Борисов с "Факла на свободата" за принос срещу антисемитизма

Премиерът е първият чуждестранен лидер, отличен с наградата
30
Борисов с "Факла на свободата" за принос срещу антисемитизма
Снимка: Министерски съвет

Премиерът Бойко Борисов получи специалната награда "Факла на свободата" на Националната коалиция в подкрепа на евразийското еврейство (НКПЕЕ).

НКПЕЕ е американска неправителствена организация, чиято основна функция е подпомагане на евреите и еврейските общности в Източна Европа и Евразия.

Българският премиер стана първият чуждестранен лидер, удостоен с отличието, което до момента е било присъждано единствено на американски граждани с особено големи заслуги и лидерски качества в областта на международните отношения и правата на човека, в частност защита на еврейските общности в Източна Европа и страните от бившето съветско пространство.

До този момент наградата, която датира от 1991 г., е връчвана на представители на Конгреса и Сената на САЩ, на посланици и американски общественици за цялостния им принос и за заслуги в областта на предотвратяването и борбата с антисемитизма, съобщиха от правителствената пресслужба.

Министър-председателят получи наградата от председателя на Националната коалиция в подкрепа на евразийското еврейство Даниел Рубин, който е известен водещ защитник на еврейската общност. НКПЕЕ е сред най-добрите партньори на България в САЩ заедно с Американския еврейски комитет и “B’nai B’rith International”.

При удостояването с наградата Борисов отбеляза, че страната ни активно работи с българската и световната еврейска общност.

"Но това, което никога няма да забравим и предаваме на нашите деца, е спасяването на близо 50 000 евреи, живеещи в България, по времето на Втората световна война - безпрецедентен акт и проява на гражданска смелост на нашия народ, на Българската православна църква, на видни наши общественици и интелектуалци", заяви министър-председателят пред Даниел Рубин.

По думите му нашият народ винаги се е противопоставял и ще продължи да се противопоставя на всички опити за антисемитски прояви.

На срещата на министър-председателя с представителите на Националната коалиция в подкрепа на евразийското еврейство присъстваха също посланикът на САЩ у нас Херо Мустафа и посланикът на Държавата Израел - Йорам Елрон.

В рамките на разговора Борисов подчерта, че българското правителство последователно работи за конструктивно надграждане на установеното стратегическо партньорство със САЩ и за постигане на конкретни измерими резултати в ключови области. Такива сфери са сигурността и отбраната, контратероризмът, енергийната сигурност, правоприлагането, образованието и връзките между народите.

"Основна цел на усилията ни за засилване на двустранното икономическо сътрудничество със САЩ е привличането на нови преки американски инвестиции", изтъкна той.

По време на срещата премиерът Борисов акцентира също, че България отдава дължимото голямо значение на отношенията си с Държавата Израел като политическият диалог между двете страни се развива непрекъснато във възходяща линия, в дух на взаимно доверие, сътрудничество и приятелство.

"А награди като днешната потвърждават, че както в миналото, така и в бъдещето оставаме силно свързани, за да посрещаме по-лесно световните предизвикателства“, посочи Борисов.

Министър-председателят бе категоричен, че отличието "Факла на свободата" е награда за целия български народ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Криза 2 преди 3 години
Първия фактор-юдеите е ясен.2рия фактор е импер. идеология на ЕС срещу устоите на Св.Църква. Пример:разруха на сем.единицаИма и християни, петнят Св.Църква.Пресен пример:КРАДЛИВ ПРОФЕСОР ТЕОЛОГ-Желев ОТ СОФИЙСКИЯ И БРАТ МУ. ГРЕШНО ТЪЛКУВА СЪЩНОСТТА НА АНТИХРИСТ. Не може дявол в костюм да ми говори за православие по ТВ. Крадливо псе. Млъкни ЗАВИНАГИ!!! Не ти ли стига, че вече 20 год крадеш от манастира?!Ето затова сме в криза. Защото християнина не напада, но пък може открито да каже истина
19
0
 
0
 
! Отговори
Криза 1 преди 3 години
Кризата не е случайност. Има основни и 2степенни фактори. Финансовите харчове, лоши кред., климат.пром. и замърс. не са основниИстинските причини са 2 - грешно разбиране за Месия от страна на юдео-масони - гавра с Бог от сатанисти и християниПървия фактор-юдеите е ясен.2рия фактор е импер. идеология на ЕС срещу устоите на Св.Църква. Пример:разруха на сем.единицаИма и християни, петнят Св.Църква.Пресен пример:КРАДЛИВ ПРОФЕСОР ТЕОЛОГ-Желев ОТ СОФИЙСКИЯ И БРАТ МУ. ГРЕШНО ТЪЛКУВА СЪЩНОСТТА
18
1
 
