Работодателите продължават да искат оставката на шефа на НЕК

Петър Илиев днес беше освободен от поста си в БЕХ
19 юли 2019 18:09,
8
Работодателите продължават да искат оставката на шефа на НЕК
Снимка: БулФото

Работодателските организации не са променили своята позиция и продължават да искат оставката на изпълнителния директор на Националната електрическа компания /НЕК/ Петър Илиев, който пък днес беше освободен от директорския си пост в Българския енергиен холдинг с подписа на министъра на енергетиката Теменужка Петкова.

"Ние подготвяме и други жалби освен тази, която внесохме. Те са в КЗК и в КЕВР", каза председателят на Управителния съвет на Асоциацията на индустриалния капитал в България /АИКБ/ Васил Велев, цитиран от БТА.

Още по темата

Помолен да коментира освобождаването на Илиев от поста му в БЕХ, Велев изрази мнение, че до момента под неговото ръководство БЕХ се управлявал от дъщерните си компании, вместо да бъде обратното.

Председателят на АИКБ добави, че БЕХ трябва да управлява и предлагането на електроенергия в страната. Той се е аргументира, че това необходимо, за да не стига до това да има два пъти повече мощности, отколкото се потребяват, но в същото време да има дефицит на електроенергия. Това води до високи цени на електроенергията, което рефлектира до по-ниски доходи за хората и по-високи цени на стоките и забавяне на икономическия растеж.

Това е поредното искане за оставката на Илиев от страна на едрите работодатели в страната. Те обвиняват НЕК в манипулиране на цените на промишления ток и в несъобразяване с пазарните принципи. Според тях българските компании заплащат най-високите цени на промишлен ток в целия Европейски съюз.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
И аз гледам че на фона на размера на усвоените евро фондове нашите работодатели не произвеждат нищо. Ама нали се отчитат на някого.
7
0
 
3
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
Какво стана с класовете за прослужено време,а другарю Василев?Нали искаше да ги премахнеш?
6
0
 
7
 
! Отговори
Нане преди 4 години
Българските домакинства, купуваха до 1 юли 1 мегаватчас за 216,4 лева...Питайте ги тях, на ква цена искат да купуват... От първи юли тока пак е увеличен...
5
1
 
7
 
! Отговори
Нане преди 4 години
Оооййй какъв рев...Тия 30 години доиха държавата, като плащаха евтин ток, за сметка на цялото Българско население... *** мурафета свърши... Така, че свиквайте да плащате на пазарни цени... Като не ви изнасят, българските цени, внасяйте си европейски ток... :)
4
0
 
6
 
! Отговори
Fufg преди 4 години
Mafia
3
0
 
8
 
! Отговори
Ток&жица преди 4 години
При либералния капитализъм наказанията за финансови злоупотреби и спекулации са жестоки, а регулациите много строги. Досега на "работодателите" им беше много удобно да не спазват никакви правила по отношение на данъчно и трудово законодателство, а сега се сетиха да скачат срещу държавната НЕК. Ако искат, да предложат шефа на НЕК, да бъде обесен на някой електропреносен стълб.
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-лесно и безопасно е да обвиняват някоя държавна компания. Не смеят да изрекат името на този, който им продавал скъп ток.Трябва да се въведат квоти или купони за елекроенергия за работонаемателите. Винаги някой от тях ще изкупи евтината електроенергия и ще им я сервира на по-висока цена.
1
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо ревете бе ,та вие откак сте станали бизнесмени по същият начин тормозите българските граждани !