Йорданка Фандъкова: На София й е нужна последователност

Няма да се плаща на изпълнителите на ремонти при лошо свършена работа
Обновена: 7 сеп 2019 18:02 | 7 сеп 2019 17:50, Нели Христова
137
Йорданка Фандъкова: На София й е нужна последователност
Снимка: Facebook

На София са й нужни последователност и постоянство, за да се развива добре, това заяви пред телевизия "Европа" Йорданка Фандъкова, която отново се кандидатира за кмет. Това са и мотивите й да се включи отново в битката за Столицата.

"Работата изисква много последователност, постоянство, като не се отказваш пред трудностите, предизвикателствата и неудачите. Наложихме скорост за развитие на града и промяна на града, която изисква да продължим, за да може градът да се развива. Заварихме го в постоянни кризи. Голяма част от тях за радост вече са забравени. Скоростта, която наложихме, сега се струва, че като че ли е естествена, но не. Тя изисква много работа, конкретна визия и много конкретни задачи. Имам опита, но имам и енергията и новите идеи, за да продължи развитието на града“, добави още Фандъкова. Столичният кмет посочи и, че не приема битката за столицата като игра, а по-скоро като сериозно предизвикателство и сблъсък на идеи: „Аз участвам в състезание за развитие и промяна на града с много конкретни идеи и проекти. Предлага, много ясен график за работа с три основни задачи. Във времето приоритетите се променят, защото градът се развива. Докато сега работихме много активно за промяна на базовата структура в града, за екологията, образованието, днес вече можем да се обърнем активно към кварталите, кварталните улици, паркирането, междублоковите пространства, да акцентираме върху чистия въздух и разбира се технологиите и активното им включване в работата на Столична община, администрацията и работата на града като цяло, защото хората очакват прозрачна работа на администрацията. Това се постига най-добре чрез технологиите. Също така залагаме и на това, както и на големите стратегически проекти, които създават средата за развитието на икономиката в града“, коментира още столичният кмет.

 В отговор на въпроса защо е допуснала акумулация на напрежение във връзка със столичните ремонти точно в годината на кметски избори, Фандъкова обясни по какъв начин некачествената работа на фирмите-изпълнители на обществените поръчки не бива възнаградена:

„Това са санкциите, които съм налагала, най-големите в държавата. За „Граф Игнатиев“ само до този момент санкциите са над половин милион лева при положение, че цялостният проект не е финализиран. За градините „Кристал“ и „Свети Климент Охридски“ санкцията е близо 200 000 лева“, посочи столичният кмет. На въпроса защо трябва да се стига до санкции Фандъкова отвърна, че отговорът на този въпрос е в предложенията, които са подготвени за промяна в законите: „Защото докато в момента разполагаме с инструмента на санкциите, които безспорно респектират, но очевидно не вършат докрай работата. На никоя фирма или проектант не му е приятно да вземеш част от печалбата му като санкции и да го задължиш след това да отстранява за своя сметка, ако има неудачи. Това, което искам, и с главния архитект сме подготвили такова искане за промяна, е да се носи професионална отговорност от всички нива: проектант, надзор и изпълнител. Това означава да могат да се прекратяват права на фирми и компании или студиа."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 6930 години мина, откакто 40 години бяха достатъчни (или колкото бяха преди това).
68
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НА СОФИЯ Е НУЖНА ПОСЛЕДОВАТЕЛНА ДЕКОМУНИЗАЦИЯ.
67
0
 
