Антон Кутев: Нинова сама ще падне. Тепърва идва чистка в БСП

София може да стане червена, категоричен е той
21 юли 2019 08:02, Анисия Иванова
257

Вътрешната опозиция няма да бутне Корнелия Нинова, тя сама ще се бутне, ако продължава в същия дух! Тепърва ще виждаме чистка в БСП, заяви бившият зам.-председател на ПГ на БСП Антон Кутев в студиото на "Опорни хора" по Bulgaria ON AIR.

"Много пъти съм разговарял с нея, в началото се вслушаваше в думите ми повече. БСП допусна грешки, които костват доверието в партията. Ако за местния вот се разберат и преглътнат различията Манолова и Нинова - това ще бъде печеливш ход за БСП", отбеляза още той пред Ганиела Ангелова.

По повод подадената и след това оттеглената оставка на Нинова той е категоричен, че: "Елементарно познание в политическата култура е, че председателят на партията се избира от организацията, ако работи в условия на демокрация."

По думите му в БСП демократичните принципи са святи, "тя претендира да е най-демократичната партия и все още е такава".

Въпреки упреците Кутев призна, че вярва в добрите намерения на Нинова, че тя иска да промени партията по начина, по който вижда, но нейните виждания далеч не са това, което е нужно на Левицата. "Често тя работи популистки", определи бившият зам.-председател.

В момента Нинова се опитва да направи БСП лидерска партия. Тя прави грешки, които реално застрашават съществуването на БСП, защото ние не сме власт, за да имаме целия управленски ресурс за това, допълни Кутев.

Нинова търси младите хора да им даде път в партията и това е правилно, каза още Кутев, но уточни: "друг е въпросът, че ги взема и ги хвърля в дълбокото сами да се оправят".

Кутев е катогеричен, че БСП трябва да остане от големите партии в България, тя има 130-годишна история, и трябва да е определяща за бъдещето на страната ни. "Ако я няма БСП, това значи разпадане на лявото. Ако нас ни няма, няма кой да защити бедните, капитализмът превзема всяка част от обществото", каза Кутев.

На въпрос може ли София да стане червена, Кутев категорично заяви: "Може да стане! Надявам се Мая Манолова да поиска, защото това е шанс". Относно предложенията за кмет на БСП, той е убеден, че те трябва да са "по-външни" и даде пример с успешната кандидатура на Румен Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


257
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
9
 
7
 
! Отговори
Тнвм преди 4 години
Много крайни комунисти в бсп и герб, все пак народа разчита на г-жа Нинова, социалдемократическа партия и на дясната градска десница. Детзайте па макар и не леко, те са фанатици, не са свикнали другите да са добре, а само те. Тъжно но истина, кога казах, че е отишъл в Германия, нацупи се, една физиономия и затвори вратата. Зли са гжо Нинова, мълчат и хапят с усмивка на лице. Ужасни са. Кой е е живял между тях той нищо не знае. И да те видят, че си зле никога не биха ти подали ръка, успех на г-н
110
4
 
14
 
! Отговори
анализатор преди 4 години
*** тоз Кютуков,едни заучени фрази,едни мазни излияния!От къде да се почне,а Кютев..БСП е в основата на контрареволючиония преврат на 10.11.1989г. и от тогава е основа за политическа проституция и предателство!Кютуков,хората ви презряха и за това на евроизборите не гласуваха за БСП!Държите обяснение как листата на ИБ бе прекроена от НС!Кои сте предателите в НС и срещу колко сребърника включихте джендъра Серж стоящ за коинвенцията и пакта за миграция.Мълчиш а...
109
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
с бсп напред!
108
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нямало кой да защити бедните :) БСП ли ще ги защитават като те имат най-голям принос за бедност :), Само да не решите, че мнението ми за герб или патриотите е по-различно - всички са един дол дренки. Дано Демократична България все така изненадват социологическите агенции и най-накрая да имаме истнска опозиция на октопода на властта.
107
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Умен човек.. Мазен.. Хлъзгав.. Противен.. Типичен комунист
106
15
 
10
 
! Отговори
Курнелия-съмнителна преди 4 години
През 1999г. Ив. Костов назначи *** Нинова за изпълнителен директор на "Техноимпекс" и едновременно с това - и предс. на Съвета на директорите на "Техноимпортекспорт". Тя успешно приватизира и двете предприятия като придоби по 37% от акциите и на двете и така стана бързо милионерка. А може би задачата, която изпълнява сега *** по унищожаването на БСП е също заръка от Ив.Костов?
105
5
 
12
 
! Отговори
НТР преди 4 години
Голям смях. Нямало кой да защити бедните. Че в много страни кой защитава бедните? Комунисти, социалисти, Сириза, Подемос, Кадемос? Все са *** изброените ,, партийки".
104
10
 
15
 
! Отговори
Рафа преди 4 години
СЛУШАЙ ГЛУПЧО, АКО СЪБОРИТЕ НИНОВА БСП ТРЪГВА НАДОЛО! ПО-ДОБРЕ СТАРИТЕ ЕГОИСТИ СИ КРОТУВАЙТЕ!
103
8
 
