Политическият сезон бил успешен и за ГЕРБ, и за БСП

Парламентарното мнозинство е стабилно
31 юли 2019 10:11,
23
Политическият сезон бил успешен и за ГЕРБ, и за БСП
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Българските народни представители излизат в едномесечен отпуск и така се слага край на изминалия политически сезон. Каква обаче е равносметката на депутатите от последния им парламентарен ден?

"Парламентарният сезон беше успешен за БСП", заключи пред bTV представителят на левицата Александър Симов. Той смята, че бойкотът на заседанията не е оказал негативно влияние на червената партия и че тя излиза в почивка в добра кондиция.

Още по темата

Според него, столетницата е доказала, че "поставя важните теми за обсъждане, а парламентът функционира като смешка, когато няма опозиция".

Александър Сиди от ВМРО пък коментира актуалната напрегната ситуация в т.нар. малка коалиция "Обединени патриоти". Само преди няколко дни "Атака" беше изключена от нея, а Волен Сидеров, Десислав Чуколов и Павел Шопов станаха независими депутати.

"Парламентарното мнозинство на правителството е стабилно", категоричен е въпреки проблемите Сиди.

Доказателство за това било и нееднократно повтаряното желание на лидера на "Атака" мандатът да бъде изкаран до край. Според Сиди националистите на Волен ще сключат отделно споразумение с ГЕРБ.

"Не сме изхвърлили Сидеров от малката коалиция. Направихме така, че нашата група да продължи да работи добре. Ръководството не се събираше и нямаше смисъл. Това беше логично развитие", обясни Александър Сиди.

Положителен и успешен политически сезон отчете и Маноил Манев от ГЕРБ. Според него, ключово за управлението била стабилността и тя е била постигната.

"Тази стабилност обаче е подложена на изпитание от кризи като кибератаката срещу НАП и епидемията от чума по прасетата", контрира го пък Хамид Хамид от ДПС, който също даде отчет за сезона от гледна точка на своята партия.

Според ДПС стабилността на управлението не е стабилност на държавата. Хамид беше категоричен, че неговата партия се стреми към второто и затова не смята, че има нужда от нови предсрочни избори от типа "стани да седна", а обединение около приоритети на управлението.

"Закъсняхме с мерките и не направихме достатъчно", призна и Александър Сиди по темата за епидемията от африканска чума по свинете.

Според представителя на ДСП обаче, през последната година е имало сериозен проблем със законодателната инициатива на Министерския съвет. Те просто не предлагали качествени закони.

Депутатът от ГЕРБ обаче защити правителството и каза, че истеричните реакции на опозиция и президент само доказват полезността на предприетите законопроекти.

Народните представители в студиото на bTV коментираха и промените за субсидии в Закона за политическите партии и сезирането на Конституционния съд от страна на президента за даренията за политическите формации.

"Президентът няма мотиви, това са коментари", продължи Манев, според когото няма опасност партиите да станат зависими от бизнеса, защото има четистепенен контрол на техните финанси и всичко се публикува.

И макар че излизат във ваканция, депутатите бяха категорични - няма да почиват. Престояли им срещи по изборните им райони.

"Политическият сезон не свършва, а започва днес", изтъкна Маноил Манов.

"Депутатите нямат отпуск, а парламентът има ваканция по правилник", отбеляза и Хамид Хамид от ДСП.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
3
 
! Отговори
1 преди 4 години
До Дядо Соци-грешиш беше най-успешен,за асансьорчиков,цецка-цъфнал герб,за пацо терасата и за всички "видни"гербери комунисти.
20
3
 
1
 
! Отговори
Дядо Соци преди 4 години
Особено за БСП политическия сезон е най успешен. Пожелавам им още по големи такива успехи в бъдеще.
19
1
 
1
 
! Отговори
Счети преди 4 години
До Изнервен. А защо си мислиш, че хората, които не подкрепяме ГРОБ или БКП и всички техни издънки, не печелим добре, харчим добре и почиваме добре ? Всички, които искаме да бутнем ГРОБ и БКП го правим не за лична изгода, а защото ще е по-добре за целокупния български народ. Има ужасно много юристи, архитекти, адвокати, програмисти, които не са политически пристрастни и за това мога да видят политическата безотговорност, която се вихри последните 30 години. Пиша на ти, тъй като явно ме познаваш !
18
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
мдааам в разгара на умъртвяването на един сектор в животновъдството, тези ще ми говорят, че били успешни и ще излизат ваканция... нямам думи
17
4
 
1
 
! Отговори
Изнервен преди 4 години
До счети. Ами не е за целокупния български народ. Защото има много хора, които развиват успешен бизнес или кариера, печелят добре, почиват, харчат и се развличат съвсем прилично. А такива лузъри като теб, които само мрънкат и чакат някой друг да им помага или да им дава наготово са ни писнали.
16
2
 
1
 
! Отговори
Байфидан преди 4 години
До 3,4 и други подобни. За подобни мрънкащи идио.ти като вас всеки сезон ще е неуспешен.
15
2
 
2
 
! Отговори
Бсп са гадове преди 4 години
Изминалият сезон е тотален провал за БСП. След като се точеха вече да са на власт.
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Предложения за екзотични дестинации за почивка - Афганистан, Сирия, Либия, Йемен.
13
2
 
2
 
! Отговори
Гербераст - комунист преди 4 години
Гербопитеците са стабилни и стабилни ще си останат. ДПС + ГЕРБ=ВОЛ. Гушев ще им стане бухалка и здравей живот! За народът един по-дебел и по - венозен, защото Ф 16 им осигурява изход от Магнитски и по - добри времена в краденето, слугуването на САЩ и унищожаването на България.
12
2
 
5
 
! Отговори
Счети преди 4 години
За съжаление това е поредният политически сезон, който не е е успешен за целокупния български народ, нищо че народните избранници твърдят друго. Поредната незаслужена лятна ваканция, която целия политически "елит" ще харчи с пот откраднатото от българския народ, дано да няма някакви ексцесии от рода на НАПЛийкс, че и на тях ще им се налага да вземат трудното решение да не прекъсват отпуската си.
11
1
 
8
 
! Отговори
Нормално за овце преди 4 години
Успешен е! Сините и червените комунисти си разиграват пиеската, а стадото блее.
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Uspeschna s ogromni skandali dalaveri korupziii sa gerb dps i dr
9
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Sa bg narod nischto ne e uspeschno bednos bolesti mrasotii donosi krajbi dalsveri samo mutrite i sem im da ok milioneti miliarderi zarvuli
8
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За наш трольо успешен сезон няма, НЯМА и да има въпреки соросоидно-василевските грошове на Лозево-Иванчевото "Правосъдие за всеки", курнините копейки от Кремъл и 19-то вето-театро на Грипена.
7
0
 
4
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Таварищ Симов се мисли за опозиция :)
6
2
 
12
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
240 безделници нали имаше референдум за 120 депутати какво стана сидеята
5
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Направили са хубави кинти, затова е успешен сезонът.
4
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само за българския народ е неуспешен.
3
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А за хората успешен ли беше, к ретени????
2
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чума броди из страната,чумата на Бойковизма!!!!