3 млн. лева ще струва техниката за новата зала на парламента

835 хил. лева пък е обществената поръчка за гориво
9 сеп 2019 07:26,
10
3 млн. лева ще струва техниката за новата зала на парламента
Снимка: архив Investor Media Group

Обществени поръчки за доставка на гориво за 835 хил. лв. без ДДС и 2 928 667 лв. без ДДС за оборудване на зали в новата сграда на Народното събрание пусна парламентът.

Техниката за близо 3 млн. лв. ще бъде сложена в новата пленарна зала, както и в залата за конференции на пл. “Княз Александър I”, Техниката, която търси Народното събрание, включва компютризирана система за гласуване, озвучителна и дискусионна система, видеокамери, системи за презентиране, видеозапис и онлайн излъчване, както и такава за симултанен превод. Фирмата изпълнител ще трябва да извършва и поддръжка на системите в следващите 36 месеца.

Още по темата

Парламентът търси и доставчик, който в рамките на 1 година да достави 90 хил. литра бензин A-95H, 60 хил. литра A-98H/A-100H, и 150 хил. литра дизел за автомобилите на Народното събрание. Предвидено е за тези горива да отидат 620 хил. лв., пише "24часа".

За останалите 215 хил. лв. парламентът ще закупи 120 хил. литра дизелово гориво за отопление на лечебната база във Велинград.

Освен да се съобразят с рамковите цени за доставка на горивата, фирмите трябва да имат поне 50 бензиностанции на територията на страната, които да са включени към система за безналично плащане чрез електронни карти.

Ремонтът на новата сграда вече е към края си. Все още не е ясно от коя дата депутатите ще се пренесат в нея, но се очаква това да стане не по-рано от 2021 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Гост преди 4 години
Искам да кандидатствам за горивото, нямам 50 бензиностанции ама посочените 150 000 литра бензин и 150 000 литра дизел ги носим пред парламента и им драсваме клечката. Ще има за всички.
7
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кои фирми прибират парите, всички са хранилки на ГЕРБ вече 10год.демократичен тоталитаризъм на Бойко
6
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аман от харчове за тоя парламент, поне некаква работа да беха свършили от полза за народа. Мислет само за тех си как да си угодят.
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Малко са, още требе.
4
2
 
9
 
! Отговори
iceblast88 преди 4 години
Каква техника им трябва пък на тях, като даже не ходят на работа? И защо просто не се пренесе техниката от сегашната сграда в новата? Или целта е да се откраднат едни пари? Ей ГРОБ докато не пуснат кокала ще цоцат от където и за каквото им дойде на акъла. Скоро и тоалетна хартия за 5 милиона ще поръчат сигурно!
3
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
САМО 3 милиона? Нещо са се объркали, аз очаквах да е поне 20 милиона.
2
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Важното е че няма да заседават повече пред паметника на руския цар. Колкото може по далеч от руската мизерия. Браво на ГЕРБ за тоя ход
1
2
 
9
 
! Отговори
x преди 4 години
голямо дундуркане