Симеонов вижда тежка криза, държавата не вървяла на добре

Ще поиска нови преговори с ГЕРБ и ВМРО
18 авг 2019 10:47,
241
Симеонов вижда тежка криза, държавата не вървяла на добре
Снимка: BulFoto

В близките дни ще имаме среща с Каракачанов на Коалиционен съвет и предполагам, че ще имаме доста сериозни промени в отношенията с ГЕРБ още през септември, тъй като държавата не върви на добре. Намираме се в една тежка икономическо-политическа криза. Това заяви бившият вицепремиер и лидер на НФСБ Валери Симеонов пред Нова.

Още по темата

Той беше категоричен, че са нужни нови преговори с ГЕРБ по отношение на приоритетите на управляващата коалиция. Нови разговори обаче ще има и между партньорите в малката коалиция на "Обединени патриоти" - ВМРО и НФСБ.

Според Симеонов бъдещето на управлението зависи най-вече от ГЕРБ.

"Това е голямата партия, която дирижира политиката в България. Икономическите интереси не трябва да бъдат жертвани, за да се напълнят гушите на определени лобита и забележете кога започна това нещо – тази година. Има един Ренесанс на погрешната политика на ГЕРБ от предходен мандат", обясни той.

На въпрос дали политиката на ГЕРБ не се е променила след като самият Симеонов напусна Министерски съвет, лидерът на НФСБ каза, че не знае дали това е така, но смята, че присъствието му в изпълнителната власт е имало дисциплиниращ ефект към останалите.

"България през последните месеци получава много тежки удари, основно икономически. Това са тежкото състояние на българската енергетика, която е оставала винаги някъде "зад завесата". Няма да ви говоря за тежкия удар върху българското животновъдство, което нанесе африканската чума. Трети удар върху икономиката на България е съсипаният туризъм. В момента плажовете ни са един оглозган от мутрите кочан варена царевица", обощи ситуацията в страната накрая Валери Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
7
 
10
 
! Отговори
Глупости преди 4 години
КОЙТО И ДА ДОЙДЕ НА ВЛАСТ, ВСЕТИЯ ЛА. Й. НА ЩЕ ЯДЕТЕ. ТАКАВА ВИ Е ЗА КВАС К АТА--"МИРИШЕ НА ЛУК, ШУМКАРСКИ ЦЪ.РВУ. ЛИ И ВКИСНАТО"!!!!ЗАТОВА 500-г.,СА ВИ ПОРИЛИ ДИРНИЦИТЕ!
100
6
 
8
 
! Отговори
Бивш гласуващ преди 4 години
Ха така! И пак им гласувайте! Гласувайте им за живот с капела, джамбурета, пълни портмонета и банкови сметки на политиците и всичките им членове, калинки, симпатизанти, роднини, лиzачи и натегачи. Октомври - всички под строй пред уртите за гласуване. Отдавна не гласувам за тия муtролайнарницi. Не гласувайте, за бога! Няма смисъл.. (Знам, че минусите за коментара ми ще са точно от изброените в него муtролайнарници. Хайде, почвайте.)
99
5
 
16
 
! Отговори
Не е прав преди 4 години
Енергетиката се развива ЧЕЗ почти го купиха. Икономиката харчи много ток, повече от Германия, развиваме се. ФВ и Хюндай ще правят заводи. Имаме 250 завода за авточасти. Ще внасяме газ от Тюркменистан. Купуваме Ф16ки. Папата каза да правим магистрали. Животновъдството е в правилна посока, ООН препоръчва по-екологични, здравословни храни. Соя, спанак. Извадихме късмет с чумата. Туризма се пръска, 500 къщи за гости, по границите опашки, хотели никнат като гъби, чадъра стигна 70лв, всички са на море
98
23
 
7
 
! Отговори
руснаци или турци? преди 4 години
До АнонименКое е по-малкото зло? По моему Русия никога не ни е мислела доброто!
97
0
 
