БЗНС излиза на протест заради руската изложба

Николай Ненчев: Това е опит за подмяна на истината
Обновена: 9 сеп 2019 10:32 | 9 сеп 2019 10:05, Анисия Иванова
46

БЗНС излиза на протест заради предстоящата руска изложба.

Посолството на Русия в България открива изложбата "75 години от Освобождението на Източна Европа от нацизма". Дипломатическият спор между София и Москва започна във вторник, когато от МВнР заклеймиха историческата теза на Русия за освобождаване от нацизма.

Протестът на земеделците ще се проведе днес от 16 часа.

"Това е опит за подмяна на историческата истина. Става въпрос за съзнанието на младите, но мен повече ме притеснява това на по-възрастните - на професорите, които очевидно познават историята, но продължават да бъдат на страната на Съветска Русия и оправдават този вероломен акт", каза председателят на БЗНС Николай Ненчев в "България сутрин".

Той допълни, че не може да приеме за доброномереност, когато се изопачава историята в този смисъл, че едва ли не Русия освобождава България.

"По-важното е, че след този акт отношенията между България и Русия ще бъдат влошени и ще вървят към по-зле", посочи Ненчев пре Bulgaria ON AIR.

Той отбеляза, че допуска в някаква степен в рамките на политическия дебат това напржение да се отрази на предстоящите местни избори.

"Моята голяма надежда е, че краят на този дебат ще дойде, когато в Русия има демократично правителство и демократични избори. Вярвам, че това ще бъде скоро", заключи председателят на БЗНС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прави са земеделците да протестират - комунистите избиха сума ти земеделски деятели след 9.09., начело с Никола Петков, докато си назначат подлогги имитатори на тяхно място.
38
5
 
4
 
! Отговори
човек преди 4 години
До: номер 40 (лъжеисторик)И съветски, и съветски самальоти са ни бомбардирали, нали бяха от съюзниците!
37
5
 
5
 
! Отговори
азъ преди 4 години
... всъщност убитите шумкари, партизани, нелегални, терористи - взривявали черкви, мандри и кметства до 1944 година са около 4500 ...
36
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 40То и Италия и Япония са били съюзници на хитлеровия Германия, пък не са се накичили със съветски паметници, нито американски, нито английски !
35
8
 
6
 
! Отговори
Тодар Правешки преди 4 години
ХахахаАлоу, анонимния. Звездите ли ти ги дават тези 600 000 бре?Даже института по история на БКП никога не е посочвал такива цифри!На това му се вика развинтена фантазия!Ех, ако беше писал това преди преврата на 10/11/1989 можеше да получиш орден "Георги Димитров"!
34
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Царят и лакеите му избиха 600 хиляди човека в България през 1923-1944 година, а Народния съд осъди на смърт само 2730 човека и то по искане на САЩ, Великобритания и останалите държави победителки във войната.
33
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Малко им е било на земеделците, че хиляди земеделци ги избиха през юни 1923 година, а после бяха съуправляващи след 1944 година в България.
32
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Rusia e okupator52020
31
17
 
12
 
! Отговори
тръмп преди 4 години
Пикая на Русия и всички русофили ***.
30
17
 
16
 
! Отговори
бай Иван преди 4 години
Поклон пред жертвите ,около 30 000 българи избити от комунистите след кървавият преврат 1944 година,.Комунистите първо убиваха в милиционерските мазета,а спретваха т.н.народен съд след две година,за да си узаконят криминалните деяния.Децата и внуците на тия палачи ограбиха икономиката на България след пребоядисването им и станаха " Евроатлантици".Друга част останаха в преименуваната БКП в БСП.Арогантни хора без човешки морал *** малариен плазмодий!
29
11
 
13
 
! Отговори
Тодар Правешки преди 4 години
До 26Я, още имало живи партийни секретари и председатели на ТКЗС-та и АПК-та! Не измряхте ли бре? Много бързо забравихте най-великия Президент Първанов и подвизите му с певици и ученички! Макар че, новата линия на Партията я зададоха Станишев и Вигенин - силата на меките китки! Няма ли да последвате светлият им пример и да минете на другия бряг, а дрогаре?
28
6
 
20
 
! Отговори
Шенол преди 4 години
А, а този виден земеделец и виртуоз на мотиката не трябваше ли да е в Софийския затвор вече. Нали го разследва великата прокуратура за далавери и злоупотреба с власт.
27
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БЗНС, заради безбройните си безобразия и грабежи най-много ги трепаха по време на преврата.Тоя обаче се засилил да протестира?Другите земеделци трябва да го утрепат от шамари тоя лигльо, с неговите профашистки пристрастия.
26
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този Ненчев не трябваше ли да бъде в затвора? Такива като жълто червено синия Ненчев които плюят стария господар за да се харесат на новия управляват държавата. Който има господар г-н Ненчев си остава роб завинаги. Нека е ясно на всички самозабравили се политици.
25
5
 
14
 
! Отговори
До 23 преди 4 години
Ти майсторе, като си така запознат с тези проблеми, да не са те чукали не един път или може би всички, щом знаеш, че всички са го правели?Тичай с тези спомени в СДС, може да те уредят за репресиран.Но по-скоро ще ти трябва лекар за главата, нещо хахо ми се струваш.
24
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя Ненчев не е ли все още в затвора, за доказани далавери и национално предателство?Сега разбирам защо го кътат от ГРОБ, за да го пускат на такива мероприятия, да им вади горещите кестени.Тая долна твар, с какъв ценз беше министър на отбраната, а и с каква съвест ще организира тези простотии?
23
12
 
11
 
! Отговори
Тодар Правешки преди 4 години
До активист на БКППа чукането на секретарки по кабинетите си беше патент на БКП. Всеки комунист с кабинет го възприемаше като партийно поръчение!Завист ли долавям другарю?
22
5
 
22
 
! Отговори
Картофчо преди 4 години
До Анонимен (19)1. България е била официално съюзник на Германия. Затова и Американците и Англичаните ни бомбардират. Друг е въпроса че българската армия и население не е искала да се бие.2. Руснаците с риск за собствения си живот решават да не форсират Дунав, при което ще има много убити българи, а да видят дали някой ще стреля по тях ако отидат на ГКПП-то. Никой не стреля по тях и са посрещани с цветя от по-голямата част от населението.Толкова за неутралитета и окупацията!
21
22
 
9
 
! Отговори
Професор преди 4 години
Генерал Ненчев беше един от най успешните министри на отбраната в предишния мандат на Герб.
20
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БЗНС - още една излишна партия наред с другите...