1
 
! Отговори
wfffff преди 4 години
ами награда щото са сключили изгодна сделка за евреите на наш гръб, каква е ще се разбере, няма да остане скрита, дори под форма на закон, специално изучаване в училище, затвор за който се съмнява в холокоста , всичко може, но със сигурност ние сме на е'бан страна, а баце за наша сметка обира награди, само герб, нека е, за матр'яла толкоз, Вожда му работи за чужди интереси те го крепят, нека е.
17
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Подигравка - на пожарникар да подаряваш факла по добре да му бяха дали пожарогасител, и без това вече му трябва
16
1
 
9
 
! Отговори
Кармен Младенова преди 4 години
Борисов и "борбата му"срещу антисемитизма напомня за "борците" против капитализма - ще се скъсам от смях...
15
1
 
2
 
! Отговори
Лили Барута преди 4 години
Какво става бе,такива възпоменания до преди известно време нямаше и сега хоп да се съобразяваме с филанкишиите?
14
0
 
2
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 4 години
Има достойни хора сред евреите. Това са евреи-християни. Има и евреи-сатанисти (МАСОНИ, ФАРИСЕИ, СИНЕДРИОН, ФЕДЕРАЛЕН РЕЗЕРВ).Трети вид евреи - НЯМА!!!Не случайно, когато АМЕРИКА разкрие истината отпора ще бъде толкова голям, че АНТИХРИСТ ще се принуди да излезе на светло и да се разкрие. И тогава дори НЕДРАТА НА ЗЕМЯТА ще разкрият истината, че Иисус е Божий Син-МЕСИЯТА!!!
13
2
 
20
 
! Отговори
Онзи преди 4 години
Еврейско-американска НПО... Боже, боже, опази ни, моля те!
12
2
 
4
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 4 години
3. После Иисус казва на апостолите: "След Мен, Светия Дух ще Ви утеши и обясни всичко." Така първо Бог обяснява за себе си, чрез прости думи и без изречения. Казвал: "Аз съм Вечносъществуващия!"После Иисус допълва: "Пастир не само на евреи".И накрая Светия Дух изцяло пояснява всичко без думи. По-свръх-естествен начин се разкрива тайната на Твореца, че Той е Бог на всички хора, дори езичниците.А, фарисеите, масон-евреите се оказват приклещени в сянката на САТАНИЗМА!!!
11
1
 
14
 
! Отговори
Пожар-възродителя преди 4 години
Отказалият да напусне БКП и затуй напуснал МВРПосле охраняващ митингите на БСП от лошите седесариОгледа я пожарникаря от Банкя факлата и каза:-Че тая същата дето ми я даде началството от БСП да подпаля Партийния дом
10
1
 
0
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 4 години
Христос казвам "... ето имам и други агнета от друга кошара. И тях също трябва да прибера при мен и всички да бъдем едно и Аз да бъда Ваш ПАСТИР"Тези думи и до днес не са разбирани от "юдею-масон-сатанисти". 1. Те отиват при Иисус и му предлагат да ги оглави, но Той отказва на юдею-фарисеите и им казва: "Моето Царство не е този Свят."2. Иисус ги нарича "Фарисеи и лицемери!"3. После казва на апостолите, които също не са го разбирали и не могли да си отговорят на въпроса, кои са тези други хо
9
1
 
12
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Пратете тази факла на свободата като подарък на англичаните .
8
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С болка и тъга да кажем, че всеки ден от десет години насам "изгарят" малкото останали българи....
7
1
 
21
 
! Отговори
БДЖ София преди 4 години
Направете му паметник на Борисов такъв кадър политически справя се с всичко Супер мен,оправя вътрешна политика и външна политика даже направи турски поток.ГОЛЕМА РАБОТА, балона да видим кога ще се спука.
6
4
 
29
 
! Отговори
rusnak преди 4 години
Колкото по силно го набиват на Българите, толкова повече псевдо отличия ще има за този и ОПГто му. А вие си трайкайте още докато не ви размият.
5
5
 
2
 
! Отговори
Добре е да се шуми преди 4 години
Българите сме направили много за Евреите по времето на втората световна война.Огромна заслуга има тогавашния ни цар Борис ||| който някакси успява дипломатически да балансира пред вермахта. Заслугата не е само на царя, тъй като при такъв силен външен натиск, ако имаше каквато и да е съпротива от вътре той щеше да поддаде. Начело с царя но и с подкрепата на целия Български народ някакси успяхме да спасим евреите си от холокоста, което е едно добро дело. Когато си направил нещодобро го маркетрай!
4
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Непрекъснатите срещи с евреи и американци не са случайни, а някои не вярват, че отдавна властват тук чрез ГЕРБ.
3
1
 
10
 
! Отговори
fact преди 4 години
До Анонименабе не можеше ли да е нещо антиогнерекламно.Че таза факла: нещо кат лозунга "работа, работа и работа", близо до арбайт махт фрай.
2
11
 
5
 
! Отговори
Не може така преди 4 години
А награда или екскурзийка за пенсионирания военен Радев кога ?
1
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Евреите са дали факла на Бойко за неговия принос за всички самозапалили се българи.