Караянчева с увреждания и в гръбначния стълб

Председателят на НС ще носи три седмици корсет
16 сеп 2019 14:40, Петя Славова
82
Караянчева с увреждания и в гръбначния стълб
Снимка: БТА

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева е в сравнително добро състояние след катастрофата, обясни проф. Асен Балтов, изпълнителен директор на Пирогов.

"Както знаете вчера към 10.30 е претърпяла пътнотранспортно произвшествие на пътя след град Шумен, при което е транспортирана веднага в болницата в Шумен, където са извършени първите изследвания. На мен ми се обадиха към 11.00 часа колегите отропеди от Шумен с молба за консултация и колаборация", добави Балтов, цитиран от "Фокус".

По думите му освен счупване в областта на раменната кост, Караянчева има и травма в областта на гръбначния стълб.

Още по темата

"След първоначално диагностициране не беше сигурно какво е състоянието, затова се взе решение да бъде транспортирата с правителствения хеликоптер за по-сигурно. Знаете продължителното пътуване с линейка не е подходящо, когато има увреждане в гръбначния стълб", обясни още проф. Балтов.

"Направихме много добра колаборация с Университетска болница "Лозенец", където кацна правителственият хелипокпер. Бяха направени допълнително изследвания от скенер, ядрено магнитен резонанс, на които се видя, че има трамва в областта на гръбначния стълб, но тя не налага оперативна интервенция и остана единствено да се прецени кога ще се оперира счупването в областта на рамото", допълни още Балтов.

Според него самата Караянчева е предпочела операцията да стане веднага по спешност. "С доц. Кожухаров направихме екип и тя беше оперирана буквално по спешновст вечерта. Извършихме оперативна интервенция, с която стабилизирахме счупването със специални винтове, за да е възможно в следващите 15 дни да започне да я раздвижва и в рамките на един месец да бъде в кондиция и да започне да прави всичко с ръката", посочи още проф. Балтов.

"Взехме решение травмата на гръбначния стълб да се лекува с тип корсет, който тя да го носи в рамките на три седмици в изправено положение. Транспортирането е от изключително важно значение да бъде направено както трябва, така че да не увредим пациента още повече, отколкото е увреден по време на травмата", посочи още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
30
 
! Отговори
Пореден преди 4 години
И сега цял месец само това е НОВИНАТА...
6
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе дугари цял месец ли ще ни занимавате с другарката Географичка която прати Пекин във Виетнам. По интересното е защо нищо не пишете за пострадалото семейство и детето. Защо не напишете че Героя на Социалистическият труд и водач на МПС богопомазания навлиза в насрещното при задминаване на Тир удря насрещно движещият се автомобил и се прави на ни лук ял ни лук мирисал. Най доброто е че простосмъртният водач сее качил на банкета и с това е предотвратило челен удар.
5
5
 
29
 
! Отговори
Светльото бъдеще преди 4 години
На тая дърто комунистическа пачча нищо и нямя .само у мозъка е гладък...Къде ходи карапачова в Неделя със служебна кола и кортежи??????????????в неделя???
4
31
 
6
 
! Отговори
Баровеца преди 4 години
Ей аман от простотия. Пострадала е жената и на мен не ми е любимка но сега да взема да злорадствам ли?
3
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А гръбначния кош как е?
2
35
 
6
 
! Отговори
тръмп преди 4 години
Добрата новина е ,че червените *** сте на изчезване.
1
5
 
49
 
! Отговори
zeus преди 4 години
Добрата новина е, че и няма нищо на главата, понеже там няма какво да се увреди :)