20
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 4 години
Как тъй,бе чоджум ? Шефа ти навсякъде твърди, че икономиката ни е във възход, милиони нови чужди инвестиции, като оня на свадбата с тъпана бие, че булката била честна. Един свадбарин пита ...на тебе ли да вярвам или на МОЯ, пък ти - наопаки, немой така бе !
96
0
 
8
 
! Отговори
обезверен преди 4 години
До ДААА..Вярвам само на Бог да ви изтребе!
95
1
 
9
 
! Отговори
Сеппуко преди 4 години
В една от точките на БКП е политическият елит да краде.ГЕРБ, БСП, ДПС, НДСВ, ОП, Воля, СДС, БКП.Всичките крадат като за световно.Сега е момента да се жертват до 9 коляно в името на САЩ, да отидат в Ирак, Афганистан, Донбас, и да воюват за олигархичните ценности и златни тераси, огради, асансьори, и самолети, и вертолетчета.Най-добре да емигрират в името на демокрацията до 9 коляно.Още по-добре едно демократично онлайн сеппуко.Да живей сеппукото!
94
1
 
6
 
! Отговори
затвора е за хора! преди 4 години
До Прав си,само,чеДиректно на разстрел и обесване, както те постъпиха с елита ни и дадоха власт на село!
93
2
 
5
 
! Отговори
Акото в кукото!!! преди 4 години
До АкоМирише на БКП - кебапчета!!!!!!!
92
2
 
2
 
! Отговори
Харакири преди 4 години
До СеппукуВ устава на БКП една от точките гласи да се жертваш в името на БКП. Сега е момента!
91
1
 
16
 
! Отговори
Ако преди 4 години
Ако милеехте за този народ, приоритети:ПарноТокВодаЗдравеопазванеДостъпни за всеки българин!Ко са прайте на умрели лисици.
90
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
олигархията вирее само при сегашните условия, създадени от самата олигархия.
89
4
 
2
 
! Отговори
храм на сатаната преди 4 години
До АнонименТова е БКП и всички останали партии с комунистическа агентура! ГНЕЗДО НО ОСИ..........
88
12
 
5
 
! Отговори
докога! преди 4 години
До АнонименНикога няма да се оправим под егидата на БКП!!!Бих поискал да е турско! с 5 вековния им опит. БКП са само аматьори и имитират библия
87
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Еми да докато вие дето сте дърти комунистически тоталитарни пл.ъхове, пребоядисани в синьо жълто зелено и какво ли още не така става.Герб и БСП са едно не ми обяснявайте как бодигарда на Тодор Живков аген Иван и компания водят политика различна от тази на БСП от къде ли биха могли да я видят.Вече обаче са по-гадни от преди защото в името на вездесъщия кокал се съюзиха със цялата лява и дясна и.зм.е.т по света в името на победата на диктатурата на малкия, но крадлив финансов елит срещу свободата.
86
2
 
19
 
! Отговори
все тая! преди 4 години
До АнонименГласуваш или не гласуваш, те сами се избират и преизбират до днес! Само революция!
85
1
 
9
 
! Отговори
Ботев преди 4 години
До глад и мизерияХляб или свинец-олово! Крайно време е да си припомним заветите на Ботев, дето толкова съвременно звучат!!!
84
1
 
13
 
! Отговори
Сеппуку преди 4 години
Най-добре ще е да си направите едно масово СЕППУКО - всичките, които управлявахте 30 г..Онлайн да ви дават сеппукото - 30 г. ще празнуваме!
83
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не ходите да гласувате а после искате да живете добре и политиците са лошите !Народа сам предава себе си като чака някой да го оправи и вярва на пресата!Семионов не мълчи като всички медии!
82
0
 
9
 
! Отговори
глад и мизерия преди 4 години
До Добре еДобре е само за олигархията - да сме гладни и бедни по-лесно да ни управляват!