БСП: Ще се справим, работили сме и без субсидии

Субсидия 1 лв. е удар, насочен към нас, смята Красимир Янков
Обновена: 8 юли 2019 10:11 | 8 юли 2019 10:11, Анисия Иванова
26

Въпрос на разумно харчене на финанси или въпрос на оцеляване? Какво следва за политическите партии след приетите промени и правила за субсидиране?

"Партийната субсидия никога не е била водеща. Но е необходима, за да функционира една политическа партия с много дейности каквато е БСП. Това е удар, насочен най-вече към нас от страна на управляващите", коментира в студиото на "България сутрин" социалистът Красимир Янков.

Още по темата

Само преди дни председателят на партията Корнелия Нинова е сигнализирала европейските институции и дипломати за приетите промени в Закона за държавния бюджет, с които партийните субсидии бяха намалени от 11 на 1 лев на глас.

Според левицата промените засягат "базови принципи на функционирането на политическите партии, прозрачното им финансиране и необвързването им с корпоративни и лобистки интереси". Измененията се правели внезапно - без подготовка и обсъждане три месеца преди местните избори, което лишавало опозицията от ресурс за равнопоставено участие в изборния процес.

"БСП е работила и без субсидия. Знаем какви са трудностите. Затова нека не биваме подценявани, защото ще се справим", категоричен бе Янков пред Bulgaria ON AIR.

И обобщи, че този 1 лев субсидия на практика е почти като липсата на финансиране. А големият проблем, по думите му, бил официалната възможност за подпомагане от юридически и физически лица оттук нататък.

От левицата потърсили диалог по темата с парламентарно представените партии. До такъв обаче не се стигнало.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
Гацо Бацо преди 4 години
Кога е работила БСП без субсидии и "субсидии " ?.....
20
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едно време на субсидиите им викаха мандри....Та, трудно ще Ви е!
19
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Телевизията на БСП преля чашата на герберското търпение. Как си позволяват? Всички медии са овладени с толкова държавни поръчки, еврофондове, държавна реклама в тях. Нямат ум, но инстинктът им казва, че това е вредно и трябва да се прекрати.
18
6
 
2
 
! Отговори
Мето преди 4 години
До dirty commie: Както на седесаро-герберските ликвидатори на България им дават САЩ и ЕС ,така може и Москва да даде помощ на БСП и левите сили и това не е престъпление. Престъпление е да крадеш европари,да правиш далавери с апартаменти ,къщи за гости и накрая само те отлюспват от партията ти , а прокуратурата си чопли в носа. Да не говоря за престъпленията и мръсотиите на горе упоменатите ликвидатори след 1992 г.
17
2
 
4
 
! Отговори
София протестира преди 4 години
НАгли престъпници от Бившото БКП заграбили власта на 9.11.1989 създадоха доказано престъпни групировки вкл маскирани като партии СДС<БСП<ДПС <ГЕРБ<НДСВ с цел ликвидация на Българите в БЪлгария.
16
4
 
11
 
! Отговори
www преди 4 години
Прогнозирам рекордно ниска избирателна активност и под 10% за БСП на следващите избори. Няма пари за "привличане на избиратели", няма пари другари!
15
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И един лев субсидия на партиите от държавата е много след като са заели държавни постове за управление,че още общински,административни,помощни агенции в управлението за които са се явили като кандидати,че още чрез коалиции си договарят заеманите кресла как длъжностни лица по разпределение за управление към държавата на някакви си техни уговорки по които даже и не спазват определени правила за изискване на разпределение,но изражението на длъжностите е в заплати,които не са малки и са за издръжка.
14
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не ни трябват никакви партии и не следва да им се плащат субсидии! Мажоритарният вот е изборът на народа!
13
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бенчо с Ролса нема парички за членски внос, сиромаси дайте им по 100 лв субсидии на сиромасите.
12
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И да не се оправите, на кой му пука.
11
3
 
23
 
! Отговори
Дидо преди 4 години
Ама като взимахте 13 лева и нещо надписани, не мърморехте, а? Социалистическа партия, която реве, като взимат от нея за да има за народа.... Ти да видиш...
10
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
11 лв трябва да получават само тези които са взели най-много гласове другите не трябва да получават нищо 0 нула стотинки 1 лев е много. Субсидията не управлява държавата. Държавата управлява субсидиите, нека реват колкото си искат.
9
2
 
14
 
! Отговори
Шопа преди 4 години
Къв а тоа таласъм?
8
6
 
23
 
! Отговори
Пръц преди 4 години
БСП са изява на патологичният комплекс на глупавите, бездарните и некадърните, да управляват на всяка цена!
7
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да до 89та. Имаха цялата субсидия ') хахяй
6
5
 
22
 
! Отговори
Шопендар преди 4 години
Напишете писмо до народа чрвена чумо
5
6
 
20
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Удар към тях :) !?! Той Господ ви убил достатъчно ...
4
4
 
21
 
! Отговори
Кеш преди 4 години
И тъка не се разбра,за какво да ви се отпускат субсидии.мръсни и долни....
3
6
 
29
 
! Отговори
не безпокойтес преди 4 години
Москва увеличит субсидию!
2
4
 
33
 
! Отговори
мииии преди 4 години
народа го е казал-това което сам си го направиш никои друг не може да ти го направи-тоест,сееш бури,жънеш урагани,ха честито червени празноглавци!!!!!!!