Манолова черпи с череши в НС, за кмет не е решила още

Ще повдигне въпроса за важни законопроекти
6
Манолова черпи с череши в НС, за кмет не е решила още
Снимка: Dnes.bg

Въпреки че според анализатори омбудсманът Мая Манолова има всички шансове да спечели изборите за кмет на София, ако се впусне в тази битка, тя все още не е решила дали да предприеме този ход.

"Нямам такова решение", призна тя в парламента, където както всяка година, откакто беше депутат от БСП, донесе череши за всички парламентарни групи.

"Правото ми на кюстендилски череши е запазено", каза тя.

Още по темата

Манолова изкара четири мандата като червено острие с парламента и винаги беше избирана от родния си Кюстендил.

Тя беше и единственият депутат, който не пропускаше повод да зарадва не само съпартийците си, но и политическите си опоненти с плодове през юни, когато се прибира реколтата.

След като стана обществен защитник Манолова продължи да черпи с череши.

"Тук съм, за да спазя традицията и да почерпя с череши и да подсетя депутатите, че има законопроекти, които са важни за българските граждани. Става дума за проекта за ограничаване на свърхправомощията на банките и на монополите в съдебната фаза, в закона за частния фалит, за хората с увреждания", обясни омбудсманът.

Манолова коментира и темата с машинното гласуванe, за което инициира дискусия в петък по обед. Според нея има проблеми с машинното гласуване, но те са свързани не с машините, а с организацията на гласуването.

Омбудсманът смята, че официалните резултати са показали, че процентът на хората които предпочитат да гласуват машинно не е малък.

"Аз категорично ще се противопоставя срещу опита да бъдат премахнати машините от изборите без анализ, без убедителни аргументи прибързано, образно казано през глава с други основания. Аз така и не получих отговор защо вместо да бъдат закупени машини които биха стрували девет милиона лева, бяха наети машини за девет милиона лева. Така и не получих отговор защо в случаите в които има съмнения още при самото гласуване не се броят контролните разписки получени и от машинния вот. Не получих отговор и защо от протоколите е премахната графата за паралелно нанасяне на резултатите от машинното гласуване. Машините доказано се оказаха средствата което може да противостои на нечестното отчитане на гласовете", коментира тя.

Манолова смята,че грешките са били заради това, че ЦИК в последния момент е пратила на на комисиите по места правилата.

Според нея, за да не се допускат грешки на местния вот през есента, обучението трябва да започне бе отлагане.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Костинброд