Любчо Нешков: Дачич не се извини на Борисов, а пусна снимка

Защо Дачич си позволи такова изказване?
13 юли 2019 09:52,
31

„Няма изненада от скандалното поведение на Ивица Дачич", каза в предаването "Брюксел 1" Любчо Нешков, основател на БГНЕС.

"Става въпрос за политик от отиващия си националистически елит в Сърбия. Човек, който в продължение на 10 години беше дясната ръка на сръбския диктатор, което предизвика всички тези кръвопролития. Само вчера беше годишнината от Сребреница и по това време той беше говорител на този човек. От друга страна, има логика в неговото поведение. Дачич е човек, който влиза във война с Черна Гора, а да не говорим за Косово...Изненадата е, че за първи път българското общество и българският политически елит реагира.

Още по темата

Само преди година имаше нота на българското външно министерство срещу едно поредно изказване на Ивица Дачич срещу България и то остана малко незабелязано. Тук говорим за една идеология, от която самият Дачич и политическият елит, на който принадлежи, те не могат да се отърсят. Това е доминиращата идеология, те са факторът. Те решават съдбата на всяка една от страните около Сърбия. Виждате и какъв е краят. Той не се извини, а пусна една снимка. Обвини мен, вас, както и другите колеги журналисти (сръбските журналисти). Отново виждаме едно извън времето и пространството безперспективно поведение. Не може журналистите да са виновни за собственото ти поведение. Кой е виновен, че той унищожаваше чужди банкноти преди две седмици и се разписваше публично пред камерите. Става въпрос за едно изкривено политическо минало и мислене, което е опасно в днешно време.“

Цялото интервю можете да гледате в предаването „Брюксел1“, събота, 17.30 часа1 по Bulgaria on air!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
19
 
24
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Сърбинът няма за какво да се извинява. Не е работа на Бирисов да се меси по косовския проблем .Дори и да се намеси той трябва да говори в подкрепа на православието, сиреч в подкрепа на Сърбия, защото България е православна държава.
2
11
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колкото му се извиниха турците толкова ще му се извинят и сърбите.За какъв се мисли.Това да не са неговите саратници от Гербда му се кланят до земята.Кои сме ние.Последни във всичко.Къде си тръгнал бе Бокооо.
1
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много правилно не се извинява.Защо трябва да се извинява набългарска мутра на служба начужди правителства.