БЗНС излиза на протест заради руската изложба

Николай Ненчев: Това е опит за подмяна на истината
Обновена: 9 сеп 2019 10:32 | 9 сеп 2019 10:05, Анисия Иванова
46

БЗНС излиза на протест заради предстоящата руска изложба.

Посолството на Русия в България открива изложбата "75 години от Освобождението на Източна Европа от нацизма". Дипломатическият спор между София и Москва започна във вторник, когато от МВнР заклеймиха историческата теза на Русия за освобождаване от нацизма.

Протестът на земеделците ще се проведе днес от 16 часа.

"Това е опит за подмяна на историческата истина. Става въпрос за съзнанието на младите, но мен повече ме притеснява това на по-възрастните - на професорите, които очевидно познават историята, но продължават да бъдат на страната на Съветска Русия и оправдават този вероломен акт", каза председателят на БЗНС Николай Ненчев в "България сутрин".

Той допълни, че не може да приеме за доброномереност, когато се изопачава историята в този смисъл, че едва ли не Русия освобождава България.

"По-важното е, че след този акт отношенията между България и Русия ще бъдат влошени и ще вървят към по-зле", посочи Ненчев пре Bulgaria ON AIR.

Той отбеляза, че допуска в някаква степен в рамките на политическия дебат това напржение да се отрази на предстоящите местни избори.

"Моята голяма надежда е, че краят на този дебат ще дойде, когато в Русия има демократично правителство и демократични избори. Вярвам, че това ще бъде скоро", заключи председателят на БЗНС.


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прави са земеделците да протестират - комунистите избиха сума ти земеделски деятели след 9.09., начело с Никола Петков, докато си назначат подлогги имитатори на тяхно място.
42
5
 
4
 
! Отговори
човек преди 1 година
До: номер 40 (лъжеисторик)

И съветски, и съветски самальоти са ни бомбардирали, нали бяха от съюзниците!
41
5
 
5
 
! Отговори
азъ преди 1 година
... всъщност убитите шумкари, партизани, нелегални, терористи - взривявали черкви, мандри и кметства до 1944 година са около 4500 ...
40
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 40
То и Италия и Япония са били съюзници на хитлеровия Германия, пък не са се накичили със съветски паметници, нито американски, нито английски !
39
6
 
14
 
! Отговори
Историк преди 1 година
Истината е една,бяхме съюзници на Хитлерова Германия!Англичаните и американците ни бомбандираха и разрушиха наши градове,С играчки бомби осъкатиха много български деца!Англия до последно е настоявала Турция,която е неутрална в тази война,да участва на страната на Великобриттания!Англичаните са искали турски войски да окупират България!Всичко друго което го казват днешните евролиберали е за да изработят своите грантове от Америка за България и чичо Сорос!
38
4
 
15
 
! Отговори
Николайчо комбайнера преди 1 година
Абе ненчев,от комбайнер стана министър на отбраната,без грам да разбираш от това!Това трактора да не ти е БТР или МТЛБ?! Сега историк го даваш,но за в бъдеще те виждам в рае!Там в ЦСЗ образовай мангалята и громи Русия!Все пак да бъдем малко по толерантни към теб и ще ти честитя 9 септември,деня в който Хитлеристка Германия беше прогонена от България!Довечера пийй една ракийка и се моли да не те стигне народната,,обич"!
37
8
 
6
 
! Отговори
Тодар Правешки преди 1 година
Хахаха
Алоу, анонимния. Звездите ли ти ги дават тези 600 000 бре?
Даже института по история на БКП никога не е посочвал такива цифри!
На това му се вика развинтена фантазия!
Ех, ако беше писал това преди преврата на 10/11/1989 можеше да получиш орден "Георги Димитров"!
36
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Царят и лакеите му избиха 600 хиляди човека в България през 1923-1944 година, а Народния съд осъди на смърт само 2730 човека и то по искане на САЩ, Великобритания и останалите държави победителки във войната.
35
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Малко им е било на земеделците, че хиляди земеделци ги избиха през юни 1923 година, а после бяха съуправляващи след 1944 година в България.
34
5
 
16
 
! Отговори
Стратег преди 1 година
'Това е опит за подмяна на истината". И коя е Истината? Истината е, че, ей същите, тия западни държави, на които се кланяте днес и сте роби, ви предадоха в сферата на руското влияние. Всичко друго е следствие от това. 9 септември е следствие от това. Защото една Австрия, не бе предадена, нали така? И изглежда, българите тогава са били съгласни с това, защото нищо не са направили срещу идването на Червената армия;)))
33
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Rusia e okupator52020
32
17
 
12
 
! Отговори
тръмп преди 1 година
Пикая на Русия и всички русофили безродници.
31
17
 
16
 
! Отговори
бай Иван преди 1 година
Поклон пред жертвите ,около 30 000 българи избити от комунистите след кървавият преврат 1944 година,.Комунистите първо убиваха в милиционерските мазета,а спретваха т.н.народен съд след две година,за да си узаконят криминалните деяния.Децата и внуците на тия палачи ограбиха икономиката на България след пребоядисването им и станаха " Евроатлантици".Друга част останаха в преименуваната БКП в БСП.Арогантни хора без човешки морал *** малариен плазмодий!
30
11
 
13
 
! Отговори
Тодар Правешки преди 1 година
До 26

Я, още имало живи партийни секретари и председатели на ТКЗС-та и АПК-та!
Не измряхте ли бре?
Много бързо забравихте най-великия Президент Първанов и подвизите му с певици и ученички!
Макар че, новата линия на Партията я зададоха Станишев и Вигенин - силата на меките китки! Няма ли да последвате светлият им пример и да минете на другия бряг, а дрогаре?
29
6
 
20
 
! Отговори
Шенол преди 1 година
А, а този виден земеделец и виртуоз на мотиката не трябваше ли да е в Софийския затвор вече. Нали го разследва великата прокуратура за далавери и злоупотреба с власт.
28
7
 
18
 
! Отговори
Стратег преди 1 година
Ушатият селянин Ненчев, с кауновата си тиква се е загрижил за съзнанието на професорите, ахахахахахаха... То бива, бива да си *** селянин, ама чак толкова не бива. Ако Ненчев беше БЗМС, щеше да се е загрижил за сушата и мотиката, а не за това, какво било съзнанието на професурята. Те са ясни, Ненчев, слушкат тоя, дето ги рани, в случая Бойко;)))
27
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БЗНС, заради безбройните си безобразия и грабежи най-много ги трепаха по време на преврата.
Тоя обаче се засилил да протестира?
Другите земеделци трябва да го утрепат от шамари тоя лигльо, с неговите профашистки пристрастия.
26
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този Ненчев не трябваше ли да бъде в затвора? Такива като жълто червено синия Ненчев които плюят стария господар за да се харесат на новия управляват държавата. Който има господар г-н Ненчев си остава роб завинаги. Нека е ясно на всички самозабравили се политици.
25
5
 
14
 
! Отговори
До 23 преди 1 година
Ти майсторе, като си така запознат с тези проблеми, да не са те чукали не един път или може би всички, щом знаеш, че всички са го правели?
Тичай с тези спомени в СДС, може да те уредят за репресиран.
Но по-скоро ще ти трябва лекар за главата, нещо хахо ми се струваш.
24
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя Ненчев не е ли все още в затвора, за доказани далавери и национално предателство?
Сега разбирам защо го кътат от ГРОБ, за да го пускат на такива мероприятия, да им вади горещите кестени.
Тая долна твар, с какъв ценз беше министър на отбраната, а и с каква съвест ще организира тези простотии?