9
 
! Отговори
Онанимен преди 4 години
Когато па,когато па,когато падне БСП,не искам аз да съм от долу,за да не падне върху мен.Ако ти ка,ако ти ка,ако ти кажат комунист,то ти не се разграничавай,това не значи терорист!
102
9
 
31
 
! Отговори
Курнелия се обърка преди 4 години
*** Нинова започна да чисти БСП от крадци и мафиоти като милионера Георги Гергов, Дъбов,Кутев,Гуцанов,Жаблянов, Ат.Мерджанов, М.Миков,Георги Божинов,Янаки Стоилов, К.Паскалев, Кр.Янков,Кр.***,Георги Първанов(Гоце), Сергей Станишев и др. браво на нея, ама има още много работа, но трябва накрая да изчисти и себе си, защото е милионерка, но не от бизнес...
101
6
 
24
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
До 109-Цитат от Коритаров: Коритаров е син на партизанката от Рило-Пиринския отряд Роза Коритаров а ! Всичко ,което е постигнал е благодарение на Партизанката Роза и БКП !!!
100
10
 
13
 
! Отговори
Американската мечта преди 4 години
1лев ,сттуваше повече от 1долар...1989 г
99
17
 
6
 
! Отговори
Нинова не е БСП преди 4 години
Не трябва да се слага знак за равенство между Нинова и БСП, защото по-голямата част от привържениците на БСП не мислят като Нинова.
98
12
 
26
 
! Отговори
ООООХ... преди 4 години
КУТЕВ КОГАТО КОРНЕЛИЯ ТЕ НАПРАВИ ДЕПУТАТ БЕШЕ ХУБАВА СЕГА НЕ Е АМИ МНОГО ПРИКАЗВАШ И ТО ИЗЛИШНИ ПРИКАЗКИ И ТИ ЛИ СИ ВЕЧЕ ВЪТРЕШНА ОПОЗИЦИЯ - КОРНЕЛИЯ ТРЯБВА ДА ВИ МАХНЕ ВСИЧКИ ТАКИВА КАТО ТЕБ НАРОДА Я ХАРЕСВА И ГЛАСУВА ЗА ПО СКОРО ЗА НЕЯ
97
18
 
19
 
! Отговори
Цитат на Коритаров преди 4 години
БСП = Българска Смешна ПартияКолко точно е казано !!!!
96
11
 
22
 
! Отговори
Курнелия готви... преди 4 години
Голяма готвачка се oказа другарката ***. Сготви цялата партия Бсп. Да ви е честито другари...
95
6
 
21
 
! Отговори
до счетко преди 4 години
България има крещяща нужда от партия и синдикат в лявото пространство.Но БСП е мафия на милионери далавераджии,подкрепяни от дементни старци и отчаяни сиромаси в дълбоката провинция.Що се отнася до профсъюзите,Подкрепа отмира, а КНСБ е мафия от сорта на БСП.Ръководството на КНСБ се състои от хора,които не могат да изброят нито в колко борда членуват,нито колко милиони имат по банките.А пролетариата кучета го яли.И все ще е така докато не се появят нови профсъюзи и нова лява партия.
94
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След години като се оправи държавата ни може русия пак да дойде да ни освободи от ес
93
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДА ИЗОСТАНАЛИ СМЕ, НО В СВЕТА НА БОГАТИТЕ В ЕС- МИН ЗАПЛАТА 1000/2000 ЕВРО МИН ЗАПЛАТА, С 13 ТАКАВА ЗА ЛЯТНА ОТП И 14 ЗА КОЛЕДА, А НИЕ ТРЪГНАХМЕ ОТ 2600ЛВ МИН ЗАПЛАТА ПРИ 3000ЛВ ЗА 1 ДЛ И 3 ДЛ СРЕДНА ЗАПЛАТА, А СЕГА ОТВОРИ ЕВРОСТАТ СВЕТОВНА БАНКА, РОССТАТ И ВИЖ МИН ЗАПЛАТА В РУСИЯ 280ЛВ В КОМУНИСТИЧЕСКИ КИТАЙ МИН ЗАПЛАТА Е ПАК ТАМ НЯКЪДЕ, ДАЖЕ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО Е МНОГО НАЗАД- ДА СМЕНИМ ЛЕВА ЗА РУБЛИ- Я ВИЖТЕ 1ДЛ Е ВЕЧЕ 63 РУБЛИ- НАПРАУ ТАМ ЩЕ БЪДЕМ ЕХЕ МИЛИОНЕРИ- ХО- ТОВА ЛИ МЕЧТАЕТЕ ГОСПОДА
92
11
 
16
 
! Отговори
реалист преди 4 години
Използваха ни руснаците и като се разболяхме и остаряхме ни изоставиха на други да ни берат гаилето братушките така процедират освобождават на сила и използват до дупка и шут в г... и оправаите се