Субсидия от 1 лев = сигурна смърт за малките партии!

Александър Сиди иска субсидия от 5-6 лева
26 юни 2019 22:22,
51

Партийната субсидия трябва да е в разумните граници от 5-6 лева, защото такава от 1 лев означава сигурна смърт за малките партии. Това стана ясно от думите на Александър Сиди от ВМРО в предаването "Денят ON AIR". От ВМРО щели да връщат парите за надвзетите субсидии поетапно.

"Във времето предлагахме слагане на таван на получаваната субсидия. Този проблем е преекспониран, но трябва да вземем решение какво искаме от политическата система и какво ще правим", посочи той.

По думите му решението на ДПС за отворено финансиране било абсурдно, а същевременно нямало как да се убедят дарителите да подкрепят по-малките партии, защото те нямат същото влияние.

"Хората са прави, че субсидиите са големи. Политическата система обаче е такава. Ако искаме да взривим тази, кажете каква да бъде - това е големият проблем", посочи Сиди.

Според него в момента пред някои партии стои проблемът, че в общините нямало помещения, налагало се на места да се осигуряват офиси на свободен наем, което било голям разход. Друг такъв бил рекламата по време на избори.

"По тази тема се говори популистки, включително изказванията за безплатен медиен пакет за партиите. А всяка партия решава какво и как да прави по време на избори и не само с парите си", посочи още той пред Bulgaria ON AIR.

Александър Сиди заяви, че се надява на разумни аргументи, както и да няма отлагане на решението по темата през лятото.

"Имам уверението, че ще има полицейски участък, който да отговаря за Розино, където два ромски клана враждуват от дълго време насам", каза още Сиди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До СМЪРТНАВСИЧКИПАРТИИИ кой ще управлява,ако няма партии?Ще настане хаос.Всякакви партии трябва да има,да има разнообразие и избор на идеи+партии,а не двупартийна система,която де факто ще е еднопартийна и няма да има никакаъв избор,нито конкуренция.Двупартийната система означавяа смърт на демоктацията и преминаване във феодализъм.Двупартийната система ако беше нещо добро,отдавна да са го приели в Европа,но не са.
22
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мразя цялата политическаизмет в българия и тоя простнарод дето ги избира постоянно
21
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Без малките независими партии ще е по-зле,а не по-добре,ОП също влизат в тези малки партии.
20
2
 
8
 
! Отговори
шматка преди 4 години
Ами направете така че да не сте малка партия.Обещавате нещо и го изпълнявате растете нагоре и т н.
19
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КАКТО И СМЪРТ НА МАЛКИЯ И СРЕДЕН БИЗНЕС ОТ СТРАНА НА ГЕРБ....
18
1
 
9
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Не наядохте,не се накрадохте ...
17
1
 
12
 
! Отговори
Ю кортес преди 4 години
В сащ и Канада има по две партии,тук са 202 .не можем да хрантутим всякакви ***
16
0
 
9
 
! Отговори
petarziz преди 4 години
а хора които живеят и те са много с 220 лева пенсия не е ли сигурна и мъчителна смърт не за маките партии а за малкият човек
15
1
 
9
 
! Отговори
Българин 1 преди 4 години
Предлагам партиите да се финансират от членовете им чрез събиране на капачки!!!Щом за едно може така да бъде и за тези бигопомазани измислени партии!
14
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аве смятам помийна яма да си правя, та дали Доган е свободен да ми я проектира, че за друг "по-кадърен" не се сещам?
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да направим фондация за дарение Бари идеалния шев кръстницата секретарка пари море значи ще знаете ценен кадър е Бари кеф ти жени кев ти пари лидер в сивата икономика на Ловеч
12
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали е демокрация - защо не попитат гражданите каква сума да се заделя?
11
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тия малки партии освен да лапат народна пара друго не правят, закривайте ги!
10
0
 
13
 
! Отговори
Трол преди 4 години
И данъците са убийствени за малките фирми, но не ви пука!
9
0
 
1
 
! Отговори
Въпрос преди 4 години
Това с кинтите не го ли отказахаголемите?Ако се бият, мога да ум ги разоредаля/
8
0
 
16
 
! Отговори
Хари преди 4 години
Не ми трябват малки партии
7
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стига сте разтягали локуми. Локума свърши - народа ви го дръпна! Истината е, че 2 500 000 българи на референдум гласуваха партиите да се ограничат с по 1 лв. на глас.Това не подлежи на коментари,увъртания, усуквания и премятания. Глас народен - глас божи! Ако някой не е доволен - да организира нов референдум и да агитира народа да му гласува по-голяма партийна издръжка. Ако сте толкова неотразими- ще ви даде! Лошото е, че народа не може да си вземе това което е дал нахалос!
6
1
 
21
 
! Отговори
rts преди 4 години
Още една добра новина ако изчезнат малките партии. Че те съществуват с тази цел да взимат тия субсидии , а реално държавата е в колапс заради всички политици.Да си намерят работа да произвеждат нещо, да генерират БВП и плащат данъци, така ще са полезни не ката кърлежи-търтеи впили се в държавния бюджет
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те малките местни партии нарочно са лишени от субсидии. Местна партия и 60% вот да получи в Пловдив, то тя няма да получи нито 1 лев.
4
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много ясно! Те за какво изчакаха 2 години след референдума. Сега осъзнаха, че хората ще гласуват за всеки друг различен от окопалите се в момента и изведнъж решиха, да изчистят малките. Като цитират Слави, защо не приеха да станат 120 депутата? И без това не са експерти, освен баш хидроинжИнера, Прасан Медиен, Пожарникаря, ... Чудиха се с какво да окрадат ЕС и дадоха на послушковци къщички за гости. Селско стопанство, промишленост - кучета ги яли и новоизлюпена буржоа.