Манолова била добър омбудсман, а Борисов й помагал най-много

Каквото поискала - го получила, Борисов пита как е била репресирана
Обновена: 3 сеп 2019 12:56 | 3 сеп 2019 10:30, Камелия Цветанова
240

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов се похвали, че никой не е помагал на омбудсмана Мая Манолова повече от него.

"През целия ѝ мандат на омбудсман, въпреки съпротивата в ГЕРБ и парламента, Манолова поиска стотици милиони за хората с увреждания, които ѝ бяха дадени. Тя идваше често и много пъти при мен и министри", коментира той.

Още по темата

Според него отдавна е било ясно, че Манолова ще се включи в кметската битка наесен.

Бойко Борисов заяви още, че единствената му претенция към Манолова е за нейното изказване, че е "репресирана от държавата“.

"Няма как държавата да те репресира, когато всичко, което искаш, ти се случва", заяви той.

Премиерът отсече, че ГЕРБ са поемали законовите инициативи на Манолова като омбудсман.

"Като омбудсман Мая Манолова се справяше добре, не съжалявам че съм я взел. Мисля, че за държавата е било добре и не съжалявам", допълни още Борисов.

"Фандъкова с право ми се сърди, че е идвала много по-малко при мен и много по-малко съм й помагал", каза той.

"ГЕРБ искаше да отмъсти на Манолова за Костинброд, имаше цялата власт да го свърши, аз не позволих", сподели още той.

Манолова беше в основата на т.нар. Костинбродска афера на парламентарния вот през 2013 г., когато в деня за размисъл в националния ефир на една телевизия беше огласено, че са отпечатани 400 хил. над разрешените по закон за гласуване бюлетини, които били разпределени по градовете Благоевград, Хасково, Кърджали, Пазарджик, Кюстендил, Шумен, Варна, районни избирателни комисии и за Министерството на външните работи за имащите право на глас български граждани в чужбина.

Според Борисов заради тази манипулация ГЕРБ загуби проценти от гласовете на избирателите.

"Аз се подстригвам сам и мога пред вас да го демонстрирам. Прическата ми е толкова елементарна, за съжаление. Много искам да има фризьор, но няма какво да ми фризира", каза Борисов по повод обвиненията, че той е пратил хора да следят Манолова, докато се фризира.

Премиерът изрази надежда Мая Манолова и кандидатът на ГЕРБ Йорданка Фандъкова да проведат коректна кампания и призова БСП също да участват в битката, а не "да се крият" зад кандидатурата на досегашния обществен защитник.

ГЕРБ и СДС застават зад настоящия кмет на Монтана Златко Живков за 6-и мандат. Това обявиха лидерите Борисов и Румен Христов.

Надявам се, както е било и досега, на категорична победа на първия тур, заяви самият градоначалник, който е най-дългогодишният в цялата страна. Той е и трети мандат представител на България в Европейския комитет на регионите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много крадете бе, Бойко!И сте ултра нагли!
31
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Баце обаче го е страх от Манолова, защото ще загуби София, а без столичния бюрократичен апарат пада от власт.
30
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бай Тошо / т.е. Бойко / никой ли от твоята слугинска партия от магаретата дето си назначил и ти целуват ръка не смее да ти каже че ти не раздаваш от своите милиони а пръскаш народната пара я на Мая , я на Гергов , я на Домусчиев я да спасяваш банката дето преди това я съборихте ... До кога ще търпим тези изявления ?
29
5
 
