БСП скочи на Ананиев заради болниците във Враца, Монтана и Видин

Касае се за живота на хиляди, настояват социалистите
19
БСП скочи на Ананиев заради болниците във Враца, Монтана и Видин
Снимка: Pixabay

БСП скочи на здравния министър Кирил Ананиев заради готвеното преструктуриране на болниците във Враца, Монтана и Видин.

Според социалистите това означава, че ще бъдат закривани цели отделения в областните болници, които обаче са гръбнакът на здравеопазването.

"Касае се за живота на хиляди българи, възрастни хора и деца. Преструктурирането или закриването на отделения ще ще постави в риск здравето им“, коментира Филип Попов.

Още по темата


Червените депутати са пратили писмо до Ананиев, в което настояват министърът да преосмисли решението си.

Според тях Ананиев се гтви да наруши основните здравни права на хората от трите области, които са гарантирани в Конституцията.

"Ще увеличите напрежението в системата, което съществува от години в този регион, вместо обратното и това ще накара много лекари и медицински специалисти дапотърсят спасение другаде“, пише в писмото.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 14Горките хора, да.Ама все мисля, че сами си го заслужиха - с вота си!
14
0
 
3
 
! Отговори
Да допълня... преди 4 години
До Анонимен 8 Беше техен район. Вече не е. И ние прогледнахме.
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Горките хора в тези райони, на никой не му пука за тях. Буквално са оставени на произвола на съдбата. Бедност и мъка. Като пътуваш към Видин и виждаш само мизерия. Няма логично обяснение защо държавата е абдикирала от този плодороден район. Дори не се напънаха един тунел на Петрохан да направят, а има готови проекти от онова време. На Петрохан има готови писти които могат да се напълнят с скиори с малко освежаване и обновяване, но няма политици които да си размърдат мозъците има само алчници.
12
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е па че му скочи, как нема да му скочи! с нищо нема а го запомним, освен с това че назначи кръглоглавию си племиник с честните сини очи, възпитаника адамов на текезесарския ПУЦ за мин. фин!А иначе на тоа му дреме кой дека и как че се лекува!
11
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те БСП са си скъсали собствения бюджет, та пари ще намерят. Тия само взимат и при тях всичко потъва. Заради тях младите и образовани избягаха, и те го знаят защо едно време не можеше да се излиза от рая на земята, щото щяха да останат само милиция военни и работници.
10
5
 
14
 
! Отговори
A преди 4 години
Некa БCП дa нaмерят доктори и cеcтри cоциaлиcти които иcкaт дa рaботят тaм зa по 150-200 левa кaкто по бaй тошово време
9
9
 
15
 
! Отговори
И преди 4 години
Аз ще му скоча без да съм от бсп, а и никога не съм бил. Става въпрос за геноцид над народа ни. Гепи министерската кратуна трудно може да го осъзнае щото в нея няма нищо. ДЕВМ
8
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Затова не може да се оправиме. Ако някои иска да направи истинска реформа, то веднага дъртите *** скачат, и понеже на населението му е промит мозъка веднага се връзва. Тия болници са неефективни. Все още сме първенци по брой легла на население в ЕС, демек якото точене а качество никакво. При бай Тошо имало болници и за тия смешни пари докторите нищо не правеха, за справка продължителността на живота която след 90-те години рязко се покачва. Пpостите хора не разбират че без пари не става....
7
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо БСП-то скача?Това си е техен район.Толкова години защо не направиха нещо?
6
1
 
23
 
! Отговори
www преди 4 години
Това отдавна не са болници, а са канали за източване на незаработени пари. Селските лекари приемат възрастни хора в болницата "за наблюдение", държат ги до края на пътеката и ги изписват без промяна. А ако някой се разболее сериозно, тича в голям град, сериозна болница и там търси лекар. Във всеки град трубва да има поликлиника, лаборатория и лекари, но не и стационар. А тези болници да станат хосписи за дългосрочен престой, а не болиници.
5
11
 
18
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Другарите като почнат да се правят на загрижени за народа! Смех, смех, смех ...
4
12
 
20
 
! Отговори
До 2 преди 4 години
По времето на БКП имаше здравна служба във всяко предприятие и във всяко село. Във всяко училище имаше лекар, зъболекар и сестра.А днешните "демократи" само закриват - и то до степен СЗ България да е на практика без медицинско обслужване. Защото болниците в Монтана, Враца и Видин в момента са на изкуствено дишане и мат'рялът има избор - да мре или да маа *** до София.На това ли се кефиш?
3
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не областните, а общинските болници трябва да се закрият. Освен това здравната каса да заплаща само на държавните болници. Който иска да се лекува в частна болница да си плаща!
2
13
 
2
 
! Отговори
пожелание преди 4 години
Тази територия трябва да се зарине с атомни бомби ,и след 200 год. да се засели с бели хора !
1
8
 
11
 
! Отговори
ГЕРБ преди 4 години
Здравната система работи в полза на Пенсионната система - след 11 г труд постигнахме ТОВА!!