Плевнелиев: Ако VW избере Турция, ще навреди на имиджа си на Балканите

"Локация мечта" ли е България за автомобилната компания?
Обновена: 13 авг 2019 09:03 | 12 авг 2019 18:15, Нели Христова
210
Плевнелиев: Ако VW избере Турция, ще навреди на имиджа си на Балканите
Снимка: Булфото

"Битката изглежда решена, но уж победеният не се предава", така журналистът Михаел Мартенс описва битката за завода на "Фолксваген" в своя материал за ежедневника "Франкфуртер алгемайне цайтунг". Статията носи заглавието "Локация - мечта" и се фокусира върху конкуренцията между България и Турция.

Пред немското издание говори и бившия президент Росен Плевнелиев.

Още по темата

"Берлин непрекъснато говори за върховенството на закона, но когато стане дума за пари, автократът Ердоган е достатъчно добър партньор", коментира Плевнелиев. Той предупреждава Берлин, че решение в полза на Турция би навредило на имиджа на Германия на Балканите.

В писмени отговори премиерът Борисов изброява пред изданието предимствата на българския трудов пазар, както и данъчната система и финансовата стабилност на България, предаде БНР.

"Всички парламентарно представени партии са единни в подкрепата си за чуждестранните инвестиции, което е гаранция, че държавната политика няма да се промени при смяна на властта", подчертава още Борисов, като припомня, че големи германски концерни отдавна са представени на българския пазар и са доволни от инвестицията си.

Българският премиер направи подобни коментари през миналата седмица и пред друго немско издание - "Ханделсблат".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
21
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
ПОМНИТЕ ЛИ ИЗКАЗВАНЕТО НА ПЛЕВНЕЛИЕВ КАТО ПРЕЗИДЕНТ ПО СЛУЧАЙ НОВА ГОДИНА КАКЬВ БЕШЕ ДЕКОРА В СТУДИОТО
10
1
 
32
 
! Отговори
Не така преди 4 години
Не така бате Роско!Нали си и дипломат....Това е бизнес и изборът принадлежи на инвеститора, а твоите напеви вече по приличат на молитви и е редно да станеш пастор!Айде, със здраве!
9
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В такива случаи по-добре да не се изказва никой. Направихме каквото можахме ама "сиренето е с пари", а немците много добре си правят сметката. Излишно е всякакво тръшкане забележки и т.н., така само правим лошо впечатление, което остава.
8
32
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нещастникът румен радев защо се е покрил и не дава изявление по темата?Любовницата му ни вкара в дипломатически скандали и е отговорна за това фиаско!радев - оставка!
7
2
 
60
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 4 години
Фолксваген вече е избрал Турция.До местните избори през октомври у нас ще се поддържа "интригата" и заблудата, че се борим за завода.После всичко ще лъсне и ще се забрави ...Всяко чудо за три дни.ГЕРБ унищожиха България.На никой обаче очевидно това не му прави впечатление ...
6
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То пък големия имидж...20-годишни голфове у Перник.
5
54
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Плевнелиев е номер 1!Браво, господин Президент!Вие сте достоен президент за разлика от сегашния поплювко - ра.понджи румен радев - българският ал бънди!
4
0
 
17
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
Ще навреди разбира в столицата на голф-2 ПеУник в знак на протест ще спрат да карат голфчета.
3
48
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Плевнелиев върши работата на мучащия ***, който в момента се явява президент - кремълската слуга плиткорУМен радев - нищошравец със заплата 11 000 лева!ОСТАВКА НЕ МРЪСНИКА РУМЕН РАДЕВ, СЪД, ЕФЕКТИВНА ПРИСЪДА И СТРОГ ТЪМНИЧЕН ЗАТВОР ЗА РАБОТА ПРОТИВ ИНТЕРЕСИТЕ НА ОТЕЧЕСТВО БЪЛГАРИЯ!
2
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изветрялото лаплацало пак е избягало от Карлуково.
1
2
 
45
 
! Отговори
ЦК на ГЕРП преди 4 години
Браво ,другарю Плевнелиев,браво другарю комсомолски секретар !!!