Пожарни до нивите по време на събирането на реколтата

Причината - повишеният риск от пожари през последните дни
16
Пожарни до нивите по време на събирането на реколтата
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Разпоредено е присъствие на пожарни автомобили край масивите, където се събира селскостопанската реколта, заради завишения риск от пожари, съобщи във великотърновското село Балван министърът на вътрешните работи Младен Маринов, цитиран от БТА.

Още по темата
Той посочи, че през вчерашния ден са били установени над 100 огнища на пожари. Министърът уточни, че главният комисар Николай Николов е създал организация за изнесени дежурства, което означава, че пожарните автомобили не стоят в базите, а на места, където има селскостопанска продукция и опасност от пожари, за да могат по-бързо да се намесят при възникването на локален пожар.

Министърът коментира и мащабната полицейска операция срещу телефонните измамници в Левски. По думите му групата, задържана в град Левски е била дълго време в полезрението на МВР. Техни жертви са били предимно възрастни хора, попаднали в схемата "оказване на съдействие на полицията".

Преди години няколко души от групата са задържани за същите престъпления, но престоят им в затвора не е променил начина им на мислене и на живот, посочи той.

Според министъра няма връзка между групата телефонни измамници, задържана преди време в Горна Оряховица и тази от Левски.

Той посочи, че в скоро време и други групи, които се занимават с подобна дейност в различни части от страната ще бъдат неутрализирани. Маринов подчерта, че успоредно със залавянето на телефонните измамници МВР работи и по отношение на превенцията и информираността най-вече сред възрастните хора.

Министър Младен Маринов гостува на празника на баницата във великотърновското село Балван по покана на дарителското сдружение "Св.Иван Рилски" и кметството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
1 преди 4 години
др охранител,реколтата я прибрахме,почнахме есенната сеитба,събуди се малко.
12
0
 
1
 
! Отговори
Г.М.О. преди 4 години
виновни са зелените активисти: От вътрешни хора разбрах, че така саботирали ГМО културите. Кутийка кибрит и бутилка газ в бутилка от лимонада затъпкана с гащите на баба ти и проблема с ГМО е решен. Три години подред така и ще им уврат мозъците. И всичко това само защото на единия от тях му порастнали криле, а на друг- свинска опашка
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Kade e prezidenta pensioner Radev s negovite kandidat pensioneri chetnici? Te ne sa li maje, ne mogat li da gassiat pojari?
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ikonomichnia munistar da ne e izgorial v nekoi bg proizvodstven pojar? Ili si peche bg ikonomikata na nekoi bg turisticheski e-shezlong v baneva rusalka?
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
logichno...vseko selo si ima pojarnikari, pojarni markuchi, pojarnikarski faytoni, pojarnikarski shlemove...pojarnikarski vodni kranove na vseki polvin kilometar
8
0
 
4
 
! Отговори
Гост преди 4 години
До пожарникарВинету ще помага, той е навсякъде. Иначе си много прав. Няма пожарникари, няма техника, но важно е да се изак..каже шефа.
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Земеделците трябва да имат трактор с плуг под ръка. Ако стане пожар се заорава и така се ограничава разпространението на пожара, а не както някой твърди ,че трябвало да си осигурят водоноска. Aко пламне водоноската няма да те спаси
6
0
 
8
 
! Отговори
пожарникар преди 4 години
от един екип от шофьор и двама пожарникари,колко да са дежурство в града и колко да са по нивите?
5
0
 
13
 
! Отговори
Шерлок Холмса преди 4 години
Мутрогеньо, само в такава невъзможна държава като нашата, такива хора могат да са министри
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Често се случва пожарни да са до ... и да нямат грам вода.
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е добре, но нека да каже за друг проблем като министър - престъпността и случаите в с. Сотиря, както и всичко ставащо напоследък.
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шафьпрчето на Маджо с половин пръст чело, пак се е объркало нещо.
1
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Земеделците са длъжни да си осигурят водоноски и пожарна безопасност.Сега и този разход ли ще им поемаме, не им стига че им давати парите за наеми на земите.