които един след друг се опитват да ти продадат всякакъв вид дрога без да се притесняват от органите на реда.Стига се и до бой. От Ротердам се вкарва цялото количество дрога за Европа. За проституция да не говорим. По тяхната логика те също не трябва да са в Шенген. Нека не се прекланяме пред бивши колониалисти които си мислят ,че живеят все още в една епоха,където могат да дават уроци по цивилизация.
77
1
 
18
 
! Отговори
Мария Гаргамел преди 4 години
Андрейче , хайде гримирай се и да ходим на прайда ! Ангелкова и Плевньо ни чакат с нетърпение !
76
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До няйакьв си!Е какво като бьлгария е все още рус..? Какво лошо пьк холандците са видели от Руснаците?
75
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докато България се управлява от бившият комунист ББ,които обещава да ни спаси от другите комунисти-Шенген през крив макарон
74
1
 
24
 
! Отговори
КараКанчева преди 4 години
Другарю Борисов комунисте мой, крадецо мазен !Днес беше заловен още един от твоите !!!Кмета на Луковит с ,,подарък " 210 000 лева !!! Къща за гости ????Кражбите ВИИИИИИИ край нямат !!!!
73
0
 
17
 
! Отговори
Петров преди 4 години
И какво като не ги приемаш, кажи на Сорос да ги махне, нали сте приятели.
72
10
 
1
 
! Отговори
адекватен отговор и преди 4 години
действия който да накарат холандците да продават цветята си в друга, а не в корумпирана Б-я да се прегледат икономическите ни взаймоотношения и всичко от което те имат полза да бъде прекратено като корупционна практика.. всичко което искат да мине в ЕС в тяхна полза да бъде стопирано докато им уври лещата--неможе да се работи конструктивно котато срещу гебе се играе деструктивно--ако не е холандец ще е белгиец после от лихтенщаин..../ тея даже не ги знам в шенген ли са/
71
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Евала на Холанците, че оказват някакъв натиск отвън, защото отвътре сами няма да се оправиме, след като си избираме едни и същи мошеници вече 30 години.
70
0
 
16
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
Поредната мижитурка която се изживява като фактор в Европа сега очаквам "разтревожените" холандци да намалят катастрофално пиенето на бира.