Откровено от Борисов: В Западните Балкани си правим балкански номера!

Очаква извинение от Дачич, защото той щял да види какво е неприемливо
Обновена: 9 юли 2019 12:39 | 9 юли 2019 12:39, Камелия Цветанова
80
Откровено от Борисов: В Западните Балкани си правим балкански номера!
Снимка: МС

Западните Балкани трудно се събираме, правим си балкански номера, призна премиерът Бойко Борисов на пленарната сесия на държавните и правителствените ръководители на страните-участнички в Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа (ПСЮИЕ).

Той коментира, че се е разбрал с колежката си от Сърбия Ана Бърнабич и няма никакви проблеми след появилото се дипломатическо напрежение между София и Белград след остра реакция на външния министър Ивица Дачич.

Още по темата
"Давам нашия случай за пример за балкански номера. Да, това не е дипломатично. На Дачич не му било приемливо моето изказване? Анна, ако имаше нещо неприемливо защо не реагира още в Познан? Аз мога да съм доста неприемлив, мога да съм и недипломатичен, но от това най-малко Сърбия ще има полза и още по - малко сръбският и българският народ", коментира премиерът.
 
"То няма напрежение. Казах й Ана защо не излезе да ми благодари, че поканих сръбските девизиони да тренират с нашите? Техният военен министър стоеше до нашия. Неговият премиер стои до мен, когато говори, и вчера си позволява да ми вика посланика и да ми каже, че поведението ми е неприемливо. Той сега ще види какво е неприемливо! Ей сега ще види какво е неприемливо поведение! ", коментира Борисов скандала със сръбския министър Ивица Дачич.

Премиерът заяви, че очаква извинение от него.

"За съжаление ние, страните от Западните Балкани трудно се събираме, вглеждаме се в това, което ни разделя. Тези балкански номера няма да минат пред Европейския съюз", обясни той. Борисов припомни усилията, които е положил по време на българското европредседателство.

"ЕС значи не само европейски фондове, не само да ти строят метро, магистрали, а отговорност и предвидимост", заяви  Борисов.

"Вчера говорих с Ердоган всички да наричаме "Турски поток " -  "Балкански поток " - така е по-красиво и общо. В момента свързваме жп линиите на България и Турция със Сърбия", добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов си е точно на мястото. Со кротце, со благо и со малко кютек. Навежда се когато големите се карат, предвидим е, и може да му се има доверие. За сегашните реалности е точно този който ще преведе народ и родина. Всички велики дела, които им се искат на определени групи, не са за нас в този период. От началото на демокрацията, се справя най добре в общ план.
70
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
със сърбите са така, ако си мек ще се обърнеш и ще ти забият нож.Право куме в очи. Те са все тарикати ту със запада ту с руснаците, тяхната работа с Косово е малко ксто на украинците с Донбас, гърчеха шиптъ рите както урките почнаха да гърчат руснаците и на Мило му спретнаха една бърза война, НАТО си изтръшка залежалия боеприпас от 80 те над Югославия. Не че косоварите са сой, но излязоха по хитреци
69
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НАШ БОЙКО НИЩО НЕ МУ ОПИРА.ПОЛИТИК ОТ КЛАСА,ВЕЛИК,МЕСИЯ,ОПРАВИ НИ ДЪРЖАВАТА СЕГА ЩЕ ОПРАВИ ЕС И БАЛКАНИТЕ.ГОЛЕМ Е!!!!!!
68
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Истината е Бойко Борисов е най-позитивно приемания и одобряван от ЕС балкански премиер. Всички останали са хладно приемани, временни фигури.С Бойко далеч ще стигнем!
67
2
 
5
 
! Отговори
Аз преди 4 години
До АНТИЗавист, ей! Ще *** от завист! Как пък в това БСП не разбрахте, че със завист и лъжи не се постига успех?!
66
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
МУТРЕНСКО ПОВЕДЕНИЕ!!!!!!
65
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По лесно е с молива да спечелят !
64
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отдясно са жените отляво мъжете и третия пол имат и чертички под краката де да стъпят.
63
12
 
5
 
! Отговори
Тоя пак откри водата преди 4 години
Божкеле, какъв след от несмисленни изявления:Анна, ако имаше нещо неприемливо защо не реагира още в Познан?Казах й Ана защо не излезе да ми благодари, че поканих сръбските девизиони да тренират с нашите?Неговият премиер стои до мен, когато говори, и вчера си позволява да ми вика посланика и да ми каже, че поведението ми е неприемливо. Той сега ще види какво е неприемливо!Ей сега ще види какво е неприемливо поведение!Това му говоркане ни глава ни пети има. Плевналиев е супер политик и патриот
62
5
 
5
 
! Отговори
Вместо хвалба преди 4 години
Ако започнеш като бате и завършиш като тиква, хората са ти премерили интелекта.
61
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БОЙКО ПРОКАРВА И НАЛАГА НЕЧИЙ ИНТЕРЕСИ И НА БАЛКАНИТЕ И НА ЕС!ЧИЙ ЛИ СА ТЕЗИ ИНТЕРЕСИ?
60
3
 
11
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Пълно е със луди хора по улиците ни.Не е виновно силното слънце.Борисовия геноцид е виновен !
59
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вие какво очаквахте? Това му е капацитета, с такива се е обадил. Ткива щети нанася на страната, че някой от тях са непоправими.
58
4
 
11
 
! Отговори
Тенекиджия преди 4 години
Оправи футбола, оправи комарите и отиде да се снима и кара с хората по света.
57
2
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До бай хЕ!...Ама това е "Бойкотолум Бориссофф"!Завъртял е кратуната заради диагнозата си:-"Въртоглавщина"...
56
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Знаем му ги балканските номера на Бойко - номера със суджуците, номера с винетките и номера с картофите. В Сърбия не минават такива плоски номера, защото сърбите са народ.
55
3
 
15
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Защо не си остана пожарникар, бе ?!
54
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Eй ся ша видиш ти! Ша видиш! Аз ща опрая теба! Е, вече ни опраяха сърбите няколко пъти, ама той ся ша види!
53
3
 
13
 
! Отговори
зидар преди 4 години
Борисов, дипломацията и международните контакти не са лъжица за твоята уста, я си кажи при посещението в Сливен гавазите ти как дърпаха хората да се здрависват с теб и да се снимат. Борисов божията мелница мели бавно, бавно ........бавно.
52
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пък преди няколко месеца с това Обикаляне по западните балкани не спираше с дрънканиците си за коридор от Черно море чак до Адриатическо,едни широки магистрали му се привиждаха до там!А ква стана тя...ще предизвика сърбите да ни натупат набърже!