Как Радев назначил Радева, къде живели.... Сигналът - без конфликт на интереси

Антикорупционната комисия прекрати производството срещу президента
119
Как Радев назначил Радева, къде живели.... Сигналът - без конфликт на интереси
Снимка: БТА, архив

Антикорупционната комисия не установи конфликт на интереси по отношение на президента Румен Радев.

Производството по сигнал срещу него в останалата му част е прекратено, става ясно от решение на КПКОНПИ, публикувано на официалния й сайт.

В сигнала се посочвало, че са налице съмнения за конфликт на интереси и облагодетелстване чрез служебно положение на Румен Радев в качеството му на командир на ВВС във връзка с назначаване на Десислава Генчева (в момента Радева) на два щата, въпреки че вторият такъв - пиар на ВВС, по правилник трябва да се заема от военизирано, а не от цивилно лице, каквато е тя.

В него се казва още, че ВВС е плащало наем на жилище, което обитава Десислава Генчева в София, в което и самият Румен Радев е живял с нея. 

Радев е закупил жилище в София през 2010 г. - от 143 кв. м за 168 хил. лв., което е под пазарните цени на имотите за периода в района. През 2005 г. е закупено ведомствено жилище от Министерството на отбраната и едновременно с това неправомерно е ползвано под наем второ ведомствено жилище. Апартаментът е продаден през 2007 г., пише още в сигнала.

Радев бе начело на ВВС от 30 юни 2014 г. до 10 август 2016 г.

Според комисията в изпратения по електронен път сигнал срещу Радев не са се съдържали данни за нарушение на отменения Закон за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси.

Твърденията в сигнала касаят правни действия - сключване на договори за наем и договор за покупко-продажба на недвижими имоти, извършени от Румен Радев в качеството му на физическо лице, а не като лице, заемащо публична длъжност.

Посочено е също, че не е налице свързаност между Радев и Десислава Генчева преди датата на сключване на гражданския брак - 12 август 2016 г.

Комисията посочва, че не е установен конфликт на интереси поради липса на частен интерес на Румен Радев или на свързано с него лице.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
5
 
4
 
! Отговори
преводач преди 4 години
Конграчулейшън,комплексари.Покажете си дипломите,па тогава коментирайте на майчин английски.
18
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Понеже днес е годишнина от смърта на бай Тошо,искам да припомня,че той нямаше собствено жилище поне! За разлика от сегашните лапачи!
17
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
У Гео Милев не бих дал 16000 за апартамент.Той дал 160 000.Кое му е евтиното...
16
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А бе къде ги намират тия евтини апартаменти,бе? Едно време за да се запиша като крайно нуждаещ се,се записах че живея в гараж! За да взема от общината жилище! И така и не дочаках! А сега Радевци и сие,си живеят по баровски!
15
5
 
8
 
! Отговори
Решетник Ситов преди 4 години
До Анонимен 14Как-като плати на 2.5 млн избиратели рубли равностойност на 50 лв.Кога-когато завърши с отличен,а не с 3.43 Военновъздушния колеж на сащ
14
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Генералите от ВВС окрадоха парите на хората с увреждания и ги проиграха на рулетка в Лас Вегас.
13
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А как Решетникоф назначи Радеф, кога?
12
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
дeбеланите са много злoбни, видите ли дeбела жена бягайте надалече
11
1
 
24
 
! Отговори
акуд преди 4 години
при комунизмЪ никога няма конфликт на интереси когато си от висшия ешалон
10
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радев засрами се окраде държавата и в апартамент ще ни живееш, спи под моста бе не те ли е срам.
9
6
 
11
 
! Отговори
до 7 преди 4 години
Ти май не четеш какво е написано в новината, ами коментираш едни и същи опорни точки, където видиш името на президента.
8
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заради Радев сега нямаме 4 млрд да ги дадем на Янките този лош Радев ех как не беше живял на улицата ами апартамент ми живей на палатка бе като другите военни. Разпъваш e дна палатка пред НС и спиш там ега всички военни да върнат парите за наемите, военните са най-големите крадци живеят под наем.
7
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Опа, ами сега.......говори за другите, а пък той същия!!!
6
2
 
32
 
! Отговори
Бай Евстати преди 4 години
Всички са далавераджии от тази пасмина дето наричаме управляващивсички са корумпирани и меко казано престъпнициКПКОНПИ е абсолютно безполезноникога не се откриват проблеми макар че е очевидно че имапрокуратурата също е на мнение че щом става дума за управляващи / наши хора / или такиви дето плащатто на тях не трябва да им се търси съдебна отговорностабе пълен цирк сме
5
17
 
38
 
! Отговори
Пешо преди 4 години
КПКОНПИ трябва да бъде закрита! Това решение е поредното доказателство, че е ялова и ненужна. Що се отнася до прецедента винаги съм твърдял, че на това лице думата "морал" е непозната и няма правото да заема сегашната длъжност!
4
12
 
32
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
кРадев да не се ослушва ами да пуска едно вето против чумата:))))))))))))))))))))Нали голям ветаджия се прави :)))))))))))) Накрая файда йок!!!
3
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама хайде бе говорете ми за демокрация. Същите червени изчадия сега ми реват че демокрацията е кофти. Ако имаше такава каманистите шаха да са забранени и да са в затвора.
2
11
 
35
 
! Отговори
teo преди 4 години
Хора, разбрахте ли, че можете да купувате жилища на много ниска цена, щом не сте президент, премиер, министър, депутат и още много други от другата зооградина. Но това, че Руменчо като командир на ВВС е НАЗНАЧИЛ ЛЮБОВНИЦАТА СИ НА ДВЕ ДЛЪЖНОСТИ ЗА ВОЕННИ И ПОЛЗВА ПОД НАЕМ ЖИЛИЩЕ НА ВОЕННИТЕ И ВОЕННИТЕ СА ПЛАЩАЛИ НАЕМА НА ЛЮБОВНИЦАТА МУ, това НЕ е конфликт на интереси!?!?!? Затова НАРОДЕ ВЛАЧИ, до като не си станал ПРЕЗИДЕНТ И ....т.н. УРАААА, СВОБОДА!!!
1
13
 
27
 
! Отговори
teo преди 4 години
<html><body><!--StartFragment--><div style="position: absolute; left: -99999px;">Хора, разбрахте ли, че можете да купувате жилища на много ниска цена, щом не сте президент, премиер, министър, депутат и още много други от другата зооградина. Но това, че Руменчо като командир на ВВС е НАЗНАЧИЛ ЛЮБОВНИЦАТА СИ НА ДВЕ ДЛЪЖНОСТИ ЗА ВОЕННИ И ПОЛЗВА ПОД НАЕМ ЖИЛИЩЕ НА ВОЕННИТЕ И ВОЕННИТЕ СА ПЛАЩАЛИ НАЕМА НА ЛЮБОВНИЦАТА МУ, това НЕ е конфликт на интереси!?!?!? Затова НАРОДЕ ВЛАЧИ БЕЗ СТРАХ!