24
 
! Отговори
ГрафАТ преди 4 години
До Анонимен"Стига дрънкахте глупости за ремонта на графа."Ремонтър на "гафа" ще остане в историята, като едно от най-големи разочарования. Когато потърсиш фразата "българска действителност", снимки и истории със случилото се, ще са първото, което ще се показва в търсачките.
66
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Та въпросът е ...Ще съумее ли която и да е власт, да превърне не само столицата, но и държавата нещо, което е способно да усти на идващите промени, създавайки благоприятна икономика за нови и стари жители, децентрализирайки индустрията и в други градове, давайки икономическа ползва на хората, не само да не изоставят родните си места, ами да се опитват, да станатат добри професионалисти в областта си, а не просто да строи площади и магистрали, с цел финансова облага, чрез радаване на проекти?
65
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има две движещи сили за икономическия разстеж на столицата.1 - Постоянно идващите хора от "провинцията".2 - Чуждестранните фирми, които са тук основно, защото сме в ЕС (не, че и преди нямаше доста, но има причина, за да не се възползват от далеч по-евтината работна ръка в Украйна, Македония и Албания.Първото ще смачка столицата под собствената си тежест, благодарение на нестихваща инфлация, а второто, започва да губи инерция, защото Руминия се представя, като по-подходящ избор.
64
1
 
16
 
! Отговори
рфл преди 4 години
12 години по 2 милиарда. Излиза, показва какво е направено, по ресори, пътища, градинки, перки, болници, квартал по квартал, обект по обект. Ако някой е горд с постиженията си точно това би направил, без проблем за ден два, разчета е готов, документите ги имат. Другото е арогантност и розови балони с форма на зайчета, пълни с хелии.
63
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименСтига дрънкахте глупости за ремонта на графа. Работниците даже в костюми на Дядо Коледа работеха. Ако трябва ще ползват костюмите и следващите няколко Коледи, докато завършат ремонта. Аман от недоволници - перфектен ремонт и не го оценяват.
62
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Четвърто поколение живея на Графа все съм виждал ремонти ама като този никога не бях виждал и сънувал. Как може да хванете неопитни работници от улицата и да ги карате да правят ремонт. Имам приятел строителен инженер показах му работниците и как работят и той се хвана за главата, та те незнаят откъде да започнат и къде да приключат. Наложи се той да им показва как се работи. Колко милиона присвои *** другарко като заплащахте на работниците пари за цигари. Искаш ли пак да си кмет другарко.
61
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хайде пуснете малко кокала. Все за демокрация говорите, а искате да векувате. Демокрацията е мандатност. Нека и другите направят нещо за София. Няма нищо трагично.
60
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Усмихнатото лице на корупцията ни разправя как се бори с корупцията.
59
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фандъкова прави голяма грешка говорейки за "моята партия" или за Борисов, когато става дума за подкрепата, на която разчита. А я чух да прави такива изявления. Българинът вече има реакция на отвращение, когато става дума за партия, която и да е тя. Напоследък има тенденция, повече подкрепа да получават хора, които се стараят да се дистанцират от партиите.
58
21
 
11
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Данче, не е нужно да харчите пари за предизборна агитация... - хората виждат на всяка крачка строежи на ползу роду... - и помнят каква беше София и каква стана...
57
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Феномена " ЦЕЦКА " , драги ми бочко .Ако българите излязат да гласуват за Фанда - 15 % !!!
56
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На София й трябва само едно - парите да се харчат за това, за което са предназначени, а не да влизат в схеми за усвояване. Ако парите се харчат както трябва София ще стане прекрасна - пари има повече от достатъчно, бюджета на общината е огромен.
55
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Последователно да крадете.
54
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И на София и на България са и нужни само тричленки.Един офицер и двама войници.Офицерът чете присъдата, войниците я изпълняват.
53
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стига вече с тия общи лафове! На хората им писна.
52
24
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
ТАЗИ БЪЛГАРКА ПРЕВЪРНА СОФИЯ ОТ СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ДУПКА В ЕВРОПЕЙСКИ ГРАД.
51
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименКрасиви и умни са едни много десни. ГЕРБ понеже не са толкова вдясно са само красиви...
50
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 39Не ме интересува дали кмета е ляв или десен. В България тези понятия са толкова размити, че са загубили смисъла, който първоначално са имали. На София й трябва работещ и почтен човек за кмет. А Мая Манолова показа чудеса от работоспособност и отдаденост като омбудсман. Положи всички усилия да се отдалечи от всякакви партийни цветова в работата си. Така че има достатъчно основание да се мисли, че като кмет ще продължи в същия дух. Аз лично мисля да й се доверя.