Турция да пусне мигрантите? Едва ли, не ѝ трябва нов конфликт с ЕС

Заплатите на военните скачат с 10% от догодина
Обновена: 22 окт 2019 16:07 | 22 окт 2019 15:55, Камелия Цветанова
19
Турция да пусне мигрантите? Едва ли, не ѝ трябва нов конфликт с ЕС
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според вицепремиера Красимир Каракачанов към момента няма заплаха за мигрантски натиск срещу България, но все пак това можело да се случи, ако Турция реши да използва наличието на тези 3 милиона мигранти на своя територия като коз в своята европейска политика.

Той обаче смята, че едва ли ще стигне до подобна ситуация.

Още по темата
"Смятам, че в момента Турция няма да си позволи да използва този коз, защото повечето държави от Европейския съюз са по-благосклонни да правят компромис с политиката на Ердоган. Той няма да рискува да влезе в конфликти с ЕС. На него не му трябва още един конфликт. Защото ако ЕС наложи санкции, заедно с ограниченията, наложени от САЩ, това ще доведе до рухване на турската икономика", каза Каракачанов, цитиран от БТА.

Той увери, че България охранява границата си и цялата необходима техника е налична там.

Армията също е в готовност да помага на Гранична полиция, ако се наложи.

"Смятам, че ако се появи такава вълна, ние трябва да я спрем с цената на всичко, включително с използване на сила, като тук нямам предвид използване на огнестрелно оръжие. Има достатъчно други средства. Трябва да сме твърди в това отношение, за да си спасим държавата от евентуални проблеми", каза вицепремиерът.

В бюджета за 2020 г. ще бъде заложено ново 10-процентно увеличение на възнагражденията на военнослужещите. Това каза в Русе вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, цитиран от БТА.

По думите му за две години и половина в армията са се случили повече неща, отколкото за последните 25 години - по отношение на техника, на възнагражденията на военнослужещите, които са повишени на два пъти с по 10 процента, както и на увеличение на наличния състав.

По повод на случая с изнасиленото 16-годишно момиче от двама мигранти от афганистански произход, Каракачанов заяви, че това е поредното престъпление, извършено от подобни хора, "дошли нелегално в България и се налага ние да ги храним".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
вижте го на снимката състарил се е с 20години само за да кльопа от властта .Ако някой работи за добро няма да изглежда така
10
3
 
7
 
! Отговори
сара преди 4 години
Много се е притеснила Турция от нов конфликт с ЕС - същият този ЕС, който всъщност при такъв "конфликт" няма да направи нищо на практика. Защото не може.
9
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хамелеон дебел,не е лошо да замълчиш а ако изчезнеш още по добре!
8
1
 
8
 
! Отговори
ЗАПАСНЯК преди 4 години
ВМРО ДА СИ СЪБЕРЕ ЧЛЕНОВЕТЕ И ДА ЗАМИНАВА НА ГРАНИЦАТАИ ДА НЕ ЗАБРАВИ ДЖАМБАЗКИ
7
2
 
12
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
До АнонименАко я пусне, той Бойо каза, ше бега. А впеонният министър без мин. председател, кво да прави? ша бега и той;))) *** как се бега с тая спортна форма и над 50 кг раница отгоре;))))
6
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
и аз това казвам да ги пусне после обаче трябва да ги пусне и България е уважаеми ще ги пуснете ли или ще крънкате пари които да крадете за да не ги пуснете към онази другата Европа към която искат да отидат
5
0
 
17
 
! Отговори
Boko bo преди 4 години
Тоя и цялата му дружина се оказаха по-големи лъжци и от Тиквата. Да е благодарен, че българите имат пословично къса памет и пълна липса на възможност за разсъждение.
4
3
 
17
 
! Отговори
Офф ,да се омита преди 4 години
Затворете тази лоена топка на незаконната му 400кв м тераса , и го заключете.Този нагъл и крадлив мишок е срам за страната ни.Агент Иван вече е посмешище дори за платените ни патрЕоте-кокошкари!
3
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До колкото разбирам, каракачанката иска не само нашата порция а и хвьрлил око и на (джунгалите) на храната! От де има такьв голем мезонет пардон, толкова голям апетит?
2
0
 
11
 
! Отговори
vg1 преди 4 години
Като кажеш, че всичко не включва и оръжие, кой точно се очаква да се оплаши? Баси пародията...
1
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тогава ще пратим биещият бабички депутат