16
 
! Отговори
DW преди 4 години
"Как България тихо се феодализираНакратко: оцеляването на премиера е уравнение с три важни променливи. Първата е способността на Борисов да се отдръпва и да бъде прикриван медиийно от неудобни теми. След интервюто с един резервиран и хрисим Слави Трифонов, премиерът не е имал сериозна медийна изява. Това снишаване е стандартен пиар ход, с който се цели негативите от скандалите да бъдат обрани от по-долните нива в йерархията на ГЕРБ."
28
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тия с опорниточки за *** не знаят ли че банкянския гешефтар е второ поколение комунисти ивъзпитаник на школата на репресивния апрат на бкпи постоянно обвиняват другите като търсите *** те ви го на снимката
27
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
гербавите крадци са уплашенизащото народа е съгласен да избере и майчо манолов само и само да не ги виждаи затове почват от сега - пълен арсенал с опорни точки за оплюване на монловане ми е никаква ам е подобре дану ги гледаме тия от които и *** като ги види повръщаи лесно няма да пуснат кокълая виж в софия какви ги надробиханямант нито срам нито свян само алчност безкрайна ги води
26
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Царят е гол!
25
4
 
33
 
! Отговори
Статистиката преди 4 години
Доверие:Мая Манолова - 55%Данка Фандъкова - 31%
24
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тиквата и гербавите грабят някак...по-демократично...
23
5
 
27
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
За какво управляване на държава(след 1989г.), ми говорите, бе колеги ?!Ренета Инджова ни каза, преди четвърт век, че България загива.Вместо меда на демокрацията, обикновения българин усети жилото на уродливия капитализъм !
22
23
 
6
 
! Отговори
77 преди 4 години
.*** както изглежда ще приложат друга хватка за София Чувстват че номера с "независимите" като Радев може да не мине този път За това са решили да не застават официално зад Майчето, тя пък от своя страна ще откаже подкрепата им (вече май го направи) Плитки КГБ трикове.Само че Българина не е толкова наивен и лесен за манипулиране а недоверчив и лукав.Спокоен ден.
21
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
мразя комунисти.
20
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Мдам...Все забравяте, че баце е повече комунист от тия, които сега са в БСП.Но мантрата - комунисти ви е все на езика.Според мен пък, демонократите управляваха държавата като чужда или по-скоро като нещо свое и присвоиха всичко.Въпрос на гл. точка.
19
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боко направил Манолова омбутсман, ами да, нормално всички сте от БКП и ДС.
18
4
 
28
 
! Отговори
сладурчо преди 4 години
aaaaaaaaaaaa така де!През целия ѝ мандат на омбудсман, въпреки съпротивата в ГЕРБ и парламента, Манолова поиска стотици милиони за хората с увреждания, които ѝ бяха дадени???????????????той й бил дал мильоните които тя искал за болни съграждани, ама защо не ги даде преди да ги поиска? това ряпата неможе да каже.Недава пари за болните хора. Мая му ги иска. Тя ги получава от правителството. После я изкарва *** дето нямла пари да си праи омбудсманната работа.мислехме го за тиква-то ръпон
17
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гласуването за хунтата ще бъде определено като престъпление против човечеството!
16
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че как иначе.Направо се чудя как сме живяли преди Борисов.Че и децата сме си отгледали и изучили без помощ от Тлъстия полуграмотен Самохвалко.
15
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До: номер 15Аз ли нещо не съм разбрал, или вече БСП управлява България?Щото по твоите думи излиза така, иначе защо още стърчи този гpoзен паметник на Съветската Армия в центъра на София???
14
6
 
27
 
! Отговори
Чао боко преди 4 години
Този си мисли, че ако не е бил той, държавата е щяла да умре, я по добре да се разкара за да може държавата да живне от неговото диктаторски управление.
13
22
 
5
 
! Отговори
Мдам... преди 4 години
До zeusАми много ми харесва това, че Борисов възприема държавата като нещо свое, а не като нещо чуждо, защото човек се грижи по-добре за своето, отколкото за чуждото.Едно е с чужда булка, друго е със своята - чуждата не я пазиш много-много. Едно е с твоята кола, друго е със служебната - служебната я разсипваш от каране и не ти пука за дупките. Затова е добре, че на всички ви прави впечатление, че Баце се грижи за държавата като за своя. Комунистите я управляваха като чужда и виж докъде сме