Честитки, цветя за 9 септември: БСП и АБВ заедно на празника

Нинова поздрави социалистите и антифашистите от Гоце Делчев
93

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

БСП и АБВ поднесоха заедно цветя пред Паметника на Съветската армия в София по повод 9 септемри.

Не бива да позволяваме 9 септември да бъде източник на комплекси и чувство за малоценност, той трябва да е повод за национална гордост, каза лидерът на Градския съвет на БСП - София Калоян Паргов в слово по повод тържественото честване.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова честити Девети септември на социалистите и антифашистите, съобщиха от пресцентъра на партията.

"За тази дата от българската история са давани много противоречиви оценки и са се водили много спорове. Има обаче безспорни факти, които заслужават нашето уважение", заявила Нинова в Гоце Делчев, където е присъствала на стогодишнината на партийната организация в Неврокоп, сега Гоце Делчев. И допълнила, че хиляди български антифашисти са дали сили, труд, живота си, за да спрат нацизма.

Тя е подчертала още, че в годините след Девети септември България се превръща в индустриална държава с развито производство, строителство, земеделие, наука и култура, а на всеки е бил осигурен достъп до образование, здравеопазване, сигурност.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имало ли е фашизъм не знам,но от този 45 год комунизъм България още не може да се оправи!
78
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
През периода 9 юни 1923 - 9 септември 1944 година, царят и лакеите му избиват между 400 и 600 хиляди българи, повечето без съд и присъда.
77
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма по кървав режим за българския народ от комунистическо-фашисткия режим за всички времена !Дори и по турско робство не са избивани толкова много българи за толкова кратко време.Дори и по турско робство България не е била концентрационен лагер както при комунистическата хунта !
76
5
 
4
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Малко останаха българите помнещи ужасът преди 1944 година и лъжите веднага започнаха.
75
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След падането на хитлерисктка Германия Сталиският режим превърна источноевропейските страни в концентрационен лагер Гулаг !Преди това Сталин е пряк съучастник с Хитлер в подготовката и започването на ВСВ !Как така един сатрап на руския народ, се превърна в "освжбодител" на българския !!!?
74
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На 9 септември настъпва края на фашизма, фабриканството и жандармерия измъчвали и убивали работническата класа в България.
73
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Девети септември! Край на фашизма в България!
72
4
 
11
 
! Отговори
Истината преди 4 години
На 9-ти септември България се прощава с българските територии на Бяло Море,Северна Гърция,Македония и Западните покрайнини!Проклети да са родоотстъпниците комунисти вовеки!
71
9
 
8
 
! Отговори
F преди 4 години
Момченца, не ми набутвайте Желев , като едва ли не Господ! А какво беше преди 09.09.1944?цветя и рози? Клане, разстрели без съд и присъда! А изминалите 30 години див фашизъм в България, как да го наречем? 3 милиона българи прокудени от родината! Защо?
70
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чърчил е щял да задейства план за окупиране на цяла България от турски войски-------Не знаех, че Чърчил е бил главнокомандващ на турските войски и е можел да заповядва такива работи. Ама ти си бил много умен, бе!
69
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съветските армия не е освободила България от фашизма, а тя донесе фашизма, което е описано в книгата на Д-р Желю Желеев "ФАШИЗМЪТ" !
68
8
 
9
 
! Отговори
Не преди 4 години
Ако някой под 60 години зачита тази дата за празник, емигрирайте в Русия. Останалите, които я почитат, така и така са на няколко години да се гътнат, та тогава може и да станат по-добре нещата.
67
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В комунистическите постулати ясно е записано: На 9 Септември комунистите установяват в България " диктатура на пролетариата" !А какво означава "диктатура на пролетариата" можете да прочетете в книгата на Д-р Желю Желеев "ФАШИЗМЪТ" !Толкова за освобождението на България от фашизма от съветския окупатор !Фашисти наричат другите фашисти !
66
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русофилите-прждажници отричат комунистическия фашстки режим, защото не са чели "Фашизмът" на Д-р Желю Желеев !
65
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички трябва да се молим горещо повече да няма такива дати въобще в човешката история. Затриване на хора, затриване на елита, на образованите хора, братоубийство.... Бог да пази България и никога признание за червените изрезки!
64
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
9 септември - датата от която започва геноцид над българите от русофилските шпицкоманди по указание от Кремъл, което няма аналог в над 1 300 годишната История на България!
63
10
 
20
 
! Отговори
!!! преди 4 години
Всеки, който празнува тази срамна дата, е много, много *** човек.
62
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЗОМБИРАНИ СА И СПАСЕНИЕ ЗА ТЯХ НЯМА!
61
17
 
12
 
! Отговори
Доларите не помагат преди 4 години
Честит празник! Да живее българският дух който помни освобождението. Който отрича фашизма е фашист.
60
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Честит празник! На тази дата 9.09.1944 Русия освобождава България от фашизма, фабрикантити и техните слуги експлоатирали и измъчвали работническата класа .