Сеул: България лидер на Балканите благодарение ръководството на Борисов

Южна Корея предложи на България по-тясно сътрудничество в IT сектора
27 сеп 2019 07:00, Елка Василева
215
Сеул: България лидер на Балканите благодарение ръководството на Борисов
Бойко Борисов и Мун Дже Ин. Снимка: МС

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с президента на Република Корея Мун Дже Ин. Премиерът изрази задоволство от ползотворния политически диалог, постигнат при настоящото му официално посещение в Сеул. Сега нашата задача е на основата на изграденото  политическо доверие да изпълним със съдържание и конкретни практически резултати двустранното сътрудничество, изтъкна премиерът Борисов, цитиран от правителствената пресслужба.

По време на разговора в Президентския дворец българският министър-председател отбеляза, че за страната ни е приоритет привличането на корейски инвестиции и разширяването на българския износ за Република Корея.

Премиерът Борисов заяви, че разчитаме на съдействието на президента Мун и ръководеното от него правителство за насърчаване на корейския бизнес да обърне поглед към България. Борисов акцентира върху конкурентните предимства на българската икономика като много добър бизнес климат, ниско данъчно облагане, квалифицирана работна сила и достъп до обширния пазар на ЕС.

По отношение на ситуацията на Корейския полуостров министър-председателят Бойко Борисов заяви, че българската позиция е последователна и категорична и е в подкрепа на намирането на мирен изход по дипломатически път.

Още по темата

„България оценява високо водещата роля на Република Корея и Вашите лични усилия, господин президент, за постигане на напредък в междукорейския диалог и за намаляване на напрежението на Корейския полуостров“, добави премиерът Борисов.

Българският министър-председател изрази надежда, че дипломатическите усилия за постигане на устойчив мир и стабилност на Корейския полуостров ще продължат.

„За първи път министър-председател на България посещава Корея, откакто установихме дипломатически отношения през 1990 г. Визитата ви има голямо значение, тъй като догодина ще отбележим 30-годишнина на двустранните ни отношения“, обърна се към премиера Борисов президентът на Република Корея Мун Дже Ин.

Корейският президент заяви, че България е лидер на балканските страни благодарение на отличното ръководство на министър-председателя Бойко Борисов.

Мун Дже Ин отбеляза също постигнатия икономически растеж на страната ни сред държавите членки на ЕС, както и високата оценка за проведеното Българско председателство на Съвета на ЕС през 2018 г.

„Двете страни имаме голям потенциал да разширяваме практическото сътрудничество в областта на търговията, инвестициите, енергетиката, отбранителната промишленост“, акцентира президентът на Република Корея и приветства проведените разговори по време на посещението на Бойко Борисов.

Мун Дже Ин изтъкна, че стокообменът между двете страни нараства и пое ангажимент да рекламира България, защото тя привлича корейските компании с добри условия за бизнес и ниското данъчно облагане.

По време на разговора от корейска страна бе предложено сътрудничество в IТ сектора, тъй като са чували колко добри са българските специалисти. 

Президентът Мун Дже Ин заяви още, че трябва да има по-тясно партньорство в туризма, защото корейските туристи в България се увеличават, а самият той е впечатлен от Несебър.

В края на срещата българският министър-председател Бойко Борисов посочи, че откакто е премиер, прави посещения само там, където може да се свърши работа и да се стигне до реални резултати.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гошу, какво прави юристката?
39
1
 
5
 
! Отговори
Лошу преди 4 години
Джон Атанасов не беше ли беше ли създател на първите компютри....Единици изобретяват,но произвеждат които имат потенциал.Има си хас във всяка страна-изобретател.
38
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Толкова много компютри правихте едно време, че цяло лято варихте консерви да не умрете от глад. После си бършихтееее гъзоо с народно дело. Това твоето повече прилича на виц, отколкото сериозна държава като ЮК. Ако не бяхте вие Филите умрели... До сега България, щеше да е деситилетия напред. Стига ни дуднахте за вашия умрял социализъм.
37
19
 
5
 
! Отговори
долу Русия и Герб преди 4 години
И през турско хората са излизали навън и отново са се връщали в майка Турция!Забравете да подлата Русия дето ни е изселвала в пограничните и колонии!!!Днес 3 милиона навън не е ли изселване по икономически причини? Доле Герб!80-милионна турция ще ни приеме отново при нея!
36
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По пътя ми от нас до метрото в момента никнат 5 нови блока, преди бяха градинки и зелени площи местата. Егати обезлюдяването.
35
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Верно си е. Борисов успява да привлича инвестиции, да се бута при големите. Умение което малко преди него имаха. Срещу фактите и господ мълчи.... Няма какво да слушам 3ма изтръпнали пенсии тука или ***. Вие не сте критерии за държава или за нещо. Цял живот не сте постигнали нищо. Ако трябва да избирам между вас и Борисов... Определено няма да сте вие тролчета от панела.
34
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само му вижте умивката.Другото е излишно да се коментира.
33
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БокоТикватаИ през турско не е било такова обезлюдяване
32
1
 
18
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
В азиатската култура съществува традиция,когато на някой преди да му отрежат главата да го обсипват с възхвала.Та така и нашичкият,преди да го пуснат на пързалката,добре го смазват ,та по бързо да се харзулне
31
2
 
14
 
! Отговори
Ай сиктир! преди 4 години
До ай сиктирДокога ще ни се подигравате? Аставка !!!!
30
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хахаха, корейска шега
29
4
 
19
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
"Правехме компютри,а сега и клечки за зъби не правим."Няма как да се отрече ,че всички демократични правителства са специалисти по нищоправенето,но в замяна на това са отворили устата за самохваления като хипопотами
28
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Агент Буда не е будала .Взе девети дан по правене на простотия и ядене на маса на държавниРазноски и си обикаля света нашият Буда.Ззвиждам му на интелекта и няма по голям селянин от него в историятаКойто да е изгонил децата на България и младите семейства от родината Агенте намали ддс и дануък общ доход .
27
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе лидер е България,ама по ниски доходи.
26
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Конграчулейшън.Ние всинца тук парле ви корейски!
25
1
 
15
 
! Отговори
L. преди 4 години
В Сеул най-добре знаят.Даже е време да започнем проект за обединяването на Северна и Южна Македония.
24
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Правехме компютри,а сега и клечки за зъби не правим.
23
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Би било интересно да чуем точно по кои показатели сме лидер на балканите, но надали, тъй като това 100% е художествена измислица на бойковите медии.
22
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това ако наистина са го казали, въпреки че се съмнявам, явно е било иронична шега.Или може би са се впечатлили от бликащия интелект на еднокнижник, който е назначен за дистанционно в най бедната държава .Или може би ги е впечатлила минималната и средна заплата в Бг .Що за фалшива статия???
21
1
 
32
 
! Отговори
Стоян преди 4 години
Не знам да плача или да се смея .