Била ли е Караянчева с колан в колата? Няма правило за това

Шофьорът на колата й бил един от най-добрите, избегнал челен сблъсък
274
Била ли е Караянчева с колан в колата? Няма правило за това
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Няма разписано правило, че трябва да се слагат колани на задните седалки в колите на НСО. Шофьорите от службата пък задължително са без колани, защото трябва да реагират бързо при необходимост, обясни бившият директор на НСО ген. Димитър Владимиров пред Нова тв.

Още по темата

Коментарът му е по повод на катастрофата с кортежа на, с който пътува шефката на Цвета Караянчева.
Инцидентът стана в неделя преди обяд на пътя между Шумен и Силистра. Караянчева е със счупена раменна става и беше транспортирана по спешност в правителствена болница с хеликоптер.

Председателят на НС е била оперирана, но днес от болницата трябва да съобщят какво е състоянието й. Очаква се тя да се възстанови до месец.

Ген. Владимиров настоя, че шофьорът на Караянчева е един от най-добрите в НСО.

"Назначен е през 2003  г, минал е през всички стадии на развитие, возил е председател на парламента, зам.- председател, министри депутати и това е изиграло ключова роля, за да се избегне челен удар", увери той.

Според бившия шеф на столичния КАТ и настоящ председател на Института за пътна безопасност Богдан Милчев, когато настъпват такива тежки пътнотранспортни произшествия, налице е човешка грешка.

"За себе си съм убеден, че тук има повече от една човешка грешка", каза той.

Милчев коментира и маркировката на пътя, където е станала катастрофата.

"Има маркировка, която маркира "остров". Той е повече от 8 кв./м – тоест доста голям "остров". Идва въпросът дали, ако има знак за ограничение на скоростта, дали той се спазва. Не се спазва, защото организаторът на движението създава предпоставки да не се спазва, изграждайки този тип "острови", заяви Милчев.

Според него такъв тип „остров” трябва да е повдигнат, озеленен, със знаци, така както се прави в много европейски страни.

"Хората винаги ще допускаме грешки и заради това транспортната инфраструктура трябва да е щадяща", коментира още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато нарушителите се изкарват жертви...., типично оо гробарско-герберски модел!Нас ни интересуват истинските жертви и пострадали - обикновените хора, които са били премазани от колите на управляващите!!!
9
1
 
55
 
! Отговори
Бръм преди 4 години
...настоя, че шофьорът на Караянчева е един от най-добрите в НСО......Назначен е през 2003 г, минал е през всички стадии на развитие, возил е председател на парламента, зам.- председател, министри депутати и това е изиграло ключова роля......Щом по това се определя колко е добър шофьора.... значи кака Пена ватманката що народ е извозила... е готова за бързи и яростни хихих
8
0
 
53
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
министри на Швеция мисля ходеха с колело на работа без охрана тия защо им е охрана
7
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как да не е важна фигура? шеф на парламентарна група на управляващата партия, това значи, че тя е 5-6 по значение в по- ранг. След Президента, Председателя на Парламента и е най-важната фигура, дори преди Премиера, а тя е първи зам-председедател. В четоворката по -значение е.И това че не спазва правилата и й се разминава влияе на Герб. Показва, че ГЕРБ са всичките такива.
6
0
 
46
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
Празни приказки коментира се всичко друго, но не и това била ли е колата на НСО в насрещното при условие, че е завой и освен очертания остров има двойна плътна непресечена линия тоест изпреварването е забранено по всички правилници.
5
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има, има правила и даже закони, но те се нарушават именно от управляващите...., а санкции за тях няма.
4
2
 
59
 
! Отговори
ТикваСъм преди 4 години
След като вече е ясно, че е само с една пукната ключица, сега да си плати от личните средства за скенер, хеликоптер, избор на оперативен екип и всички останали разходи, които е направила принцесата при отказа и да я лекуват в Шумен.
3
1
 
46
 
! Отговори
Бум преди 4 години
Как не е важна тя е шефка на бардака НС...
2
33
 
10
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Спрете бе хора .. Катастрофирала е жената. Добре е. Не толкова важна фигура да се пишат 10 статии за това всеки ден....
1
0
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как да няма правило? ако някой от нас е без колан отзад го глобяват. Не важно дали е от НСО или не е от НСО - глобяват го. Според най-новият правилник за движение, колани се слагат и отзад.