Пламен Георгиев - чист! Подал оставка заради тормоз над семейството му

Шефът на КПКОНПИ получил заплахи за живота си
Обновена: 31 юли 2019 15:48 | 31 юли 2019 15:48,
104
Пламен Георгиев - чист! Подал оставка заради тормоз над семейството му
Снимка: архив "Булфото"

Вече бившият шеф на антикорупционната комисия Пламен Георгиев заяви, че не е извършил никакво законово нарушение и проверката на НАП го доказва. Мотивът му за оставката пък бил личен - заради скандала с терасата на апартамента му било подложено на тормоз семейството му.

Още по темата

Оставката на шефа на КПКОНПИ породи скандали в парламента

Той настоя и че е станал жертва на атака от страна на олигархията заради работата си като председател на КПКОНПИ. Отбеляза и че е получил заплаха за живота си.

"Акумулирах толкова много врагове, които сега ми го върнаха чрез медиите. Това беше атака срещу мен и семейството ми. Един чист човек беше омаскарен! Извадиха се неща, които бяха напълно оборени - имал съм законни доходи, не съм ипотекирал тераса. Когато председателя на КПКОНПИ си купува жилище с кредит - изведнъж това стана националният проблем на тази държава. Семейството ми бе подложено на тормоз - малкото ми дете да не смее да излезе на терасата, синът ми изпада в депресия", коментира пред журналисти в парламента Пламен Георгиев.

Той добави и че се е доказало, че не е купувал евтино и не е променял данъчни оценки.

Бившият шеф на КПКОНПИ отчете като грешка и комуникацията си с медиите и съжали, че не е излязъл по-рано да обясни позицията си.

"Не можех да си позволя да си подам оставката преди да излезе проверката, че аз съм един чист човек. Анализира се всяка една моя стотинка и на моята съпруга", добави още Георгиев.

Попитан кой ще е следващият председател на комисията, Георгиев посочи, че той трябва да бъде решителен и да не се плаши от това, което се е случило на него. За своите бъдещи планове ексшефът на КПКОНПИ посочи, че ще се върне отново в прокуратурата.

Припомняме, че днес шефката на парламента Цвета Караянчева изненадващо обяви, че Пламен Георгиев е подал оставка и предложи да бъде включена точката за освобождаването му в дневния ред на парламента. Това ядоса депутатите от БСП и те поискаха шефът на КПКОНПИ да дойде в Народното събрание и да обясни мотивите за оставката си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
какво му е чистото на тоя?... това, че съда ги оправдава, не означава, че незаконната тераса е изчезнала!
25
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жалкото е, че тоя наистина си вярва колко е чист и неопетнен и с депресирано дете. До такава съепен смятат че са *** хората, че като каже колко страда, всички ще забравят за барбекюто му, което пък се оказа законно но със забавени документи.
24
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо цензурирате думата "ГЛИCТ"???Пак ще повторя - Пламенчо е ЧИСТ КАТО ГЛИCТ!!
23
0
 
24
 
! Отговори
Екшънмен преди 4 години
Е, то остана и шефа на КПКОНПИ, да не излезе чист...
22
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бе чист си, като сълза си чист! Чист като ***!Горкото му детенце, не смеело да излезе на терасата - летище. Да се разридаеш тихо направо. А колкото до факта как те оправдали за купуване по съмнително занижени цени и промяна на данъчни оценки, нещо сме го пропуснали. Твоята собствена клика КПКОНПИ отказа да те нарече виновен, да. Но прокуратурата не е приключила. ДРуг е въпросът, че Цацаратурата няма да те осъди, но ще разтакават две-три години и ще приключат с "ах, хм, ми не знаем, точка".
21
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички чисти а си отиват защо.Такава държава няма.Вижте и се учете от Румъния.
20
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не тоя, а Цецо има проблем. Човека не може да се намери добър асансьорен техник. Няма вече добри работници в тая държава.
19
0
 
28
 
! Отговори
Рада дълбоката преди 4 години
Не пипайте Пацу Тризонета....от наште е...
18
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ти да видиш!-:) Де така да се " стресираха" и отрочетата на Цветанов в този голям апартамент! Че и госпожа Цачева. И още доста бивши " партийци" от групировката ГЕРБ.Ама не! От партията майка се отказаха.Но от " придобитите" жилища НЕ! " сладури"! Взеха кой каквото можа през годините във властта и " заминаха" Майката партия не им е нужна вече! Така действаше и бившето СДС! Помним ние!-:)
17
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пламен Георгиев заяви, че не е извършил никакво законово нарушение и проверката на НАП го доказa СЛЕД ХАКЕРСКИЯ ПРОБИВ НА НАП. Скоро и други ще имат чисто минало
16
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пл.Георгиев чист.Цв.Цветанов още по-чист.Ц.Цачева направо скърца от чистота.Цацаров и той много чист,бе.А най-чист е Бойко Борисов.Аман от тия чистници.Най-добре е,по-скоро да изчистим държавата от тия чистници.
15
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега ли е моментът да заплачем?
14
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На комисията може и да е бивш шеф, но на терасата с барбекюта, сауна и джакузи не е бивш собственик.
13
4
 
33
 
! Отговори
мак преди 4 години
На коя от терасите не смеете да излезете? Не вярвам в заплахите срещу него, каквото и да приказва. Заради тераси да те заплашват звучи смехотворно.
12
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А кой го е проверявал, какви са резултатите от тази проверка?То ясно, че ще го изкарат света вода ненапита, но все пак да видим какво са проверявали и какви са резултатите.
11
2
 
28
 
! Отговори
... преди 4 години
Чист е колкото на баба Спаска ......! Продажника му с продажник! Ясно е, че на тоя свят няма да види възмездие, *** барем дано на оня да му се раздаде правосъдие! Инак съсипа живота на толкоз хора! Да не кажа, че На виновните раздаваше ордени Стара планина а на НЕВИННИТЕ сега ще лежат 20г в затвора! Зарад тоя и такива кат него! ЛЪЖЕЦ И КРАДЕЦ!!!
10
2
 
26
 
! Отговори
мери преди 4 години
Горкия жив да го оплачеш чист до блясък
9
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В ГЕРБ сумати хора дадоха оставки през годините а Бойко дори 2 пъти. В БСП само Корнелия каза че ще дава оставка ама не я даде. Напред другарко, води БСП смело напред към гробищата :)))
8
2
 
35
 
! Отговори
Шенол преди 4 години
Тоя Пламен има данни и той за главен прокурор
7
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички в ГЕРБ са чисти / къпани / само скандалите които предизвикаха чистите като Делян Добрев, Теменужка - оставки дадоха оставки не приеха , сега Ц.Ц , този шеф на измислена хранилка, зама му. Това е на върха , а от там надолу?