Каракачанов отговори на Радев: Цената на F-16 e 2,2 млрд. лв

Президентът можеше да помогне малко, смята военният министър
29 юни 2019 15:02, Красимир Ангелов
323
Каракачанов отговори на Радев: Цената на F-16 e 2,2 млрд. лв
Снимка: БТА

Вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов отново заяви, че цената на самолетите F-16, които българската армия ще получи, е 2,2 млрд. лв.

Още по темата
"Аз не знам от къде Радев твърди, че са 3,2 млрд. лв., след като още преди 10 дни ние сме му изпратили, по негово искане, предложението за договор", допълни Каракачанов пред журналисти в Троян. В местността Хайдушкото сборище край троянското село Балканец вицепремиерът участва в традиционния празник на планината, билките и туризма.

По думите му в договора ще има определени корекции, но президентът е бил информиран за всеки етап, когато той е поискал. Според вицепремиерът, ако се стигне до подписване на договора, до края на юли процесът ще е приключил: "Ние ще направим своя доклад до Министерския съвет, той трябва да вземе решение и да го вкара в Народното събрание. Парламентът ако одобри това предложение, до края на юли той може да се сключи", подчерта Каракачанов.

"Аз не знам от къде излезе този един милиард лева, по принцип самият преговорен процес, независимо за каква техника е, не е проста работа. Ако беше лесно самият президент Радев, още когато беше командващ на ВВС, щеше да реши проблема. Само че той не се решава вече 10-12 години, сега сме на крачка да сключим договор", коментира още военният министър.

По думите му има неща, които в този договор и на него не му харесват и това е заявено. "Президентът можеше чрез ранга, който заема, да потърси контакт със своя американски колега и ако има някакви съображения да ги каже и да помогне малко в този процес, защото е лесно да критикува, трудно е да се върши работа.", добави лидерът на ВМРО.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


323
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
173
7
 
10
 
! Отговори
2.2млрд за НИЩО преди 4 години
За едни голи тенекии. За останалото още 2 млрд. Горанов за пенсии и детски пари няма, но за такса СПОКОЙСТВИЕ към САЩ има
172
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ИстинатаТакива са руските разбирания за благодарност.С освобождението на България не се е получило точно това което е искала Руската империя. Благодарни сме на хилядите загинали руски войници. Те наистина са загивали за свободата на България. Това обаче не означава , че трябва да ставаме роби на постсъветска Русия. Трябва да си браним държавата, включително и от тях.
171
7
 
8
 
! Отговори
А в България преди 4 години
Думата ШОП я използваме за ограничен, не много умен човек
170
13
 
6
 
! Отговори
ШопЪт преди 4 години
незнам какви русофили са българите, ама в шоплъка "руснак" го ползваме за обида към пияниците, а " рускиня" наричаме знаете кои жени ;)
169
9
 
3
 
! Отговори
Антикомунисте преди 4 години
Излез от пещерата. Слънцето свети и хоризонта е чист. Наоколо не бродят диви комунисти, няма страшно...
168
15
 
3
 
! Отговори
Пешо преди 4 години
Наглостта на прецедента е безгранична. Вместо да си посипе главата с пепел и да се покрие в някоя дупка, той смело критикува. Място за критика има винаги, но не и от човек, който остави ВВС с ДВА недобре отремонтирани изтребителя!
167
1
 
3
 
! Отговори
Бил откачал преди 4 години
Че ти вече си откачил от злоба. С такива не се води смислен диалог. Те не чуват аргументи. Само себе си. Лошо е, че даже се имат за истински българи. Направо клиничен случай на бесен пещерен див вой на самовлюбени индивиди. Обикновено с ограничено образование.
166
7
 
6
 
! Отговори
Истината преди 4 години
Самото съществуване на РУСОФИЛСТВОТО И ТО КАТО ОРГАНИЗИРАНО ДВИЖЕНИЕ Е НЕНОРМАЛНО ЯВЛЕНИЕ. Представете си да съществуват национални движения Туркофили или Американофили, които да правят същите свинщини както русофилите и всяка година да се събират-едните край язовир Кърджали, а другите край яз. Искър, да развяват турски или американски знамена, да пеят маанета или кънтри и да мечтаят как ще посрещат - едните турските аркадаши а другите американските френдове.
165
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
не е лошо да купим и 200-300 броя томахавки, те не са скъпу по 1 млн бройката, представям си тогава сибирските варвари колко ще реват
164
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
какво квичене на руската агентура за 16 бр. ф-16, представям си ако бяхме взели ф-35 :)
163
1
 
7
 
! Отговори
Истината преди 4 години
До Русия ОсвободителкаСАЩ два пъти спасява Франция от Германия, като загиват стотици хиляди американци. Т.е. десетки пъти повече отколкото войници на руската империя за "двойното освобождение на България. И въпреки това Франция води абсолютно независима от САЩ политика, няма паметник на американски президенти пред техния парламент, няма 50 метров паметник на Американската армия освободителка от признателния френски народ в центъра на Париж, няма френско национално движение "Американофили", и *** на американски *** не е вменявано като знак на благодарност към САЩ и задължение во ве
162
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия дето говорят , че сделката за F16 била непрозрачна , нека първо да погледнат сделката за АЕЦ Белене . Точно Руснаците не искат тук да има F16 и американско влияниеза да могат да си разиграват коня както искат.
161
5
 
6
 
! Отговори
Българофил преди 4 години
45 години България бе окупирана от руския пияница 45 години убийства и геноцид над българите но Слава слава на бог и САЩ че ни освободиха от тази прокоба зла и пияна и проста руска !!!!
160
6
 
4
 
! Отговори
30 години терор преди 4 години
Стигат. Време е колониалните слуги да избират. Или към Аризона или Анадола. Или към Белене
159
4
 
3
 
! Отговори
Центаджиите преди 4 години
Май са на платени Турски лири. Само се правят на българи. 95% от българите са русофили. Другото е турска пропаганда. Хибридна война от Анкара и ДПС. Платени с пари на Пеевски
158
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До сиромахколкото и да пишете тези лъжи те няма как да станат истина другари
157
2
 
4
 
! Отговори
Българин преди 4 години
До Българин от ПловдивКога русофилите сте били българи? Когато за да угодите на Русия свалихте княз Батенберг и правихте бунтове във войската? Или когато взривихте църквата Света Неделя? Или когато признахте московското творение "македонска нация" и биехте българите в Пиринско да се запишат като македонци в паспортите? Или когато хранехте прасетата с българи? Или може би когато искахте България да стане 16 република на СССР. Никога не сте били и няма да бъдете българи!
156
3
 
4
 
! Отговори
Русия Освободителка преди 4 години
И този факт няма как да го променят. История. 60 000 руски войни пазят навеки в нашата страна спомена за 1978 .Никакви еквилибристики с учебни програми и разни владичества не могат да изличат народната памет и признателност
155
3
 
6
 
! Отговори
сиромах преди 4 години
За тези със затворените очи да знаят какви са цените за други страни!За нас за 8 самолета--1,673 млрд!За Бахрейн за 16 самолета--1,2млрд.За Словакия за 14 самолета 1,82млрд.За Полша за за 32 самолета ф-35--2,72млрд.долара!Е на това здраве му кажи и кой коййййй????!
154
6
 
4
 
! Отговори
Българофил преди 4 години
Русофил това е най долното и продажно същество което за една шепа рубли продава интереса на България